کد خبر: 1311198
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۹
فیاض:

شاخص‌های فرهنگ عمومی اسلامی ـ ایرانی را در اختیار داریم/ مسئله؛ تطبیق شاخص‌ها با مسائل روز

گروه اجتماعی: عضو شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه طی سال‌ها علما، اندیشمندان و دانشگاهیان شاخص‌های فرهنگ عمومی اسلامی ـ ایرانی را استخراج و تبیین کرده‌اند، گفت: حالا فقط باید این شاخص‌ها با مسائل روز تطبیق داده شود و سختی کار و کل مسئله همین است.


ابراهیم فیاض استاد دانشگاه، جامعه شناس و عضو شورای فرهنگ عمومی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه امروز سه‌شنبه، 14 آبان ماه، روز فرهنگ عمومی است، در خصوص فعالیت این شورا گفت: شورای فرهنگ عمومی از نهادها و سازمان‌های مختلف تأثیرگذار در امر فرهنگ عمومی تشکیل شده است مانند: ائمه جمعه، آموزش و پرورش، شهرداری و ... که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر مباحث فرهنگی و فرهنگ عمومی تأثیر می‌گذارند.



وی افزود: حضور نهادهای مختلف در شورا موجب شده است نگاه جامعی به فرهنگ عمومی کشور صورت گیرد و از آنجایی که معاونان وزرا و نه خود آنها عضو شورا هستند، به اجرائیات بیشتر نزدیک می‌شویم و هر چه در شورا بحث می‌شود به سرعت به صورت اجرایی در می‌آید.



فیاض در پاسخ به این سؤال که آیا فرهنگ عمومی کشور در حال فاصله گرفتن از فرهنگ اصیل اسلامی ـ ایرانی است، اظهار کرد: در خصوص فرهنگ هرگز نمی‌توان بحث ایستا انجام داد، فرهنگ عمومی کشور در حال تحرک است.



وی ادامه داد: ایران کشوری است که انقلاب کرده یعنی ساختارهای فرهنگی خود را به هم زده و اگر قرار است وضعیت فرهنگی را رصد کنیم باید هم شاخص‌های آرمانی را در نظر بگیریم و هم شاخص‌های موجود را و اگر در تبیین شاخص‌ها اشتباه کنیم ممکن است پس رفت و پیشرفت را اشتباه بگیریم.



این جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه شاخص‌های فرهنگ اسلامی ـ ایرانی سال‌هاست توسط متفکران، علما و دانشگاهیان بیان شده است مهم‌ترین مسئله کنونی را تطبیق این شاخص‌ها با مسائل روز دانست و گفت: حالا فقط باید این شاخص‌ها با مسائل روز تطبیق داده شود و سختی کار و کل مسئله همین است.



وی تصریح کرد: باید دانشگاه‌ها و حوزه‌ها در این خصوص کمک کنند تا شاخص‌ها با بحث‌های روز تطبیق داده شود و برنامه‌ریزی فرهنگی بر اساس این شاخص‌ها صورت گیرد.



این عضو شورای فرهنگ عمومی در خصوص حضور بخش غیردولتی در شورای فرهنگ عمومی و تأثیرات این بخش بر فرهنگ عمومی اظهار کرد: مؤسسات و نهادهای غیر دولتی نیز برای حضور در جلسات شورای فرهنگ عمومی دعوت می‌شوند. مثلاً از سازمان‌های مردم نهادی که در خصوص تصادفات جاده‌ای فعال هستند دعوت شد که در جلسه شورا که در همین خصوص بود حضور داشته باشند، البته حضور نهادهای غیر دولتی در دبیرخانه شورای فرهنگ عموی بیش از خود شورا است.



وی در پاسخ به این سؤال که چه موضوعاتی در شورا بحث شده اما در جامعه عملیاتی نشده است، گفت: بعضی از موضوع‌ها چندین بار در دستور کار شورا قرار گرفته، بحث شده برنامه‌ریزی شده اما با توجه به گستردگی و حساسیت موضوع دوباره به شورا بازگشت داده شده است مثل موضوع سینما که بحث‌های مربوط به آن مداوم است.



فیاض با تأکید بر اینکه شاخصه‌های فرهنگی ما نیز بلند است و تحقق آن به برنامه‌ریزی بلند مدت نیاز دارد، در خصوص مباحث مطرح شده در شورای فرهنگ عمومی در خصوص محرم گفت: استفاده از نماد‌ها، عَلَم، اشعار، کتل، موسیقی، مکان عزاداری وعکس‌های استفاده شده در عزاداری‌ها جزو مباحث مطرح شده در شورای فرهنگ عمومی بوده است.

captcha