به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام ابوالفضل صابری اراکی، مدرس حوزه و دانشگاه امروز، 4 آذر در جمع عزاداران حسینی به تشریح ویژگیها و عظمت خلقت انسان از دیدگاه آیات قرآن و روایات پرداخت.
وی با بیان اینکه همه شگفتیهای عالم در خلقت انسان نهفته شده است، به آیه 14 سوره مؤمنون در رابطه با تأیید این سخن اشاره و خاطرنشان کرد: خداوند متعال در این آیه میفرماید: «ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَکَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ؛ آنگاه نطفه را به صورت علقه درآوردیم پس آن علقه را [به صورت] مضغه گردانیدیم و آنگاه مضغه را استخوانهایى ساختیم بعد استخوانها را با گوشتى پوشانیدیم آنگاه [جنین را در] آفرینشى دیگر پدید آوردیم آفرین باد بر خدا که بهترین آفرینندگان است».
حجتالاسلام صابری با اشاره به اینکه انسان در اوج عظمت و شگفتی خلق شده است، خاطرنشان کرد: به هر نقطه از بدن انسان که نگاه میکنید به عظمت و شکوه خلقت خداوند متعال پی میبریم که لازمه درک این خلقت تدبر و کسب شناخت نسبت به خود است.
وی با بیان اینکه انسان در اوج عظمت و شگفتی ضعیف و ذلیل آفریده شده است، تصریح کرد: اگر چه انسان با عظمت و شگفتیهای فراوانی خلق شده اما شاکله و زیربنای وجودی او سست و ضعیف است تا جایی که انسان با یک سرفه و یا عطسه جان خود را از دست میدهد.
حجتالاسلام صابری با اشاره به پیشرفتهای علمی بهوجود آمده در جهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر انسانها در عرصه علمی و فناوری به پیشرفتهای بسیار بالایی دست پیدا کردهاند تا جایی که ربات شبیه انسان و سلولهای بنیادی را خلق کردند.
وی با تأکید بر لزوم تدبر و تأمل در ساختار خلقت انسان تصریح کرد: تفکر در خلقت و نگاه توحیدی نسبت به عالم و موجودات انسان را به درک و شناخت صحیح نسبت به خود و خدا میرساند تا جایی که حضرت علی(ع) در این خصوص میفرماید: من عرف نفسه فقد عرف ربّه؛ هر که خود را شناخت، خداى خویش را شناخته است.
حجتالاسلام صابری یکی از شگفتیهای خلقت را ناخن انسان دانست و افزود: بهواسطه ناخن، انگشتهای انسان نگهداری و محافظت میشود و از ورود میکروب در آن جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه برخی انسانها در برابر خدا گردنکشی و تکبر میکنند، تصریح کرد: با وجود اینکه انسان در اوج عظمت خلق شده ولی ضعیف و ذلیل است اما برخی انسانها به پیروی از هواهای نفسانی در برابر خدا میایستند و تکبر میکنند.
حجتالاسلام صابری با تأکید بر تدبر و تأمل در آیات قرآن به مظلومیت و مهجوریت این کتاب آسمانی اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه قرآن در جامعه اسلامی ما تنها به یک ابزار و وسیله برای تبرک جستن و قرار دادن بر روی سنگ قبر اموات و طاقچه خانه استفاده میشود در حالی که این کتاب انسانساز و پر از درس زندگی است.
وی با بیان اینکه تا زمانی که قرآن بر سر قبرها و آویزان به گردنها باشد جامعه تحول قرآنی نخواهد داشت، تصریح کرد: قرآن یک کتاب انسانساز و چراغ هدایتی برای جامعه اسلامی است و به یقین انسانهایی که مردهاند دیگر نیاز به این کتاب ندارند؛ چراکه این کتاب راه سعادت انسان های زنده را رقم خواهد زد.
به گفته وی، بهطور قطع قرآن ظاهرساز و بی تدبر جامعه ما را متحول و دگرگون نخواهد کرد و جامعه تنها بهواسطه تأمل و تدبر در آیات الهی به سعادت و رشد خواهد رسید.
وی با اشاره به آیه 34 سوره لقمان که میفرماید: «در حقیقتخداست که علم [به] قیامت نزد اوست و باران را فرو مىفرستد و آنچه را که در رحمهاست مىداند و کسى نمىداند فردا چه به دست مىآورد و کسى نمىداند در کدامین سرزمین مىمیرد در حقیقتخداست [که] داناى آگاه است» اشاره کرد و گفت: در این عالم پنج چیز برای همگان حتی پیامبران و ائمه اطهار(ع) نیز نهفته و مخفی است و تنها خدای متعال به آنها آگاه و مطلع است.
وی لحظه قیامت و ظهور امام زمان (عج) را یکی از این موارد پنهانی دانست و افزود: هیچ کس از زمان مرگ خود و ظهور امام زمان(عج) با خبر نیست و کسانی که ادعا میکنند که از غیب خبر دارند دروغگو و کذاب محض هستند.
حجتالاسلام صابری با اشاره به اینکه فقط خداوند متعال میداند که در رحم مادرها چیست، تصریح کرد: شاید در حال حاضر علم و دانش پیشرفت کرده باشد و بهواسطه آن بتوانند نوع فرزند را تشخیص بدهند ولی آیا علم و آن دستگاه از عاقبت و سرانجام آن فرزند در شکم مادر نیز با خبر است.
وی آینده و فردا را تنها در دست خدای متعال دانست و تصریح کرد: هیچ کس از آینده و حتی از یک لحظه بعد خود با خبر نیست و رواج فالگیرها و عرفانهای کاذب در جامعه تنها برای ضربهزدن به اعتقادات و باورهای دینی ماست که باید مراقب آنها بود.
حجتالاسلام صابری توکل و توسل به خدای متعال را راه مصونیت و سلامت انسان از خطرها دانست و خاطرنشان کرد: مال و جان در بدن انسان امانتهای الهی در نزد ما هستند که تنها راه حفظ این امانتها بندگی و اطاعتپذیری در برابر خداوند متعال است.
وی با بیان اینکه فاصله گرفتن از خدا طغیان و عصیان را بهدنبال دارد، تصریح کرد: همه ما انسانها موظف به بندگی و اطاعت در مسیر الهی هستیم و هر کس از این مسیر جدا شود و یا تخطی کند بهطور قطع نابودی و گمراهی را در بر خواهد داشت.