جبار آذین، منتقد سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه فیلم سینمایی «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» اثری آسیبشناسانه است، گفت: در این فیلم، شاهد بررسی آسیبشناسانه معضلات جامعه که نگاهی خاص میطلبد، هستیم. نکته دیگر اینکه «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» ضمن این که به بررسی فرقهگرایی میپردازد، به مولفهها و مقولههای مرتبط با ایمان و شیطان در بستر زندگی شخص، توجه میکند.
وی با بیان اینکه شخصیت محوری فیلم خواسته یا ناخواسته و با قرار گرفتن در معرض رویدادها نگاهش در خصوص شیطانپرستی تغییر میکند، تاکید کرد: او هر چند دروس حوزوی را خوانده است ولی نیاز به اصلاحاتی در زمینه ایمان خود دارد.
آذین به مطلب فوق اضافه کرد: با نزدیک شدن به انتهای این فیلم مینو یا همان شخصیت محوری فیلم نزد «استاد»» میرود و او یک نکته اصلی و کلیدی را به مینو گوشزد میکند. نکته کلیدی که به مینو گفته میشود این است که اگر به جای توجه به شیطان به خدا توجه میکردی، این خدا بود که جایگزین میشد و تو و دیگران را به نور و روشنایی هدایت میکرد.
جبار آذین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: این فیلم در واقع بشارتی برای اهل ایمان است که پیروز نهایی خواهند بود، همچنین باید بگویم که در «بشارت به یک شهروند هزار سوم» طراحی لحظات ناب شاعرانه با استفاده از ایدههایی جالب توجه صورت گرفت.
راهکارهای زیرکانه کارگردان برای جذابیت بیشتر
وی در پایان درباره اشارات تیزهوشانه کارگردان خاطرنشان کرد: رشد و نمو جوانههای گندم در طول فیلم و چیدن خرمالوها از جمله راهکارهایی بود که حس خوبی به تماشاگر میداد. نکته پایانی اینکه، در این فیلم، صحنه و لباس ارکان مهمی در کار بودند که با کمک آنها ناامیدیها و روزنههای امید به تصویر کشیده شد.