حجتالاسلام مرتضی صفاریتبار، مدیریت قرآن و عترت شهرداری اسلامشهر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با معیارهای لازم جهت صدور مجوز مؤسسات قرآنی، گفت: شناخت کافی با مسائل قرآنی و در نظر گرفتن هیئت امناء جهت صدور مجوز ضروری است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تعامل مدیر یک مرکز قرآنی با سایر مدیران و آشنایی با تجربیات مفید این گروه میتواند زمینه موفقیت و پیشرفت یک مرکز قرآنی را فراهم کند، افزود: ایجاد موقعیتی در فضای مجازی جهت تبادل اطلاعات مدیران با یکدیگر، قراردادن مطالب و مقالات آموزشی مدیران در این فضا میتواند زمینه افزایش توان علمی و کارآمدی این مدیران را فراهم کند.
ضرورت برگزاری کارگروههای آموزشی ویژه مدیران مؤسسات قرآنی
مدیر دارالقرآن شهرداری اسلامشهر اظهار کرد: برگزاری کارگروهی در قالب همایش، جلسات و حلقههای آموزشی میتواند راهی موفق جهت شناساندن روشهای مفید آموزشی و معرفی مدیران موفق به سایر مدیران باشد، زیرا نقصی که در حال حاضر وجود دارد زمان بر بودن دستیابی به مدیران موفق و یا عدم امکان دسترسی به این گروه است که با برگزاری همایشهای سالانه در کشور از سوی متولیان این امر ممکن شده و با صرف زمان کمی انجام میشود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه راهاندازی سامانهای جهت ایجاد ارتباط بین مدیران قرآنی مؤسسات ضروری است، تصریح کرد: راهاندازی سامانهای جهت ایجاد ارتباط بین مدیران قرآنی میتوانند راهکاری باشد جهت بررسی سازوکارهای جذب و آموزش قرآن برای مخاطبان که باید مورد توجه قرار گرفته و اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
استفاده از روشهای سنتی به صورت عجین شده با روشهای نوین
صفریتبار با اشاره به اینکه قالبهای سنتی آموزش در جای خوب دارای ارزش است، افزود: اما در جامعه امروز و با توجه به پیشرفت تکنولوژی نیاز است تا از روشهای سنتی به صورت عجین شده با روشهای نوین استفاده شود.
وی با بیان مهم بودن نقش مربی در امر آموزش قرآن و تأثیر استفاده این مربیان از روشهای جذاب آموزشی در فراگیران، گفت: اکرام قهرمانان قرآنی، باب کردن برگزاری کرسی تلاوت قرآن و ایجاد منبرهای قرآنی از کارهایی است که میتوان جهت جلوگیری از مخاطبگریزی در مؤسسات قرآنی انجام داد.
مدیریت قرآن و عترت شهرداری اسلامشهر با اشاره به اینکه عدم اعطای مدرک معتبر در پایان دورههای آموزش قرآن و مشکلات مالی خانوادهها که زمینه ساز دوری فرد از کلاسهای آموزشی است، افزود: تعدد مؤسسات قرآنی با توجه به اینکه میتوان با این تعدد فاصله مکانی مخاطب را با این مراکز کاهش و امکان حضور این گروه را در کلاسهای آموزش قرآن افزایش داد نه تنها تعدد مشکل ساز نخواهد بود که مناسب است.
مدیر دارالقرآن شهرداری اسلامشهر در ادامه با اشاره به دلایل عدم موفقیت مؤسسات قرآنی تازه تأسیس گفت: از دلایل عدم موفقیت برخی از مؤسسات قرآنی تازه تأسیس میتوان به عدم وجود پشتوانه و حمایت مالی و داشتن فضای مناسب آموزشی اشاره کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر قدر کلاسهای آموزشی به صورت رایگان و در مکانی مناسب برگزار شود، اقبال مخاطبان جهت شرکت در این کلاسها فزایش مییابد، در نتیجه ماندگاری فراگیران در کلاسهای آموزشی نیازمند توجه به فضا و امکانات این مراکز از سوی متولیان قرآنی است.