وحید بختیاری، مدیر واحد مولتی مدیای مرکز نور، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به خطرات شبکههای اجتماعی خارجی اظهار کرد: شبکههای اجتماعی خارجی به لحاظ فرهنگی، فاصله بسیاری با ما دارند، بنابراین کاربرانی که جذب چنین شبکههایی میشوند، دچار مشکلاتی خواهند شد؛ چرا که ممکن است به تقلید از فرهنگ غربیها بپردازند و همین امر سبب میشود که با فرهنگ کشور در تضاد باشند.
وی افزود: کاربرانی که جذب شبکههای خارجی میشوند، ممکن است مورد سوء استفاده جنسی، مالی، احساسی و اقتصادی واقع شوند. بسیاری از سوء استفادهگران با ترفندهای مختلف وارد چنین شبکههایی میشوند و کاربر را به نوعی فریب میدهند.
مدیر واحد مولتی مدیای مرکز نور با اشاره به دلایل کاهش تعداد کاربران شبکههای اجتماعی داخلی تصریح کرد: بسیاری از کاربران داخلی بر این تصور هستند که کنترل میشوند و امنیتی ندارند. به همین دلیل جذب شبکههای اجتماعی خارجی میشوند و هر نوع مطلبی که دوست داشته باشند را در آن فضا به اشتراک میگذارند.
اطمینان خاطر به کاربران، اولین قدم در جذب کاربران است
وی بیان کرد: اولین قدم در توسعه شبکههای اجتماعی داخلی این است که به کاربران امنیت خاطر دهیم که کنترل نمیشوند و این هراس را نداشته باشند که در معرض رصد هستند. اگر این اطمینان را به کاربر بدهیم که از نظر آزادی بیان مشکلی ندارند، قطعاً روز به روز بر تعداد کاربران شبکههای اجتماعی داخلی اضافه خواهد شد.
بختیاری اظهار کرد: متأسفانه ما تاکنون نتوانستهایم این اطمینان خاطر را به مخاطب بدهیم تا هراسی برای فعالیت در شبکههای اجتماعی داخلی نداشته باشد. کاربران داخلی به محض آنکه وارد شبکههای اجتماعی میشوند، اولین مطلبی که به ذهنشان میرسد این است که شاید رصد شوند. به همین دلیل جذب شبکههای خارجی میشوند و مورد ضرر و زیان این شبکهها قرار میگیرند.
وی یادآور شد: متأسفانه داخل کشورمان، بسترهای لازم را برای راهاندازی شبکه اجتماعی مناسب به لحاظ سرعت، داده، اطلاعات نداریم. به هر حال ما دارای عقایدی هستیم که این امر سبب میشود تا نتوانیم آزادی عمل همچون شبکههای اجتماعی خارجی داشته باشیم.
محدودیتها سبب دوری کاربران به شبکههای اجتماعی داخلی میشود
مدیر واحد مولتی مدیای مرکز نور تصریح کرد: برخی از محدودیتهایمان سبب میشود که کاربران داخلی جذب شبکههای اجتماعی خارجی شوند. این مسائل سبب میشود که نتوانیم شبکه اجتماعی وسیعی راهاندازی کنیم که همه اقشار جامعه جذب آن شوند. جذب همه اقشار جامعه به شبکه اجتماعی کار سختی است.
وی افزود: ما دارای گنجینههای گوهرباری همچون قرآن، نهجالبلاغه، اهلبیت(ع) هستیم که اگر بتوانیم شبکه اجتماعی را طراحی کنیم که این مباحث را در آن بگنجانیم، موفق خواهیم بود. با توجه به این گنجنیههای ارزشمند، اگر بتوانیم بسترهای مناسب را به لحاظ سرعت و حمایت طراحی کنیم، قطعاً در این حوزه موفق خواهیم بود.