کد خبر: 1316845
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۸
رجب تصریح کرد:

کنترل و مهار بیماری دیابت به تبع فراگرفتن قدرت شکرگزاری و خدمتگزاری

گروه سلامت: رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ایران با اشاره به عواملی که به مهار بیماری دیابت کمک می‌کند، گفت: کنترل و مهار بیماری دیابت به تبع فراگرفتن قدرت مثبت‌اندیشی، شکرگزاری و خدمتگزاری و .. امکانپذیر است و این امر نیازمند تغییر سبک زندگی با تأسی به احادیث و آیات قرآن است.


اسداله رجب، رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه شیوع دیابت در کشور ما حدود 10 درصد است، گفت: حدود 7.5 درصد مردم مبتلا به دیابت هستند که متاسفانه حداقل بیش از نیمی از این تعداد اطلاعی از بیماری خود ندارند و این در حالی است که بیش از 370 میلیون نفر در جهان نیز مبتلا به دیابت هستند و تا سال 2030 به رقمی بیش از نیم میلیارد نفر می‌رسد.



وی با ابراز تأسف از شیوع بالای دیابت در کشور، گفت: علت آن تغییر در شیوه و سبک زندگی است تا جایی که قبلا بیش از 70 درصد جمعیت در روستا زندگی می‌کردند در حالیکه امروزه برعکس شده و بیش از 70 درصد در شهرها زندگی می‌کنند و این نوع زندگی با فشارهای روحی، کم تحرکی، چاقی و ... همراه بوده است.



رجب با بیان عواقب زندگی شهری و تغییر سبک زندگی مرم، افزود: از سوی دیگر به دلیل افزایش متوسط طول عمر در کشور و احتمال قرار گرفتن در معرض ابتلا به این بیماری و پیشگیری از بیماری‌های واگیر وکاهش مرگ و میر .. شاهد شیوع بیماری‌های غیر واگیری چون دیابت در کشور در سال‌های گذشته بوده‌ایم.



وی با اشاره به اینکه داشتن سبک زندگی اسلامی می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهد، تصریح کرد: آموزه‌های غنی اسلامی در حوزه تغذیه وجود دارد که بازگشت به آنها و پرهیز از شیوه و سبک زندگی غربی که امروزه رو به گسترش است می‌تواند از احتمال ابتلا به این بیماری بکاهد.



رجب افزود: اجداد و پدران ما وعده صبحانه را کامل می‌خوردند و ناهار و شام را به کمترین میزان صرف می‌کردند، صبح زود برمی‌خواستند که همه این شیوه و سبک زندگی نشأت گرفته از آموزه‌های اسلامی احادیث و روایاتی بود که آنها به اجرا می‌گذاشتند و امروز ما از آنها غفلت می‌کنیم.



وی افزود: همین اصول تغذیه‌ای و بهداشت خواب و .. از اصول اساسی است که عدم رعایت آنها موجبات احتمال ابتلا به بیماری‌های خطرناک از جمله دیابت را به دلیلی چاق شدن و.. افزایش می‌دهد در حالی‌که رعایت آنها در گذشته آمار ابتلا به آن را کاهش می‌داد.



وی با اشاره به اینکه رعایت آداب و اصول اسلامی از ابتلا به بیماری‌ها پیشگیری می‌کند، گفت: استرس نیز به عنوان یکی دیگر از عواملی که احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد مورد توجه همه کشورها قرار گرفته است و علی رغم آنکه در این کشورها داروهای زیادی برای مقابله با بیماری‌ها وجود دارد ولی به دلیل ناتوانی در کنترل این عامل تا حدود 20 - 30 درصد از کنترل بیماری دیابت هستند.



رجب با اشاره به عواملی که به مهار فشارهای روحی و روانی و عوارض آنها کمک می‌کند، بیان کرد: مثبت‌اندیشی، شکرگزاری، خدمتگزاری به خلق و ... به عنوان عواملی که در مهار فشارهای روحی تاثیرگذار هستند به کنترل عوارض و بیماری‌هایی چون دیابت کمک می‌کنند به طوری‌که افراد موفق در کنترل دیابت افرادی هستند که قدرت خدمتگزاری به خلق، شکرگزاری و مثبت اندیشی را به خوبی فرا گرفته‌اند و به تبع آن قدرت و توانمندی کنترل بیماری خود را نیز یافته‌اند.



وی با اشاره به عواملی که به مهار بیماری دیابت کمک می‌کند، گفت: کنترل و مهار بیماری دیابت به تبع فراگرفتن قدرت مثبت‌اندیشی، شکرگزاری و خدمتگزاری و .. امکانپذیر است و این امر نیازمند تغییر سبک زندگی با تأسی به احادیث و آیات قرآن است و ما نیز با بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود در این زمینه در کشورمان اقدام به برگزاری کلاس‌هایی در این زمینه برای بیماران دیابتی می‌کنیم.

captcha