کد خبر: 1320809
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۸
حجت‌الاسلام مؤدب:

عملکرد مقطعی رسانه در مبارزه با گناه/ حق‌الناس بر گردن متخلف اجتماعی

گروه اجتماعی: مدیر انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم عملکرد رسانه ملی در مبارزه با گناه را موردی و مقطعی دانست و گفت: تخلف از قوانین اجتماعی به گفته امام خمینی(ره) حرام است چرا که تعدی به حقوق دیگران و اجحاف در حق الناس است.


حجت‌الاسلام والمسلمین سید رضا مؤدب، مدیر انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به علل انجام گناه از سوی افرادی که به شریعت ایمان آورده‌اند و علم و آگاهی بر گناه بودن عمل خود دارند اشاره و عنوان کرد: درجات ایمان انسان‌ها نسبت به یکدیگر متغیر است و این ضعف در ایمان سبب انجام برخی گناهان می‌شود.



«معاذ الله»



وی با بیان اینکه انسان مؤمن در مواجهه با گناه «معاذ الله» پیشه و فرمان خدا را اطاعت می‌کند اظهار کرد: ایمان نیاز به تقویت دارد و خداوند متعال نیز با بیان «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ آمِنُوا» این نکته را به انسان تذکر داده است.



حجت‌الاسلام والمسلمین مؤدب با اشاره به اینکه برخی افراد در انجام بعضی عبادات مداومت و مجاهدت کافی را به خرج می‌دهند و در ادای نماز و روزه و خمس و زکات خود لحظه‌ای کوتاهی نمی‌کنند اظهار کرد: چنین فردی ممکن است در مقام گناه دروغ ویا غیبت ایستادگی نداشته باشد. چنین فردی نباید به سایر عبادات خود مغرور شود بلکه باید در راستای تقویت این بخش از ایمان وجودی خود با در نظر گرفتن مقام خداوند تلاش کند.  



اسلام مجموعه‌ای منسجم؛ نماز و روزه بی‌حجاب ناقص است



وی با تأکید بر اینکه اسلام یک کل منسجم است که فرد مسلمان باید به مجموع آن ایمان بیاورد تصریح کرد: «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ» بیانگر آن است که پیامبر(ص) باید در تمام زمینه‌ها برای انسان‌ها الگو و نمونه باشند نه اینکه بخش‌هایی به دلخواه از سوی ما انتخاب شود و در سایر بخش‌ها دچار لغزش باشیم.



وی فردی که مرتکب نقص قوانین و مقررات اجتماعی می‌شود و حقوق شهروندان را ضایع می‌کند را از ایمان ضعیفی برخوردار دانست و اظهار کرد: تخلف از قوانین اجتماعی به گفته امام خمینی(ره) حرام است چرا که تعدی به حقوق دیگران و اجحاف در حق الناس است.



بزرگان جامعه بیشتر مراقب باشند



مدیر انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم از بین رفتن قبح گناه در جامعه را نتیجه کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ارزیابی کرد و گفت: زمانی زشتی‌ها در جامعه معروف می‌شوند که از نهی آنان خودداری شده باشد. همچنین وقتی بزرگان جامعه‌ای مبتلا به عمل زشتی می‌شوند به لحاظ شخصیت شناسی رفتار آنان در جامعه تأیید و معروف می‌شود.



حجت‌الاسلام والمسلمین مؤدب در ادامه سخنان خود به بی‌حجابی که امروزه قبح آن تا حدی در جامعه از بین رفته است اشاره و عنوان کرد: حجاب رکن بزرگی در اسلام محسوب می‌شود که زن و مرد باید در رفتار و ظاهر خود در ارتباط با یکدیگر حجاب خاصی را رعایت کنند ولی امروزه این امر اهمیت خود را در میان جمعی از افراد از دست داده است.



وی اهمیت نیافتن موضوع حجاب نزد مدیران اجتماعی و مسئولان نظام و کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر را از جمله علل از بین رفتن قبح بی حجابی در میان برخی از افراد دانست و گفت: پدر خانواده باید بداند که دختر مسلمان وی باید در کنار انجام اعمال عبادی، حجاب خود را نیز رعایت کند و گرنه دختر وی نتوانسته است مسلمانی خود را کامل به پیش ببرد.



آلودگی شخصیتی را دریابیم



وی با تأکید بر اینکه آلودگی شخصیتی که در رفتار و ظاهر افراد جامعه نمایان شده است باید همچون آلودگی هوا مورد توجه جدی مسئولان باشد تصریح کرد: مهم‌تر از آلودگی هوا آلودگی شخصیتی است که نظام خانواده را تهدید می‌کند. بی‌حجابی خلاف مشی ائمه است و سستی خانواده و طلاق را در پی دارد که به منحرف شدن جامعه می‌انجامد.     



وی نقش صدا و سیما را نیز در ترویج بی حجابی حائز اهمیت دانست و گفت: در برابر فرهنگ غرب تسلیم شدیم و به صورت جدی به مبارزه با آن از سوی رسانه ملی نپرداختیم. امروز جامعه ما بی‌حجابی را یک لغزش و آفت نمی‌داند و علت آن دوری از امر به معروف و عدم اهتمام جدی مسئولان است.



وضعیت موجود رسانه انسان را به تعالی نمی‌رساند



وی عملکرد رسانه ملی در مبارزه با گناه را موردی و مقطعی دانست و گفت: هدف رسانه ملی مشخص نیست و بیننده را دچار تشتت فکری می‌کند. در ایام خاصی از سال و به مناسبت وقایع مختلف رسانه ملی نسبت به اجرای برنامه‌های دینی اقدامات مناسبی دارد اما این وضعیت موردی و مقطعی است. وضعیت موجود رسانه انسان را به تعالی نمی‌رساند.

captcha