به گزارش خبرگزاری بين المللی قرآنی(ايكنا) شعبه آذربايجان شرقی، سهراب صلاحی، رئيس سازمان بسيج اساتيد كشور، امروز 28 مهرماه، در همايش ملی فرهنگ غدير، الگوی تمدن و سبك زندگی اسلامی گفت: در طول 5 قرن علی رغم اينكه مسلمانان توانستند كاروان علم جهانی را راهبری كنند و كتابخانه های بزرگ جهان در دست مسلمانان بود و تنها نقطه روشن اروپا اندلس اسلامی بود و بسياری از علوم به وسيله مسلمانان به خصوص در جنگ صليبی انتقال يافت.
وی افزود: راز انتقال رهبری كاروان علم از مسلمانان به اروپاييان اين بود كه مسلمانان در صدر اسلام با وجود مشكلات توانستنداتحاد بزرگی را ايجاد كنند اما بعد از رحلت پيامبر(ص) با قطع شدن رهبری الهياين اتحاد از بين رفت.
وی ادامه داد: بعد از رنسانس با قدرت يابی غرب و نفوذ كينه توزی قدرت های غربی حال و روز مسلمانان هر روز بدتر از روز قبل شد.
صلاحی خاطر نشان كرد: حركت هايی با عنوان پان اسلاميسم برای اتحاد جهان اسلام از دوره عثمانی شروع شد ولی استبداد حاكم بر دولت عثمانی نتوانست راه به جايی ببرد.
رئيس سازمان بسيج اساتيد كشور تاكيد كرد: برای دومين بار در تاريخ اسلام از دهه 40حركتی برای شكل گيری اتحاد به رهبری امام عظيم الشان انجام شد.
وی گفت: امام خمينی 5 مانع با عناوين هواهای نفسانی، دولت های مستبدف استعمار، آخوندهای درباری و گروه و جريان های غرب گرا در جهان اسلام را برای وحدت مسلمانان مطرح كردند.
وی با بيان اينكه رسالت بزرگ ما رفتن به سمت تمدن اسلامی است افزود: بنيانگذار اين تمدن امام خمينی و معمار آن امام خامنه ای است و برای اينكه به اين مهم دست يابيم بايد موانع را درست شناخته و ظرفيت های جهان اسلام را شناخته و نقشه راه را طراحی كنيم.
وی تاكيد كرد: در واقع شناخت درست موانع، شناخت ظرفيت های جهان اسلام و تنظيم نقشه راه سه ضلع تمدن نوين اسلامی است.