حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر عبادی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بیان نکاتی درباره حماسه اقتصادی و آمادگی مجلس شورای اسلامی برای همکاری با دولت در این زمینه پرداخت و گفت: بخش عمدهای از تحقق حماسه اقتصادی که مقام معظم رهبری مطرح کردند، بر عهده دولت و بخشی نیز بر عهده مردم است؛ بخشی که بر عهده دولت میباشد، بدین معنی است که دولت باید بهگونهای رفتار کند که شرایط برای اقتصاد مقاومتی فراهم شود و مفروضات اقتصاد مقاومتی را پیاده کند.
با برداشته شدن تحریمها، تحول اقتصادی رخ نمیدهد
وی افزود: آنچه که اکنون لازم است انجام شود، این است که دولت از توانمندی خود و ظرفیتهای خالی که وجود دارد و میتواند پر شود، غفلت نکند و نگاهش فقط به بیرون از مرزها و رفع تحریمها نباشد. البته خوب است که دولت برای رفع تحریمها در عرصه بینالملل تلاش کند و وظیفه خود را انجام دهد، اما اینکه همه منتظر باشند تحریمها برداشته شود تا تحول اقتصادی رخ دهد، درست نیست.
عبادی تصریح کرد: بایستی دولت حتماً بحث اقتصاد مقاومتی را پیگیری کند. البته برخی مسائل هم وجود دارد که مردم باید در اینزمینه همکاری کنند و بسیاری از امور از جمله فرهنگ کار، تولید، تلاش، برنامهریزی، قانونمداری و امثالهم باید در جامعه ما بیش از گذشته رونق پیدا کند تا آثارش را در عرصه اقتصادی مشاهده کنیم.
سود بانکی برای سرمایهگذاری در مناطق محروم کاهش یابد
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که امروزه به وجود آمده، افزایش قیمت دلار است و راهحل رفع این معضل این است که ما تولید را با ریال و صادرات را با دلار انجام دهیم. هر کارگاه تولیدی و کارخانهای که این کار را انجام دهد، به یقین موفقیت بسیار خوبی در بهرهوری کامل و سوددهی بالا به دست خواهد آورد.
وی اظهار کرد: نکته دیگر این است که سرمایهگذاران حاضر نیستند در مناطق محروم سرمایهگذاری کنند؛ به خاطر اینکه تولید مواد اولیه و توزیع در تهران انجام میشود و مناطق دورافتاده از پایتخت از این سرمایهگذاری محروم هستند؛ کاری که دولت برای رونق اقتصادی و تحقق حماسه اقتصادی باید انجام دهد، این است که سود بانکی برای سرمایهگذاران در مناطق محروم را کاهش دهد.
ارتباط تنگاتنگ سیاست خارجی با اقتصاد / از ظرفیتهای داخلی غفلت نشود
عبادی تأکید کرد: لازم است اینکار انجام شود تا سرمایهگذار برای سرمایهگذاری در این مناطق رغبت پیدا کند و دولت باید مابهتفاوت را پرداخت کند تا صنایع هم به شکلی در این مناطق به وجود بیایند و رشد کنند؛ والا در آینده دچار خلا جمعیتی و ناامنی در مناطق محروم خواهیم شد و دود آن به چشم همه خواهد رفت.
وی درباره نقش سیاست خارجی دولت در تحقق حماسه اقتصادی عنوان کرد: یقیناً سیاست خارجی با اقتصاد ارتباط تنگاتنگی دارد و نمیتوان آنرا انکار کرد. ما باید تمام توان خود رابه کار گیریم و تحریمها را مدیریت کنیم و برداریم؛ اما اینکه نگاه ما فقط به همین باشد و به ظرفیتهای موجود در داخل توجه نکنیم، این کار مسلماً اشتباه و خسران بزرگی خواهد بود.
باید اقتصاد بدون نفت را پایهریزی کنیم
نماینده خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما باید یاد بگیریم، در شرایطی که تحریم هستیم و نمیتوانیم پول نفت را به خوبی منتقل کنیم، باید بتوانیم اقتصاد بدون نفت را پایهریزی کنیم. اگر تحریمها هم برداشته شد، بتوانیم با یک سیستمی که اقتصاد ما وابستگی اینچنینی به نفت نداشته باشد، به حیات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خود ادامه دهیم.
وی درباره جایگاه تولید ملی در تحقق حماسه اقتصادی گفت: تولید ناخالص داخلی شاخصه بزرگ هر اقتصادی است. اقتصاد ما باید تولیدمحور باشد. یک مشکل فرهنگی که در جامعه ما وجود دارد، این است که بیشر مردم به سراغ کارهای خدماتی و اداری میروند تا تولیدی و نکته دیگر اینکه سیستم اداری ما آنقدر تبصره و مشکل برای تولیدکننده ایجاد میکنند که افراد جرات نمیکنند به سراغ تولید بروند و این بسیار مضر است و باید اصلاح شود.
آمادگی مجلس برای همکاری با دولت در تحقق حماسه اقتصادی
عبادی در پایان این گفتوگو درباره نقش مجلس در تحقق حماسه اقتصادی اظهار کرد: اگر وزارتخانهها در عرصه تولیدات صنعتی، معدنی، کشاورزی و.. نیاز به قانون داشته باشند، باید این را به صورت لایحه در اختیار مجلس قرار دهند یا حداقل با نمایندگان رایزنی کنند و نمایندگان خلاءهای قانونی را متذکر شوند تا در حیطه وضع قانون، دولت را یاری کنند و این آمادگی در مجلس وجود دارد که اگر خلاء یا انباشت قانونی باشد و طرح یا لایحهای، به اصلاح قانونی نیاز داشته باشد؛ براساس کار کارشناسی، این کار را انجام دهد تا در پیشرفت اقتصاد و تحقق حماسه اقتصادی سهیم باشد.