حسین نبیلو، دبیر ستاد احیای زکات کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: موضوع پرداخت زکات به عنوان یک واجب دینی علاوه بر افزایش مال و برکت بخشیدن به زندگی دنیا، ذخیرهای برای آخرت است و باید بدانیم که احیای زکات رهنمودهای فراوانی را در پی داشته و از فرایض الهی است که بسیاری از مشکلات مسلمانان را مرتفع میسازد.
تبلیغ و اعتمادسازی در ترویج احیای زکات
وی افزود: این مهم نیازمند فرهنگسازی، اطلاعرسانی و تبلیغات گسترده از سوی روحانیون، مبلغان دینی و رسانههای ارتباط جمعی است و از همه مهمتر روحانیون با توجه به جایگاه بالایی که در بین مردم دارند میتوانند در احیای فریضه زکات نقش قابل توجهای داشته باشند و اگر بتوانیم توسط این بزرگواران مردم را با برکات زکات آشنا کنیم این فریضه به نحو احسن در جامعه اجرایی خواهد شد.
نبیلوبا بیان این که روش های مختلفی برای تبلیغ و اعتمادسازی در ترویج احیای زکات پیش بینی شده است، تصریح کرد: با نفوذترین و کاربردی ترین روش، حضور مبلغان در میان مردم و فرهنگ سازی پرداخت زکات است.
بروز مشکلات به دلیل فاصله گرفتن از آموزههای اسلامی
دبیر ستاد احیای زکات کشور با اشاره به این که زکات برای انجام بسیاری از مسائل از جمله رفع فقر در جامعه کاربرد دارد، ابراز داشت: بروز مشکلات در جامعه به دلیل فاصله گرفتن از آموزههای اسلامی است.
وی تاکید کرد: مشارکتهای مردمی و خیرین در همه امور خیرخواهانه و پرداخت زکات همواره بخش قابل توجهی از نیازهای افراد بیبضاعت و محروم را در بخشهای بهداشت و درمان، تحصیل، اشتغال و مسکن پاسخ داده است و این روند اگر توسعه یابد شاهد ریشهکنی فقر در جامعه خواهیم بود.
زکات هر منطقه صرف عمران و آبادی همان منطقه میشود
نبیلو اظهار کرد: اسلام برای از بین بردن اختلافات طبقاتی احکامی مانند زکات را وضع کرده تا مسلمانان با انجام آن از تهیدستان و بینوایان دستگیری کنند و این امر مشارکت مردم و نهادهای حمایتی و مسئولان را طلب میکند و باید تلاش کنیم این فریضه الهی بیش از پیش در کشور ترویج و گسترش یابد.
وی گفت: از آنجا که زکات جمعآوری شده در هر منطقه صرف عمران و آبادی همان منطقه میشود و دولت نیز به همان میزان کمک میکند، لذا انجام این فریضه الهی علاوه بر کمک به تهیدستان به آبادانی نقاط محروم منجر خواهد شد.
اعزام مبلغان تبلیغی زکات
نبیلو برگزاری جلسات چهره به چهره با حضور کشاورزان، جلسات شورای زکات و همچنین نصب بنرهای تبلیغی در مناطق روستایی را راهی برای آگاهی بخشی و جذب کشاورزان برای پرداخت زکات معرفی کرد.
دبیر ستاد احیای زکات در ادامه به اعزام مبلغان تبلیغی زکات نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مبلغان نقش تاثیرگذاری در توجیه مردم دارند، از همین رو از ظرفیت آنها در ترویج امر زکات استفاده میشود.