علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) عملکرد بیمههای درمانی در کشور را نامناسب ارزیابی کرد و خواستار عزم جدی برای رفع مشکلات بیمهای در کشور شد و افزود: در این بین برخی از فعالیتهای که تصور میکنیم اقدامات مناسبی است را نیز بنده نمیپسندم، ما در حال حاضر داروهای بسیار گران قیمت را که حتی ممکن است بی جا نسخه میشود را وارد پوشش بیمهای میکنیم که موجب میشود محدوده اعتباری بیمه از سوی دیگر حتی کفاف ابتدایی ترین خدمات مورد نیاز افراد نیازمند و بینوا را ندهد.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: بنابراین این اقدامی که به تازگی آن را آغاز کرده و با افتخار از آن نام میبریم را اصلا نمیپسندم، در این بین شرکتهای چند ملیتی نیز از خدا میخواهند داروهای گران قیمتشان برای بیمارانی که واقعا لازم دارند و ندارند نسخه شود و آنها نیز استفادههای خود را کنند.
بیمه یک کلاف سردرگم نگران کننده و موجب دغدغه خاطر شده است
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه این امر موجب میشود لحاف کوتاه بیمه برای اولیهترین داروهای بیمه خدمات درمانی مردم عادی به جایی نرسد، بیان کرد: به طور کلی بیمه یک کلاف سردرگم نگران کننده و موجب دغدغه خاطر شده است.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این بین افرادی که نفوذ بیشتری دارند و سروصدای بیشتری میکنند را ساکت میکنند ولی عموم مردم محروم که برای ابتداییترین مسائل در انتظارند، صدایی ندارند که کسی بشنود.
هم پوشانی بیمهها بی عدالتی است
مرندی در بخش دیگری از سخنان خود هم پوشانی بیمهها را نیز بخش دیگری از مشکلات و بیعدالتیهای موجود دانست و افزود: دولت باید در تلاش باشد تا بیمههای موجود در کشور را تحت عنوان سازمان بیمه سلامت قرار بدهد، این سازمان نیز بدین منظور قرار بود تا شروع به کار کند ولی فعالیتها با تاخیر در حال پیش روی است بنابراین عزم جدی تحقق این مقوله لازم است.
وی در بخش پایانی سخنان به مشکل تعرفههای درمانی اشاره کرد و گفت: براساس قانون تعرفه باید مطابق با هزینهها حساب شود، به تعبیری باید محاسبه کنند که چه عددی درست است و آن را به عنوان تعرفه قرار بدهند ولی این امر تاکنون صورت نگرفته و همواره خواستهایم با چانه زدن این موضوع را حل کنیم.