به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، انتشارات نشر شاهد «سیره شهید اشرفیاصفهانی» را به مناسبت سالگرد شهادت او منتشر کرده است. البته قرار بود این کتاب در سال گذشته منتشر شود که به دلیل برخی مشکلات مالی انتشار آن به سال جاری موکول شد.
در این کتاب که به قلم علی(عبد) شیرازی نگاشته شده است، آیتالله اشرفیاصفهانی از منظر و با روایت خانواده، دوستان و مسئولان نظام به مخاطب معرفی میشود.
همچنین در این اثر، متن برخی سخنرانیها، دستنوشتهها و پیام حضرت امام خمینی(ره) درباره 4 شهید محراب گنجانده شده است. از دیگر مطالب موجود در کتاب میتوان به وصیتنامه شهید، نامه ساواک برای دستگیری او و 10 صفحه عکس از دوران زندانی بودن آیتالله منتشر شده است.
این اثر در 3 هزار نسخه با قیمت 7 هزار و 500 تومان منتشر شده که شامل 272 صفحه متن و 10 صفحه عکس است.
آیتالله عطاءالله اشرفیاصفهانی، در سال 1281 در خمینیشهر اصفهان متولد شد. پس از طی تحصیل مقدماتی در خمینی شهر و اصفهان، عازم قم شد و تا درجه اجتهاد به تحصیل خود ادامه داد. او در زمان شروع نهضت اسلامی در سال 42 مجدانه در خدمت حضرت امام خمینی(ره) درآمد؛ به طوری که، بارها به علت فعالیتهای مبارزاتی از سوی ساواک به تبعید و زندان تهدید شد.
هنگام اوجگیری نهضت اسلامی در سال 1356، شهید اشرفی اصفهانی در کرمانشاه، رهبری مبارزات مردمی را عهدهدار شد و با دعوت از روحانیون مبارز در هدایت مردم، نقش مؤثری در نهضت امام خمینی(ره) ایفا کرد. ایشان در یکی از تظاهرات، مورد هجوم مأموران رژیم قرار گرفتند و آسیب دیدند.
چند روز بعد ساواک با حمله به منزل ایشان، او را دستگیر کرد؛ اما، پس از آزادی دوباره به فعالیت علیه رژیم پرداختند و تا پیروزی انقلاب رهبری مردم کرمانشاه را برعهده داشتند. پس از پیروزی انقلاب با حکم حضرت امام به عنوان امام جمعه کرمانشاه منصوب شدند.
ایشان با آغاز جنگ تحمیلی، بارها به جبههها شتافته و باعث دلگرمی رزمندگان اسلام میشدند. سرانجام منافقین کوردل، پس از دوبار عملیات ناموفق ترور، در سومین اقدام در روز جمعه 23 مهر 1361 هنگامی که خطبه اول نماز را آغاز کرده بود، با انفجار نارنجکی، ایشان را در حالیکه به حالت سجده به زمین افتاده بود، به شهادت رساندند و امام و امت را در سوگ این شهید محراب سوگوار نمودند.
فرازی از پیام امام خمینی در وصف این شهید بزرگوار آمده است: «او در جبهه دفاع از حق از جمله اشخاصی بود که مایه دلگرمی جوانان مجاهد بود.»