علیرضا صدرا، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: امام حسین(ع) که «مصباح هدی» و «سفینه نجات» است، به تاریخ، درس آزادگی داده است؛ یعنی نه ستم میپذیرد و نه ستم میکند، برای کفار قاطع است و شدت دارد، اما برای مؤمنان رحمت دارد.
وی با اشاره به اینکه حضرت سیدالشهدا(ع) ذرهای خشونت ندارد، اما ایستادگی میکند، افزود: ایشان مانند حضرت موسی(ع) با قول «لیّن» به هدایت فرعونهای زمان میپردازد، تا هر کس به هر اندازهای که قابلیت دارد، سخن حق بشنود و بپذیرد، یا دستکم مانع رسیدن این سخن به گوش دیگران نشود.
ابرقدرتها پیش از به سرآمدن فرصت از سرنوشت فرعونها درس بگیرند
صدرا انقلاب اسلامی را بنیانگذار حکومت بر اساس حکمت خواند و گفت: انقلاب اسلامی، اندکی خشونت ندارد، ضمن آنکه از سستی بهدور است، به عبارت دیگر، در همه عرصهها نه شورشگری میکند نه سازشگری.
وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن، روی حق و عدالت پافشاری میکند، اما ذرهای هم از حقوق، تعدی و تخطی نمیکند، یعنی نه افراط دارد نه تفریط، نه تنها تجاوز، بلکه حتی تهدید به تجاوز هم نمیکند، اما اگر حقوق اساسیاش تهدید شود با تمام قوا و وجود ایستادگی میکند.
دشمنیهای گذشته با ملت ایران موقتاً و بنا بر مصالحی ممکن است نادیده انگاشته شود
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: دشمنان ایران اسلامی هم تصریح میکنند که جمهوری اسلامی ایران، هیچگاه تهدیدی برای کشور دیگر ایجاد نکرده، اما در برابر تهدیدکنندگان میایستد و مانند جنگ تحمیلی، دست متجاوز را قطع میکند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به درس گرفتن قدرتهای سلطهگر از سرنوشت فرعونها و اصلاح رویه خود، پیش از اتمام فرصت، تصریح کرد: ایران در طول بیش از سه دهه، صداقت خود را اثبات کرده و طرف مقابل، به قدری بیصداقتی به خرج داده که خود، اکنون معترف است.
صدرا با تأکید بر جبرانناپذیر بودن اتلاف 60 ساله عمر یک ملت گفت: کودتای 28 مرداد، تحمیل جنگ هشت ساله و دیگر توطئهها علیه ملت ایران به هیچ وجه قابل جبران نیست و ما نیز نمیتوانیم اینها را فراموش کنیم، اما قادریم بنا بر مصالحی، فعلاً نادیده انگاریم.
الگوی قرآنی سیاست خارجی ما زورمند بودن در عین زورگو نبودن است
وی با اشاره به نرمش قهرمانانه اظهار کرد: فرصتی برای قدرتها فراهم شده تا بیش از این بر طبل تو خالی جنگ نکوبند و برای خود، بحران ایجاد نکنند، چرا که زمان شلوغبازیها بهسرآمده و بیداری جهان اسلام بهویژه خاورمیانه بزرگ اسلامی در حال تحقق است.
استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران، اثرگذاری روزافزون ایران در منطقه بهعنوان کانون بیداری اسلامی را یادآور شد و گفت: بعضی از شخصیتهای شاخص غرب به این رسیدهاند که در روش خصمانه خود نسبت به ایران تجدیدنظر کنند، ما هم با تغییر تاکتیک و لحن در عین تأکید بر حقوق اساسیامان، زمینه فضای جدید را فراهم کردهایم.
وی الگوی قرآنی جمهوری اسلامی ایران را زورگو نبودن در عین زورمند بودن ذکر کرد و ادامه داد: اساس سیاست خارجی ما نه بر تهدید و ترس بلکه بر حکمیت قرار گرفته است که اگر دیگر کشورها نیز از این الگو پیروی کنند، از هزینههای خود، کاسته و کارامدی خود را افزایش دادهاند.