کد خبر: 1306801
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۵
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس

تبيين حديث غدير از محورهای وحدت مسلمانان است

عبدالله‌زاده با اشاره به اينكه تداوم خط اصيل اسلام توسط اهل بيت(ع)، مهم‌ترين هدف پيامبر(ص) از برگزاری واقعه غدير بود، گفت تبيين حديث غدير يكی از محورهای وحدت بين مسلمانان است.



عبدالله‌زاده، نماينده مردم فردوس و بشرويه در مجلس‌ در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان جنوبی، تداوم خط اصيل اسلام ناب توسط اهل بيت(ع) را از مهم‌ترين اهداف پيامبر(ص) در برگزاری واقعه غدير ذكر كرد و گفت: پيامبر اكرم(ص) با برپايی واقعه غدير اهدافی را دنبال می‌كرد كه به جهت عواملی بعد از وفات آن حضرت در سطح جهان تحقق پيدا نكرد.


وی با اشاره به اينكه بشر برای داشتن اتحاد و همبستگی نيازمند ‌وجود ولی و سرپرستی است كه وجودش در حكومت لازمه زندگی بشر است، رسيدن انسان‌ها به كمال را از اهداف خلقت انسان ذكر کرد و افزود: زندگی در دنيا برای امتحان، آزمايش و رسيدن به كمال بشر است و سرپرست كسی است كه در راه رسيدن كمال به انسان كمك كند تا زندگی‌اش مطلوب شود.


عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بيان اينكه ولايت و امامت از بزرگ‌ترين مسائل دين مبين اسلام و قرآن است و خداوند متعال نيز به‌عنوان تنها قانون‌گذارى كه با شناخت كامل انسان مخلوق خويش پيامبران الهى را به‌سوى مردم فرستاد تا دين خدا و برنامه‌هاى سعادت‏‌بخش آن را به انسان ابلاغ كند، واقعه غدير را اساسی‌ترين برنامه پيامبر اسلام(ص) برای دوام و عزت و شكوه اسلام ذكر كرد و افزود: حضرت در بازگشت از حج، آخرين رسالت خويش را انجام داد.


عبدالله‌زاده با تأكيد بر اينكه غدير، تنها نه به‌عنوان روزى تاريخى بلكه به‌عنوان يك‏ عيد اسلامى‏ مطرح‌ است، تصريح كرد: بايد ارزش‌هاى نهفته در اين روز عظيم، همواره زنده بماند و سيره معصومين(ع) احيا شود.


‏توحيد خدا، جز‌ با اعتراف به نبوت پيامبر(ص) پذيرفته نيست


وی تأكيد كرد: ‏توحيد خدا، جز‌ با اعتراف به نبوت پيامبر(ص) پذيرفته نيست و دين جز با قبول ولايت‏ به امر الهى قبول نمى‌‏شود و اسباب اطاعت‏ خدا جز با چنگ‌زدن به دستگيره‌هاى خدا و اهل ‏ولايت(ع)، سامان نمى‌‏پذيرد.


عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: خداوند در روز غدير، بر پيامبرش چيزى نازل كرد كه بيانگر اراده‌‏اش درباره خالصان و برگزيدگان است و او را فرمان داد كه ‏پيام را ابلاغ كند و از بيماردلان و منافقان هراس نداشته باشد و حفاظت او را عهده‌دار باشد.


عبدالله‌زاده در بخش ديگری از سخنان خود با بيان اينكه اهل‏ بيت(ع)، اين روز را شناخته و شناسانده و آن را عيد ناميدند و همه مسلمانان را به عيد گرفتن آن دستور دادند، تصريح كرد: در نظام جمهوری اسلامی تمام تلاش مسئولان بر‌‌پايه عمل به دستورات دينی است و اقشار مختلف نيز بايد هر چه بيشتر نسبت به تبيين مسائل دين همت گمارند و سرلوحه كار خود قرار دهند.


وی با تأكيد بر لزوم ترويج موضوع غدير و اثرات مثبت آن در جوامع اظهار كرد: رسانه‌ها بيش از همه نقش مؤثری در انعكاس اين موضوع دارند و برای تبيين مسئله غدير بايد تلاش‌ها در اين زمينه مضاعف شود.


عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اينكه هر چند در غدير، واقعه تاريخی مهمی روی داد، ولی بايد توجه كرد كه پيغمبر(ص) يك سخن از خودش نمی‌گويد و سخنان ايشان با دستور و صلاح‌ديد الهی است، درباره معنای لغوی مولا در حديث «مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ» گفت: برای كلمه «مولا» تقريباً ده معنا مطرح می‌شود كه شيعه و سنی در‌خصوص اين حديث هفت مورد را قبول نمی‌كند، كه در سه معنای ياور، دوستدار، صاحب اختيار‌(ولايت وامامت) جای نزاع باقی مانده‌ است كه باصطلاح ما مشترك در سه معنی می‌شود و برای تعيين معنای مقصود بايد سراغ قرينه و شواهد رفت كه قرائن و شواهد متعددی گواه بر آن دارند كه مراد از لفظ مولی همان صاحب اختيار بودن است كه از آن امامت و خلافت و زعامت پس از رسول خدا(ص) فهميده می‌شود.


غدير جزئی از تاريخ است


عبدالله‌زاده با بيان اينكه تبيين حديث غدير يكی از محورهای وحدت بين مسلمانان است، عنوان كرد: غدير جزئی از تاريخ ‌است، چراكه در زندگی پيامبر اسلام(ص) رويداد تاريخی بسيار مهمی به‌شمار می‌رود و هر متن تاريخی كه زندگی پيامبر اسلام(ص) را بررسی كرده باشد، فصلی را به غدير خم اختصاص داده است.


وی با اشاره به اينكه در سرزمين‌های اسلامی كم‌وبيش مردم با رويداد غدير آشنا هستند، ولی اكثر افراد جهان حتی نام غدير را نشنيده و از جريان و رخدادهای آن بی‌اطلاع می‌باشند، يادآور شد: امام رضا(ع) فرمودند: «چنانچه مردم ارزش اين روز (غدير) را آن‌گونه كه هست، بدانند ملائك خدا روزی ده بار با آنان مصافحه خواهند كرد.»


عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ‌با تأكيد بر اينكه ارزش و منزلت غدير بسيار بالاتر از درك محدود ما است، خاطرنشان كرد: در طول عمر رسالت پيامبران، جانشينی مناسب و پاكدامن برای رسولان الهی معين شده است تا در نبود رسولان، جانشينان آنها به انجام وظيفه بپردازند.

captcha