به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام ابوالفضل صابری اراکی، مدرس حوزه و دانشگاه امروز، 3 آذر در جمع عزاداران حسینی به تشریح خصلتهای انسان مؤمن از دیدگاه ائمه معصوم(ع) پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) در این زمینه میفرماید: مؤمن، مؤمن نمیشود مگر اینکه سه خصلت در او باشد؛ سنتی از پروردگارش، خصلتی از پیامبرش و صفتی از ولی و امامش که همواره این سه صفت مایه رستگاری و کمال انسان در دنیا و آخرت است.
پردهپوشی از اسرار دیگران سنت پروردگار متعال است
حجتالاسلام صابری پردهپوشی از اسرار دیگران را سنت پروردگار متعال دانست و تصریح کرد: امام رضا(ع) عیبپوشی از دیگران را یک سنت ارزشمند برای انسانها دانسته است؛ چراکه موجب سعادت و رستگاری دنیوی و اخروی میشود.
وی با اشاره به ستارالعیوب بودن خداوند، این سنت را از باعظمتترین صفات وی عنوان کرد و گفت: خداوند از تمام گناهان، خطاها و اشتباهات نهان و آشکار انسانها با خبر است اما از آنجایی که او ستار العیوب است، گناهان و اسرار انسانها را پنهان میکند.
حجتالاسلام صابری با تأکید بر لزوم ترویج ارزشها و اخلاق اسلامی در جامعه تصریح کرد: پردهپوشی از عیوب دیگران نه تنها یک سنت الهی در جامعه اسلامی است، بلکه از ویژگیهای انسان مؤمن محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اگر پردهپوشی الهی وجود نداشت رسوایی و حقارت در جامعه حاکم میشد، خاطرنشان کرد: بهواسطه پردهپوشی خداوند از گناهان انسانها، حریم و حرمتها میان مردم حفظ شده است که اگر وجود نداشت بهطور قطع جامعه دچار بیحرمتی، جسارت و بیحیایی میشد.
ضرورت ارتباط چهره به چهره روحانیان با مردم
حجتالاسلام صابری با تأکید بر ضرورت ارتباط چهره به چهره روحانیان با مردم در تبیین اصول دینی، این ارتباط دو سویه را منشأ خیر و برکات فراوانی همچون اصلاح و حفظ شئونات اسلامی در جامعه دانست.
وی مدارا کردن با مردم را خصلت مهم پیامبر(ص) دانست و تصریح کرد: مدارا، مهربانی، دوستی و همراهی با آحاد مختلف مردم رمز موفقیت پیغمبر(ص) در نشر و گسترش اسلام ناب محمدی در جامعه بوده است.
حجتالاسلام صابری با اشاره به هجمهها و فشارهای نظامی و فرهنگی دشمنان بهمنظور بدنام کردن پیغمبر(ص) در جامعه، خاطرنشان کرد: نام و آوازه پیامبر(ص) بهواسطه مدارا کردن با مردم در عالم بشریت زنده و جاوید ماند و این مسئله دشمنان را به عصبانیت و کینهورزی علیه ایشان وا داشته است.
جایگاه اخلاقی پیامبر(ص)
این مدرس حوزه و دانشگاه به عظمت جایگاه اخلاقی پیامبر(ص) اشاره و تصریح کرد: رحمت و عنایت الهی شامل حال پیامبر اکرم(ص) میشود و او بهعنوان الگوی اخلاقی در جامعه معرفی میشود تا جایی که خداوند متعال در قسمتی از آیه 159 سوره آل عمران میفرماید: «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ؛ به سبب رحمت خداست که تو با آنها اینچنین خوشخوی و مهربان هستی اگرتند خو و سخت دل می بودی از گرد تو پراکنده می شدند«.
وی صبر بر سختیها و بلایا را سنت اولیای الهی دانست و گفت: ائمه معصوم(ع) در دوران زندگی با برکتشان با انواع مشکلات و سختیها مواجه شدند که صبر و توکل آنها در مقابله با این مشکلات آنها را به عظمت و سربلندی در محضر خدای متعال رساند.