کد خبر: 1321080
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۰
مرتضی سرهنگی:

طلایی‌ترین دوره ادبیات جنگ همین روزهاست

گروه ادب: مدیر مرکز فرهنگ و هنر پایداری حوزه هنری گفت: ادبیات جنگ با شلیک اولین گلوله متولد می‌شود و در زمان جنگ رشد می‌کند و پس از جنگ به بلوغ می‌رسد و امروز در طلایی‌ترین دوره خاطرات جنگ هستیم.


مرتضی سرهنگی، مدیر مرکز فرهنگ و هنر پایداری حوزه هنری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به بررسی موضوع نیازسنجی پیش از تولید محتوا در حوزه آثار دفاع مقدس پرداخت.



وی با بیان این نکته که شاید در مورد ادبیات داستانی نمی‌توان توقعی که از آثار حوزه دینی ـ قرآنی هست را داشت، عنوان کرد: در حوزه‌های دیگر شاید یک نویسنده پیش از آغاز نگارش در مورد یکی از ناهنجاری‌های اجتماعی تصمیم می‌گیرد، طراحی و مهندسی می‌کند و متن را می‌نویسد.



سرهنگی با بیان اینکه ادبیات جنگ حوزه متفاوتی است، گفت: جنگ یک حادثه و واقعه‌ بزرگ است که گاهی منجر به جدایی بخشی از یک کشور یا ایجاد یک کشور جدید می‌شود و ممکن است در همه یا بخش‌های زیادی از یک سرزمین به ‌وقوع بپیوندد.



مدیر مرکز فرهنگ و هنر پایداری حوزه هنری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: آنچه یک سرباز در دوران اسارت می‌نویسد، قطعاً مبتنی بر احساس نیاز بر ثبت این خاطرات است و البته این سرباز که خاطراتش را در زمان اسارت یا پس از بازگشت به میهن نگاشته، این نیازسنجی با مفهوم مورد نظر را ندارد. او دوران سختی را سپری کرده و احساس می‌کند باید آنها را بنویسد. این سرباز این نیازسنجی را ندارد، از اسارت یا از جبهه برگشته و بنا به ضرورت دست به قلم برده است.





اتصال میان فرهنگ دفاع مقدس و نسل امروز، زمانبر است



وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سؤال که آیا نهادهای متولی در این حوزه توانسته‌اند با ایجاد محور‌های نگارشی یا تشویق نویسندگان به خلق آثاری که بتواند با مخاطب امروز رابطه برقرار کنند، توفیقی کسب کنند، پاسخ داد: ایجاد اتصال بین فرهنگ دفاع مقدس و نسل روز جامعه، کار یک روز و دو روز نیست.



سرهنگی با تأکید بر این نکته که حرکت‌های فرهنگی خیلی کند به پیش می‌رود، گفت: پایه‌های آن در حال ساخته‌ شدن است و نمونه آن را می‌توان در استقبال جامعه از آثاری نظیر «پایی که جا ماند» مشاهده کرد.



وی همچنین در پاسخ به این انتقاد که چرا با گذشت بیش از یبست و پنج سال از پایان دفاع مقدس، آثار فاخر و ناب در این حوزه کم است، به حدی که می‌توان به آسانی آنها را شماره‌ کرد، اظهار کرد: آثار خوب همیشه کم است، طلا همیشه کم است و به همین دلیل آن را پشت ویترین می‌گذارند و یک نور موضعی به آن می‌تابانند.



ادبیات پایداری روند خوبی را پشت سر گذاشته است



مدیر مرکز فرهنگ و هنر پایداری حوزه هنری در خاتمه به روند پیش آمده در این حوزه تا به امروز اشاره کرد و گفت: بنده از ابتدا تا به امروز همراه این حوزه از ادبیات بوده‌ام و به نظرم روند خوبی را پشت سر گذاشته است.



وی تصریح کرد: ادبیات جنگ با شلیک اولین گلوله متولد می‌شود و در زمان جنگ رشد می‌کند و پس از جنگ به بلوغ می‌رسد و امروز ما در طلایی‌ترین دوره خاطرات جنگ هستیم که با بلوغ این ادبیات همراه است.

captcha