به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تاریخی که گلاور ارائه میدهد واقعاً هولناک است ولی به دلیل معنایی که سعی میکند به آن ببخشد، جذاب و آموزنده نیز است. بررسی تاریخی نگرانکننده گلاور نشان میدهد که چگونه انسانیتزدایی فردی و جمعی از دیگران، فاصلهگیری کافی از دیگران برای ندیدن رنج و محنتشان تقسیم مسئولیت اعمال در میان جمعی بزرگ و عقلانیسازی فایدهگرایانه و آرمانشهری میتواند هویت اخلاقی را بفرساید.
این کتاب آموزنده که ارزش خواندن را دارد به بررسی موضوعات مهمی همچون حساب کشیدن از تاریخ میپردازد. این کتاب در 7 بخش و 43 فصل نگارش شده است که بخش اول آن به موضوع اخلاق بدون قوانین اخلاقی میپردازد. دورهای که اخلاق و دین مورد حمله قرار میگیرند. بخش دوم به روانشناسی اخلاقی جنگافروزی، بخش سوم به بررسی قبیلهگرایی، بخش چهارم به دام جنگ و بخش پنجم به دوره باور وحشت و دوره استالین و جانشینانش میپردازد. در بخش ششم به ارداه معطوف به بازآفرینی انسان، دوران تجربه نازیها و در بخش پایانی به بررسی باب تاریخ اخلاقی اخیر انسانیت در سده بیستم میپردازد.
گرچه کتاب حاضر حاوی نکات بسیار تاریک بیشماری است ولی پیام آن بدبینی نیست. باید نگاهی دقیق و روشن به برخی هیولاهای درون داشته باشیم اما این بخشی از برنامه به بند کشیدن و رام کردن این هیولاهاست و هدف دیگر این کتاب دفاع از امید به عصر روشنگری به جهانی صلحآمیزتر و انسانیتر است.
خشایار دیهیمی در ابتدای این کتاب مینویسد: «خواندن این کتاب نگاه مرا به زندگی دیگران و اساساٌ اهمیت ذاتی زندگی تغییر داد بهویژه بیزاریام را از جنگ و کشتار و شکنجه تحت هر عنوان بسیار بیشتر کرد و در یک کلام این کتاب مرا منقلب کرد و وظایف انسانیام را به من یادآور شد امیدوارم برای شما خوانندگان نیز چنین باشد!».
کتاب «انسانیت: تاریخ اخلاقی سده بیستم» با ترجمه افشین خاکباز و ویراستاری خشایار دیهیمی در 692 صفحه مهرماه سال جاری از سوی نشر آگه در تیراژ 1100 نسخه و با قیمت 35000 تومان منتشر شده است.