کد خبر: 1311544
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۲

شماره 91 «اطلاعات حکمت و معرفت» منتشر شد

گروه اندیشه: نود و یکمین شماره مجله «اطلاعات حکمت و معرفت» به عنوان دومین دفتری که به مبحث «زبان و تفکر» می‌پردازد، به صاحب امتیازی مؤسسه اطلاعات و مدیرمسئولی و سردبیری انشاءالله رحمتی، منتشر شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نود و یکمین شماره مجله «اطلاعات حکمت و معرفت» به عنوان دومین دفتری که به مبحث «زبان و تفکر» می‌پردازد، منتشر شد.



بنا بر این گزارش، حسین شقاقی، دبیر دفتر این ماه مجله بخش سخن دبیر را با بررسی جایگاه مساله‌ «زبان» در دو سنت تحلیلی و قاره‌ای آغاز کرده است و اولین نوشتار در بخش دفتر ماه با عنوان «ظهور آگاهی و روح» به گفت‌وگویی با سیاوش جمادی از منیره پنج‌تنی اختصاص دارد، که در آن جایگاه مسئله زبان در فلسفه قاره‌ای/تحلیلی بررسی و در این راه بر آرا و اندیشه‌های کانت، هگل، ویتگنشتاین، هایدگر، راسل و رورتی تمرکز می‌شود.



«زبان خصوصی» از غلامرضا حسین‌پور، دومین مقاله در بخش دفتر ماه است که در آن اندیشه ویتگنشتاین در باب زبان بررسی می‌شود. مقاله سوم این بخش با عنوان «ماهیت زبان و ارتباط در نخستی‌ها» به قلم محمدمهدی میرلو به نوعی به مسئله چیستی زبان می‌پردازد و حتی با ذکر و فرض نکاتی در آغاز، دست به طرح چنین سوالی می‌زند که: «آیا امکان دارد حیوانی یاد بگیرد که با انسان از طریق زبان ارتباط برقرار کند؟».



«هایدگر و زبان سنتی و زبان تکنولوژی» از واندا تورس گرگوری ترجمه حسین کاظمی یزدی مقاله‌ای‌ست که به مسئله تقابل میان زبان سنتی و زبان تکنولوژی می‌پردازد. نوشتار پنجم این بخش «بافت میلتونی و احساس خواندن» نام دارد که در آن پیتر استاکول با محوریت مفهوم «بافت» به بررسی متون ادبی جان میلتونِ انگلیسی می‌پردازد، این نوشتار ترجمه‌ای‌ست از محیاسادات اصغری. آخرین مقاله بخش دفتر ماه این شماره «فزونش دیویدسون به فلسفه زبان» نام گرفته‌است، مقاله‌ای‌ست به ترجمه مرتضی مباشری که در آن گیلبرت هارمن فضای فکری دیویدسون، فیلسوف آمریکایی را در باب فلسفه زبان ترسیم می‌کند.



در بخش ادب و هنر در گفت‌وگویی با رامین آموخته از پویان پروین اردبیلی «نقش زبان در ظرفیت تفسیر‌پذیری متن» بررسی می‌شود. در دومین قسمت بخش ادب و هنر سومین قسمت و در واقع قسمت پایانی «تعلیم و تربیت از دیدگاه سعدی» به چاپ رسیده‌است که به قلم حمید یزدان‌پرست نگاشته‌شده. در آخر در بخش ادب و هنر، زینب ابطحی بیت نخست نی‌نامه را به بهانه بزرگداشت مولانا در مقاله‌ای با عنوان «بشنو از نی چون حکایت می‌کند» تفسیر می‌کند.

در بخش اندیشه و نظر این شماره مجله با سه عنوان مقاله روبرو هستیم، «اخلاق کانتی» از مارک لی‌بار با ترجمه انشاالله رحمتی، بخش دوم و پایانی «معرفت‌شناسی علمی، اخلاقی و دینی» از رابرت آدی برگردان مژگان احمدپور ارده‌جانی؛ و «حکم فقهی اعمال طریقتی و تجربه‌های عرفانی از منظر شاطبی» که به دست سعید رحیمیان به تحریر درآمده‌است.

«چراغ نظم دری» نام اولین مقاله بخش کتاب این دفتر است به قلم سید مسعود رضوی. نوشتار بعدی گفت‌وگویی‌ست از منیره پنج‌تنی با لیلا چمن‌خواه درباره کتاب «الهیات سیاسی» اثر کارل اشمیت. در پایان این بخش طبق معمول هر بار به کوشش منیره پنج‌تنی و کیان رضوی به معرفی بعضی کتب ایرانی و خارجی پرداخته می‌شود. درنهایت بخش گزارش، پایان‌بخش دفتر آبان‌ماه92 مجله اطلاعات حکمت و معرفت است.



یادآور می‌شود، «اطلاعات حکمت و معرفت» به صاحب‌امتیازی مؤسسه اطلاعات و مدیرمسئولی و سردبیری انشاءالله رحمتی منتشر می‌شود.

captcha