سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به بررسی موضوع نیازسنجی پیش از تولید محتوا در حوزه آثار دینی ـ قرآنی پرداخت و در پاسخ به اینکه آیا نویسنده، شاعر یا ناشر در این حوزه، پیش از تولید محتوا به نیازسنجی اقدام میکند یا خیر، گفت: این موضوع تا اندازهای وجود دارد، اما کافی نیست.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: اینطور نیست که به شکل کلی بگوییم هیچ نیازسنجی صورت نمیگیرد، اما در مورد این آثار باید به این نکته توجه داشته باشیم که این نیازسنجیها سلیقهای است و نه علمی و پژوهشمحور.
صالحی، آسیب دیگر نیازسنجیهای انجام شده در حوزه مکتوبات دینی ـ قرآنی را ورود عوامل غیرصحیح در روند نیازسنجی دانست و اظهار کرد: همچنین در مواردی عوامل دیگری در این فرایند دخالت میکند که اجازه نمیدهد این نیازسنجیها آنطور که باید و شاید دنبال شود.
فقدان نیازسنجی در دلزدگی مخاطبان تأثیر ویژه دارد
وی در بخش دیگری از سخنان خود به این سؤال که چه میزان از آثار تولید شده در حوزه نشر مکتوب دینی ـ قرآنی بر پایه نیازسنجی تولید میشود و آیا دلزدگی مخاطبان در این حوزه نشئت گرفته از فقدان نیازسنجی است، عنوان کرد: طبعاً فقدان نیازسنجیها اثر قابل توجهی در نوع مراجعه مردم به حوزههای مکتوبات دینی دارد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش، اعلام و ارائه برنامههای این معاونت در حوزه نشر دینی و قرآنی را به تاریخی دیگر موکول کرد.