کد خبر: 1319999
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۹
ساجدی‌نیا پیشنهاد داد:

ایجاد سیستم سلامت برای ظرفیت‌سازی پرورش انسان سالم و کامل

گروه سلامت: دبیر اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به اینکه انسان سالم قابلیت بروز و فعلیت توانمندی‌‌های فطری خود را دارد، گفت: چنین قابلیتی باید از زمان پیش از تولد و در طول حیات ایجاد شود که به این منظور باید سیستم سلامت طراحی شود.

محمد حسین ساجدی ‌نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه تعریف انسان سالم در عین سادگی، دشوار می‌نماید، افزود: انسان سالم، انسانی است که بتواند در مسیری قرار بگیرد که قابلیت‌های بالفطره و بالذات را به فعلیت، ظهور و بروز برساند و متجلی شود.

بسترهای مورد نیاز برای ایجاد ظرفیت پیمودن مسیر سلامت

وی با اشاره به بسترهای مورد نیاز برای ایجاد ظرفیت و توانمندی پیمودن این مسیر توسط انسان، گفت: قرار گرفتن در این مسیر که امکان ظهور و بروز توانایی‌های بالفطره انسان را فراهم کند نیازمند ایجاد بسترهایی است که باید از زمان پیش از تولد و در زمان جنینی به آنها توجه شود به طوری که این امر وظایفی مهم بر والدین ایجاد می‌کند.

ساجدی‌نیا با اشاره به وظایف والدین در این مدت، گفت: فراهم کردن لقمه و غذای حلال توسط پدر و داشتن تغذیه سالم و حلال مادر حتی پیش از شکل گیری جنین ضرورتی است که امکان پیمودن این مسیر و به فعلیت رسیدن ظرفیت‌های بالفطره را در انسان فراهم و او را به کمال و سلامت می‌رساند.

اهمیت دوران جنینی برای ظرفیت‌سازی سلامت کامل

وی با اشاره به اینکه دوره جنینی، دوره‌ای مهم و حساس است، افزود: فراهم کردن شرایط خانوادگی مناسب برای تولد فرزند که حتی تغذیه و روحیات مادر در آن تاثیرگذار است نیازمند تمهیداتی است که هر یک از والدین باید آمادگی آن را داشته باشند و آگاهانه و بر اساس دستورات دینی و اسلامی در مسیر آن گام نهند و از توجه به ابعاد عاطفی و روحی نیز غفلت ننمایند.

ساجدی نیا ایجاد شرایط عاطفی و روحی مناسب در خانواده را به منظور پرورش فرزند را امری ضروری دانست و گفت: کلماتی که مادر بر زبان می‌راند، فراوانی کلمات مادر، موانست مادر با معنویات، دوستان و نزدیکانی که والدین با آنها معاشرت دارند و ... مقولات متنوع پیچیده و لایه‌های مختلفی است که امکان قرار گرفتن هر فرد در مسیر سلامت را در فرد فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: مادری که در مسیر خدا حرکت می‌کند با معنویت، قرآن و اهل بیت مانوس و ذکر بر لبانش جاری و اهل نماز و روزه و حافظ قرآن است و در مسیر آن حرکت می‌کند در عین حال به مسایل جسمی و دنیوی نیز توجه دارد و صله رحم به جای می‌آورد جنینی متمایز با دیگر مادران دارد و فرزند او نیز عمدتا خوب تربیت می‌شود و سالم است.

وظیفه والدین برای پالایش محیطی که کودک در آن قرار دارد

ساجدی نیا با اشاره به وظیفه والدین برای پالایش محیطی که کودک در آن قرار دارد، افزود: زمانی که حوزه مشاهدات کودک، متبرک و صالح و عاری از ناپیاکی و آلودگی‌های روحی، روانی و اخلاقی باشد و تغذیه‌ای عاطفی و روحی غنی و اسلامی به او ارائه و به تعلیم و تربیت و معنویت نیز تا حد نیاز، توجه شود در آینده قطعا شاهد انسانی سالم خواهیم بود که قادر است مسیر کمال، سعادت  سلامت را بپیماید.

ضرورت برخورداری از سلامت در ابعاد ذهنی، فکری، اندیشه و معنوی

وی با اشاره به ابعاد سلامت انسان کامل، گفت: چنین سلامتی محدود به سلامت جسم نیست بلکه انسان کاملی که وعده خلیفةالهی به او داده از سلامت در ابعاد ذهنی، فکری، اندیشه و معنوی برخوردار است و البته سلامت جسمی هم از اهمیت برخوردار است.

ساجدی نیا با اشاره به ضرورت ارائه یک سیستم برای پرورش انسان سالم، گفت: داشتن انسان‌های سالم، نیازمند تمهیداتی است که طراحی سیستم سلامت از زمان نامزدی و آشنایی زوجین برای آن ضروری است تا بر اساس آن آموزش‌های لازم به والدین آینده ارائه و انتخاب‌های صحیح در قالب آن انجام شود.

وی گفت: با طراحی چنین سیستم سلامت که امکان رسیدن به سلامت کامل و مراحل آن طراحی می‌شود، رفتارهای مختلف هر فرد در زمان‌های مختلف تبیین می‌شود و آموزش‌های خاصی بر اساس آن ارائه خواهد شد و بنا براین رسیدن به سلامتی کامل و پرورش انسان سالم درجوامع نیازمند برنامه‌ریزی است که فرآیندی طولانی را می‌طلبد.

captcha