کد خبر: 1311037
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۲
حجت‌الاسلام شفیعی:

حرکت دانشجویان در 13 آبان عکس‌العملی در نتیجه تحقیر ملت ایران بود

گروه سیاسی: رئیس نهاد نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان با بیان اینکه 13 آبان یک روز بزرگ در انقلاب اسلامی است، در پاسخ به نسل‌ جوان که آیا حرکت تعدادی جوان در تصرف سفارت آمریکا، اقدام قابل دفاعی خواهد بود؟ اظهار کرد: این حرکت یک عکس‌العمل، اقدامی ظلم‌ستیز و اعلام خشم و نارضایتی ملت ایران نسبت به آمریکا بوده است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) شعبه خوزستان، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی رئیس نهاد نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان پس از اقامه نماز وحدت بزرگداشت 13 آبان که امروز دوشنبه 13 آبان ماه در مسجد امام خمینی(ره) دانشگاه چمران اهواز با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه برپا شد به تبیین اهمیت و ضرورت بزرگداشت این روز پرداخت.



شفیعی گفت: هر روز ظرف زمانی حوادث مختلف است لذا اینکه روزی بزرگداشته شود و مناسبتی یادآوری شود به اهمیت آن بستگی دارد. اینکه حادثه‌ای در تاریخ یک کشور به هویت، سرنوشت و مسیر حرکت جامعه مرتبت باشد، حتما باید بازخوانی و بازگویی شود تا نسلی که شاهد و ناظر آن نبوده است با جزئیات و تحیل آن حادثه آشنا شوند.



وی ادامه داد: اکنون وپس از گذشت قرن‌ها در میان مردم کوچه بازار تصویر کاملی از صفحه عاشورا وجود دارد که این محصول تلاش محققان، خطبا، اصحاب هنر و ادبیات و تمام کسانی است که قرن‌ها برای بیان آن حادثه عظیم تلاش کردند. آشنایی با حادثه و پیام عاشورا تحقق کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا را عملی  کرد، بنابراین هر جا دو صف حق و باطل در مقابل یکدیگر قرار گیرند عاشورا به میدان می‌آید.



رئیس نهاد نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان افزود: 31 شهریور ماه 59 زمانی که ملت ایران با هجوم سهمگین دشمن مواجه شد امام خمینی(ره) در یک جمله به مردم فرمود «امروز کربلایی دیگری در ایران شکل گرفته و تکلیف ما را سید‌الشهدا معلوم کرده است.» و از آنجا که بازخوانی حادثه و پیام عاشورا در طول قرن‌ها دقیق و جامع و ظریف صورت گرفته بود هیچ کس نپرسید این حرف امام (ره) به چه معناست وهمه پیام را دریافت کردند.



شفیعی تصریح کرد: اهتمام بزرگان ما برای حفظ عاشورا جاودانگی آن را در پی داشت؛ هر حادثه تاریخی اگر به نسل‌ها منتقل نشود خواهد مرد.



وی با بیان اینکه 13 آبان یک روز بزرگ در انقلاب اسلامی است عنوان کرد: شاید نسل‌های جوان با این پرسش مواجه باشند که مگر سفارت هر کشور به مثابه خاک آن کشور نیست؛ پس آیا اینکه تعدادی جوان سفارت کشوری را تصرف کنند اقدام قابل دفاعی است؟ لذا اگر مقدمه این عمل معلوم نشود نخواهیم دانست که این حرکت یک عکس‌العمل، اقدامی ظلم ستیز و اعلام خشم و نارضایتی ملت ایران نسبت به آمریکا بوده است.



شفیعی ادامه داد: از 28 مرداد سال 32 آنچه آمریکا در کشور ما کرد چیزی جز استعمار نو نبود، آمریکایی‌ها از آنروز ایران را به مثابه یکی از ایالات خود بشمار آورد و هر کار خواستند در این کشور انجام دادند، در مراکز نظامی صاحبان کار شدند، بر نفت ایران حاکم شدند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی حاضر نشدند تقدیر و ارداه مردم ایران را بپذیرند؛ از استرداد پهلوی دوم ممانعت کردند، اموال کشور ما را بلوکه کردند و ... لذا حرکت دانشجویان در 13 آبان یک عکس العمل در نتیجه ظلم‌ها، ستم‌ها و تحقیر ملت ایران بود.



وی با اشاره به کلام امام راحل مبنی بر اینکه ما آمریکا را زیر پا له می‌کنیم اضافه کرد: ملت ایران در مکتب امام حسین(ع) آموخته است که در مقابل زور کوتاه نیاید و تحقیر را نمی‌پذیرد.



رئیس نهاد نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان گفت: 13 آبان نقطه عطفی برای ایران و هم آمریکا بود؛ زخمی که این حادثه تاریخی برای دولت مردان آمریکا در پی داشت التیام پذیر نیست، لکن این روز برای ملت ما نقطه سربلندی بود. و زمانی این اقدام برای جوانان ما افتخار بیشتری در پی داشت که اسنادی از سفارت آمریکا به دست آمد که نشان می‌داد آنجا همه کار صورت الا دیپلماسی رایج در جهان صورت گرفته است.



شفیعی تصریح کرد: پیام ملت ایران در 13 آبان به آمریکا این بود که " تو نمیتوانی هرچه بخواهی انجام دهی و در حوزه سرنوشتمان ما خود تصمیم گیرنده‌ایم" و امروز نیز پیام ملت همین است.



وی افزود: مسئله مذاکرات هسته‌ای که امروز مطرح است مسئله مستقلی است و رابطه‌ای با زخم‌های کهنه ایران و آمریکا ندارد. می‌گویند اگر ایران امتیاز بدهد ما در رابطه با استرداد بخشی از اموال بلوکه ایران بررسی خواهیم کرد، این ادبیات فرعونانه است و اگر بنا باشد امروز راستی آزمایی صورت گیرد این آمریکایی‌ها هستند که باید راستی‌آزمایی شوند.



رئیس نهاد نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان تصریح کرد: مسئله امروز ملت ایران همان مسئله دیروز و فردای ما یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است و هر اقدامی در ذیل این سه شعار صورت می گیرد.



شفیعی گفت: 13 آبان 92 تکرار 13 آبان 58 است و پیام دانشگاهیان در این روز همراه با ملت ایران این است که دانشگاه هم چون گذشته کانون بیداری، پایداری و استقامت در رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی است.

captcha