کد خبر: 1319833
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۹
مهدی فیض مطرح کرد:

قرآن، الگویی کامل برای مؤلفان

گروه ادب: معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی قرآن را الگویی کامل برای مؤلفان دانست و اظهار کرد: آنچه در این عالم ماندگار می‌شود، همانند قرآن و صحیفه سجادیه، مزدی در قبالش به کسی داده نشده است و ما نیز به عنوان مؤلف باید حداقل حال و هوای این مدل آرمانی را در سر خود داشته باشیم.


به گزارش خبرگزرای بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین اختتامیه بیستمین جشنواره کتاب سال دانشجویی و چهارمین دوره کتاب سال قرآنی طی امروز، بیست و هشتم آبان‌ماه در محل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.



مهدی فیض، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و با بیان اینکه در تاریخ اسلام، مقوله کتاب به عنوان معجزه پیامبر مطرح است و این معجزه برای همیشه بشر ماندگار مانده، گفت: این کتاب الگویی کامل و آرمانی برای انگیزه نوشتن محسوب می‌شود.



وی گفت: پیامبر(ص) که 23 سال از عمر خود را برای تکمیل این اثر صرف کردند، در برابر آن هیچ اجری نخواستند و همین‌طور است امام زین‌العابدین(ع) در برابر صحیفه سجادیه.



معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: آنچه در این عالم ماندگار می‌شود همانند قرآن و صحیفه سجادیه، مزدی در قبالش به کسی داده نشده است و ما نیز به عنوان مؤلف باید حداقل حال و هوای این مدل آرمانی را در سر خود داشته باشیم.

وی در ادامه این مراسم گفت: وظیفه ناشران این است که حق‌التألیف نویسندگان را بپردازند و مسئولان نیز از آنها حمایت کنند، اما نویسندگان نباید با انتظار مادی، ارزش کار خود را تنزل دهند.



فیض با اشاره به اینکه کتاب‌های برگزیده در این دوره از سوی دانشجویان تألیف شده‌اند، اظهار کرد: کتاب قرآن می‌تواند الگوی مناسبی برای تألیف کتاب از سوی دانشجویان قرار بگیرد.



انتشار بیش از 3 هزار جلد کتاب از آغاز



در ادامه این مراسم، محمد سلگی‌، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی درباره فعالیت‌های انتشاراتی جهاد گفت: جهاد دانشگاهی فعالیت خود را از سال 59 آغاز کرده و سه دهه فعالیت جدی در این عرصه داشته است و در حوزه چاپ و نشر بیش از سه هزار کتاب منتشر کرده و در زمینه‌های مختلف علمی‌، فعالیت خود را ادامه داده است.



او درباره برگزاری بیستمین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: ما برای این دوره از جشنواره آثار را در چهار مرحله بررسی کرده‌ایم و داوران ما از میان اعضای هیئت علمی‌ جهاد دانشگاهی و دانشگاه‌های دیگر بودند.



پانزده اثر برگزیده در بیستمین دوره



سلگی درباره معیارهای انتخاب آثار هم اظهار کرد: توجه به نیازهای کشور تسلط مؤلف بر موضوع کتاب‌، بدیع بودن موضوع، انسجام مطالب‌، کاربردی بودن موضوع و توجه به منابع و همچنین توجه به نگارش، جزو شاخص‌های انتخاب آثار بود.



رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی همچنین تأکید کرد: از میان آثار رسیده15  اثر به عنوان برگزیده و 26 اثر به عنوان اثر تقدیری معرفی شده‌اند و چهار نا‌شر هم به عنوان ناشرانی که بیشترین کتاب‌های دانشجویی را منتشر کرده، معرفی شده‌اند. همچنین از یک مؤلف به دلیل تعدد آثار تقدیر شده است.

captcha