کد خبر: 1297722
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳
علی اسماعيلی

نقد كتاب باعث خلق آثار فاخر در جامعه می‌شود

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آيين بيست و پنجمين دوره جايزه كتاب فصل، ضمن بيان اينكه نقد فرصتی مناسبی را به نويسنده می‌دهد كه مسير رشد خود را راحت‌تر فراهم كند، اظهار كرد نقد باعث توليد آثار فاخر در جامعه می‌شود.









به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، علی اسماعيلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم تجليل از برگزيدگان بيست و پنجمين دوره جايزه كتاب فصل با توجه به اينكه يكی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری در حوزه كتاب و كتاب‌خوانی كيفيت بيشتر اين حوزه است، اظهار كرد: كتاب و كتاب خوانی بايد بيش از اين‌ها مورد توجه مردم قرار گيرد و حداقل بايد 10 برابر بيشتر شود.


وی اذعان كرد: يك امری كه در حوزه كتاب‌خوانی مغفول مانده نقد كتاب است كه بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد. نقد يعنی آشكارتر ساختن نقاط مثبت يا منفی كه در يك كتاب وجود دارد.


اسماعيلی تصريح كرد: زيبايی و زشتی‌های درون كتاب بايد توسط نقد رو به روی ديگران قرار گيرد. اين قضيه هم يك فرصت خوب به نويسنده و يك فرصت خوب به خواننده می‌دهد تا بتواند بيشتر از اين كتاب بهره ببرد.







 علی اسماعيلی:
زيبايی و زشتی‌های درون كتاب بايد توسط نقد رو به روی ديگران قرار گيرد. اين قضيه هم يك فرصت خوب به نويسنده و يك فرصت خوب به خوانند می‌دهد تا بتواند بيشتر از اين كتاب بهره ببرد

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اهميت كتاب و كتاب‌خوانی در فرهنگ دينی و فرهنگ اسلامی به عنوان ابزاری در برابر تهاجم فرهنگی كشور بر كسی پوشيده نيست. كتاب محصول تجربه‌های بشری، محصول خلاقيت‌های ذهنی و آموخته‌های درازمدت انسان است كه به صورت مكتوب به انسان‌های ديگر ارايه می‌شود.


وی عنوان كرد: كتاب مايه آرامش انسان و گنجينه فكری و فرهنگی است كه پيغمبر اكرم(ص) نيز رسالت خود را با اقراء و معجزه خود را با كتاب آغاز كرد. يكی از بهترين راه‌های رسيدن به سعادت روی آوری به كتاب و كتاب‌خوانی است.


از ابتدای انقلاب تا كنون 830 هزار عنوان كتاب در جمهوری اسلامی چاپ شده است


اسماعيلی اعلام كرد: از ابتدای انقلاب تاكنون نزديك به 830 هزار عنوان كتاب در جمهوری اسلامی چاپ شده و هرچند اين آمار افزايش يابد، نشان اهميت ما به كتاب است.


وی گفت: خودباوری و خود اتكايی زمينه بسياری از پيشرفت‌ها در جامعه می‌شود. خوشحاليم نويسندگان ما با تكيه بر اين اصل و با ايمان و اخلاق آثار زيبا و ماندگار را از خود به جا می‌گذارند كه يكی از كارهايی كه وزارت ارشاد انجام داده معرفی اين آثار است.







 سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی :
خودباوری و خود اتكايی زمينه بسياری از پيشرفت‌ها در جامعه می‌شود. خوشحاليم نويسندگان ما با تكيه بر اين اصل و با ايمان و اخلاق آثار زيبا و ماندگار را از خود به جا می‌گذارند كه يكی از كارهايی كه وزارت ارشاد انجام داده معرفی اين آثار است

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مانايی كتاب در خوب و زيبا بودن و تأثيرگذاری آن است. كتاب فاخر در دل‌ها جای گرفته و كهنه نمی‌شود. كتاب خوب يعنی كتاب كه بتواند حداقل پاسخی به يكی از نيازهای مخاطب خود دهد يا يك راه حل ارائه كند.


مسئولان پيشتازان عرصه فكر و فرهنگ را ترغيب كنند


وی در پايان اذعان كرد: امروز يكی از دغدغه‌های همه كشورها ترويج امر كتاب و كتاب خوانی است كه سرانه آن بايد افزايش يابد. تلاش در اين راستای اين امر ضروری است و همه دستگاه‌های فرهنگی و مسئول بايد پيشتازان عرصه فكر و فرهنگ را ترغيب كنند.


در ادامه مجيد حميدزاده، دبير علمی جايزه كتاب فصل اظهار كرد: در مجموع 3 هزار و 646 اثر در اين دوره به دبيرخانه جايزه رسيد كه در 10 گروه رده‌بندی ديويی و يك گروه موضوعی كودك و نوجوان قرار گرفته‌اند و توسط اعضای هيئت داوران جايزه مورد بررسی و داوری قرار گرفته‌اند.


وی گفت: در مرحله ابتدايی 139 اثر از اين تعداد به مرحله دوم رسيد و از اين آثار 26 اثر انتخاب شد كه 18 اثر آن تأليفی، شش اثر ترجمه و دو تصحيح در حوزه‌های گوناگون است.


وی از زحمات داوران در طول اين مدت تشكر كرد و از آقايان آذرشهر، آيينه‌وند، اكبری، سلطانی، غفاری، قهرمانی كه اين مدت قبول زحمت كردند نام برد.


وی در پايان گفت: آثاری كه بيش از 90 امتياز كسب كنند به عنوان اثر برگزيده و اگر در حوزه‌ای كتابی نتواند اين امتياز را كسب كند كتاب‌هايی را كه بين 80 تا 90 امتياز آورده‌اند را به‌عنوان اثر شايسته تقدير معرفی كرده‌ايم.

captcha