کد خبر: 1323833
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۵
حجت‌الاسلام لطفیان تأکید کرد:

لزوم اولویت‌بندی منکرها جهت عمل به خوبی‌ها و ترک بدی‌ها در جامعه

گروه خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: باید معروف‌ها و منکرهای فردی و اجتماعی را اولویت‌بندی کرده و با توکل به خدا با ارائه راهکارهای کاربردی زمینه عمل به خوبی‌ها و ترک بدی‌ها را فراهم سازیم.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم طی سخنانی در نشست دانشجویی «ابوذر غفاری در ربزه» که با رویکرد امر به معروف در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی قم با حضور جمعی از دانشجویان طرح یاوران نماز برگزار شد، ضمن تسلیت ایام محرم، تصریح کرد: فراریان از جنگ تبوک به پیامبر اکرم(ص) می‌گفتند «ما برای حفظ تقوی در جبهه به کمک تو نمی‌آئیم زیرا در این سفر به تبوک و جنگ و جهاد با رومیان نگرانیم چشم‌مان به دختران زیبای آنان بیفتد و گناه کنیم؛ لذا تو را در جبهه تنها می‌گذاریم».



وی افزود: این افراد مصداق ترک وظیفه به گمان خودسازی هستند، این توجیهات مانند این است که انسان تشنه‌ای را می‌بینید و می‌تواند با کمی آب او را از مرگ نجات دهد ولی می‌گوید باید به فکر آبرسانی کلی و آب بهداشتی سراسری باشیم.



این فعال فرهنگی یادآور شد: براساس آیات سوره‌های مبارک بقره و نور اگر جلوی منکر گرفته نشود و مردم ساکت بمانند پی در پی خطراتی را به دنبال خواهد داشت مانند، بی‌تفاوتی، عادی شدن گناه، رضایت به انجام گناه، کمک به انجام گناه، ارتکاب گناه، احرار در انجام گناه و حتی لذت بردن از انجام کار زشت. برادران یوسف نیز مصداق بارز این امر هستند آنها به خاطر روحیه فاسدی که داشتند پی در پی خلاف‌هایی را مرتکب شدند. باید از اولین گناه نهی کرد تا سایر خلاف‌ها رشد نکنند.



حجت‌الاسلام لطفیان بیان کرد: منکرات و زشتی‌ها مانند موشی هستند که اگر وارد یک هواپیما شود به دلیل ترس از اینکه یکی از سیم‌های ارتباطی حساس را جویده و قطع کند، هواپیما پرواز نمی‌کند. باید در این مواقع امر به معروف با جدیت صورت گیرد، در قرآن کریم نیز نمونه‌هایی از امر به معروف داریم که حتی به نتیجه نرسیده است مانند حضرت نوح(ع) و امام حسین(ع).



شرط بی‌دردسر بودن تبلیغ دین ادعایی بی‌پایه است



وی عنوان کرد: گاهی برای اتمام حجت لازم است موعظه کنیم جای تعجب است در دینی که تمام انبیاء و اولیای آن در راه دفاع از قرآن مورد اهانت قرار گرفته‌اند، عده‌ای با چه رویی شرط بی‌دردسر بودن، رفاه و امکانات کامل را برای تبلیغ دینی مطرح می‌کنند. مگر تأسیس دین بی‌دردسر بود تا حفظ آن بی‌دردسر باشد.



مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم با اشاره به آیاتی چند از قرآن کریم، یادآور شد: باید معروف‌ها و منکرهای فردی و اجتماعی را اولویت‌بندی کنیم و با توکل به خدا با ارائه راهکارهای کاربردی زمینه عمل به خوبی‌ها و ترک بدی‌ها را فراهم سازیم و با افراد معاند که عمداً مانع ترویج دین می‌شوند، برخورد جدی کرد. امام با افراد ناآگاه و غافل بسیار با محبت، احترام و دوستانه برخورد می‌کردند و در ارتقای سطح آگاهی او تلاش می‌کردند.



حجت‌الاسلام لطفیان افزود: متأسفانه عده‌ای در جامعه هستند که لقب عاقل را به کسی می‌دهند که اهل بی‌تفاوتی است و هیچ تلاشی برای مسجد محوری و تبلیغ قرآن انجام نمی‌دهد، در حالی که عاقل واقعی کسی است که با همه توان در راه احیای فرهنگ نورانی قرآن و اهل بیت(ع) از جان و مال مایه می‌گذارد تا هم خود چیزی یاد بگیرد و هم به دیگران یاد دهد.



وی ادامه داد: برخی دستورات اسلام براساس تحمل سختی‌ها پایه‌ریزی شده است مانند جهاد و روزه که مثل نمک بدون شوری است. جوانان عزیز و مردم قرآن دوست ما هم بدانند تذکر دیگران نشانه عشق، محبت و دلسوزی نسبت به آنها است. امام صادق(ع) فرمودند «بهترین دوستان من کسی است که عیوب مرا به عنوان هدیه به من تذکر دهد» همچنین امام سجاد(ع) در دعای مکارم الاخلاق می‌فرماید «پروردگار من روحیه انتقادپذیری و پیروی از کسانی مرحمت فرما که مرا ارشاد می‌کنند».



کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در پایان بیان کرد: اگر کسی تذکری به شما داد سرسختی، لجبازی و فخرفروشی نکنید خود را بی‌نیاز از ارشاد ندانیم. چه انسان‌هایی که در سایه پندپذیری و پیروی از رهبران الهی به درجات عالی رسیدند. گاهی نپذیرفتن امر و نهی به خاطر جهل، تعصب و تکبر است. تعصبات نابجا نیز از عوامل نپذیرفتن امر و نهی است.

captcha