
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی المنار، نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، عصر دیروز، سوم آذرماه، هنگام ورود به تهران در پاسخ به سؤال خبرنگاری، توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 را به مثابه تولدی تازه در جهان سیاست دانست و افزود: پیش از این گفته بودم که اگر چنین توافقی حاصل شود، در حکم بمب اتمی سیاسی خواهد بود، به نظر من این توافق، به سود صلح در جهان عرب و به طور کلی در جهان اسلام است.
رئیس مجلس لبنان، عصر دیروز در سفری رسمی به دعوت علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، به همراه هیأتی از نمایندگان لبنانی، وارد تهران شد.
وی با ابراز امیدواری برای آغاز اعتمادسازی میان کشورهای عرب و جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد؛ چنین اعتمادی، بهترین راه مقابله با فتنه شیعه و سنی است که کشورهای منطقه را گرفتار کرده است.
رئیس مجلس لبنان تنها راه بازگشت به مسیر درست در روابط را بازگشت به مسئله اصلی، یعنی مسئله فلسطین ارزیابی کرد و اظهار داشت: بازنده اصلی این توافق، اسرائیل است زیرا این توافق، نقش این رژیم و میزان اعتماد غرب به اسرائیل در منطقه را کم رنگ میکند و تل آویو ناچار خواهد شد در جستجوی نقطه اتکای دیگری باشد و این مسأله، به مشکلی راهبردی برای اسرائیل تبدیل خواهد شد.
وی افزود: آیا ما کشورهای عربی و اسلامی از چنین توافقی بهره خواهیم برد و آیا از ثمره چنین تولد تازهای در سیاست، بهرهمند خواهیم شد؟ این مسئلهای است که تاریخ آن را ثبت خواهد کرد و به امید خدا این مساله رقم خواهد خورد.
سلاح هستهای اسرائیل تهدیدی برای امنیت منطقه است
وزیر خارجه لبنان نیز توافق هستهای ایران و غرب را مثبت ارزیابی کرد و از کشورهای عربی و همه دنیا خواست توجه خود را به سوی برنامه هستهای رژیم صهیونیستی که با زرادخانه عظیم خود امنیت منطقه را تهدید می کند، معطوف کنند.
عدنان منصور، وزیر خارجه لبنان، در این باره گفت: این توافق به روابط تیره ایران و غرب پایان داد و ایران از این راه حسن نیت خود را در برابر دنیا ثابت کرد.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی مخالف این توافق هستهای بوده، خاطرنشان کرد: این رژیم به دنبال ترساندن دیگران از برنامه هستهای ایران است.
منصور اظهار داشت: سلاح هستهای اسرائیل تهدیدی برای امنیت منطقه است و کشورهای عربی و غربی باید این رژیم را مجبور کنند که سلاح هستهای خود را کنار بگذارد؛ اسرائیل کشورهای غربی را برای به تأخیر انداختن نشست 2012 برای عاریسازی خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی تحت فشار قرار داد و این نشست که قرار بود در پایتخت فنلاند برگزار شود، به زمانی نامعلوم موکول شد درحالیکه همه کشورها برای حضور در این نشست اعلام آمادگی کرده بودند.
عدنان منصور تأکید کرد: این توافق میتواند در ایجاد راهکارهایی برای منطقه مؤثر باشد به ویژه آنکه کشورهایی مانند آمریکا خودشان مسئول تحولات منطقه هستند.
وزیر خارجه لبنان، ادعای ارتباط بحرانهای منطقه مانند سوریه و لبنان با موضوع هستهای ایران را بی اساس دانست و گفت: این توافقنامه نقاب از بسیاری از مسائل منطقه بر انداخت و نخستین طرفی که از این توافق متضرر می شود، اسرائیل است.