حسین قربانی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با راهکارهای هدایت توان و ظرفیت مردمی مؤسسات قرآنی به منظور تبیین اهداف قیام عاشورا گفت: مؤسسات قرآنی با انجام کارهای تبلیغی و ترویجی میتوانند اهداف قیام سیدالشهدا(ع) که اساس آن احیای دستورات قرآن و سنت پیامبر(ص) بوده است را در بین آحاد جامعه تبیین کنند.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر مردم و مراکز با انجام شعرخوانی، داستان و ... به بیان اهداف قیام عاشورا میپردازند ضرورت دارد تا مؤسسات قرآنی ـ مردمی با قرائت آیات و سخنانی که مرتبط با قیام است به تفسیر و تبیین اهداف قیام بپردازند.
تبیین اهداف قیام عاشورا با بیان آیات قرآنی مرتبط با قیام
قربانی با اشاره به وجود آیات متعدد مرتبط با قیام در قرآن، افزود: آیات زیادی مرتبط با قیام در قرآن وجود دارد که هم میتواند یادآور قیام و هم فلسفه قیام باشد و با استفاده از کارشناسان و سخنوران خبره به بیان اهداف قیام امام حسین(ع) برای مخاطبان بپردازند.
وی در رابطه با نقش مؤسسات قرآنی در مقابله با تهاجم فرهنگی که در راستای کم رنگ کردن ریشه اعتقادات مذهبی مردم شکل گرفته است، گفت: متأسفانه در جامع امروز برخی از خرفهها و بدعتها بهویژه در بحث عزاداریها و هیئات مذهبی نهادینه شده است و ورود به این عرصه و نشان دادن خرفههای اشتباه موجود از سوی مؤسسات که دارای مخاطبان نوجوان و جوان هستند چندان راحت نیست.
اقدام مؤسسات قرآنی به برگزاری نشست در هیئات مذهبی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: با توجه به وجود جمعیت کشور و اینکه حضور این جمعیت در مؤسسات قرآنی میسر نیست و از سویی نیز مخاطبان این مراکز عموما با این موضوعات آشنا بوده و در این حوزه دارای اطلاعات کافی هستند، بهتر است تا مؤسسات قرآنی اقدام به برگزاری نشستهای مذهبی متعدد در هیئات مذهبی، محافل و مکانهای عمومی که دارای مخاطبان مختلف از قشرهای مختلف، هستند کنند.
تغذیه سخنرانان محافل عزاداری توسط مؤسسات قرآنی
وی در ادامه با اشاره به اینکه بحث تلاوت قرآن در محافل عزاداری کمزنگ است، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی از دو طریق؛ تغذیه و مسیر دهی سخنرانان هیئات مذهبی و اعزام قاریان قرآن به محافل عزاداری شهادت امام حسین(ع) میتوانند، اقدام به رساندن پیامهای قیام عاشورا به عموم جامعه کنند.
توجه مؤسسات قرآنی به انتقال مفاهیم قرآن در ایام محرم
قربانی اظهار کرد: بحث قرائت و تلاوت و تفسیر قرآن در محافل عزاداری دارای اهمیت ویژهای است و این اهیمت میتواند از طریق قرائت قرآن و یا تفسیر قرآن به مخاطب القاء شود، زیرا امام حسین(ع) به قرائت و تلاوت قرآن حتی در ایام نهضت خود توجه ویژه داشتند.
اهتمام مؤسسات قرآنی به حضور فعال در محافل عزاداری
وی با تأکید بر حضور فعال مؤسسات قرآنی در محافل عزاداری با توجه به اینکه مردم اهتمام به برپایی عزاداری به شکل سنتی دارند، افزود: مؤسساتی که اهل هیئت باشند از این محافل و مراسم میتوانند در جهت بیان مفاهیم متعالی قرآنی به مخاطبان این هیئات نهایت استفاده را برده و مقداری از زمان عزاداری را به قرائت آیات پیامرسان قرآن اختصاص دهند، کاری که در هیئات و مراسم عزاداری تبریز سالهاست انجام میشود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: مؤسسات و قرآنآموزان این مراکز اعم از قاری و حافظ قرآن با حضور فعال خود در این مراسم میتوان امر به معروف و نهی از منکر را با عمل خود به مخاطبان انتقال دهد و با رفتار خود نشان دهد که یک قاری و حافظ میتواند هم اهل بیتی، هم قرآنی و هم آمر به احکام الهی است.