کد خبر: 1324703
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۶
پژوهشگر علوم قرآنی:

استفاده از معارف قرآن در سبک زندگی اسلامی مهجور مانده است

گروه فعالیت‌های قرآنی: پژوهشگر علوم قرآنی و روانشناسی نحوه سبک زندگی صحیح اسلامی را در آیات قرآن نهفته دانست و گفت: در جامعه کنونی ظاهر و جایگاه قرآن و اهل بیت(ع) به‌خوبی حفظ می‌شود اما متأسفانه کسب معرفت و استفاده از این دو گوهر گرانبها در زندگی مهجور مانده است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، سعید عزیزی، پژوهشگر علوم قرآنی و روانشناسی امروز، 6 آذر در همایش «سبک زندگی اسلامی و غذای پاک» به تشریح سبک صحیح زندگی اسلامی با استناد به آیات قرآن و روایت دینی پرداخت.



وی اظهار کرد: در جامعه کنونی ظاهر و جایگاه قرآن و اهل بیت(ع)  به‌خوبی حفظ می‌شود اما متأسفانه کسب معرفت، شناخت و استفاده از این دو گوهر گرانبها در زندگی بسیار کم‌رنگ و مهجور مانده است.



عزیزی با بیان اینکه در کشورهای عربی ظاهر قرآن به‌خوبی حفظ شده اما معرفت‌افزایی هیچ جایگاه و ارزشی ندارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه در جمهوری اسلامی ایران نیز ظاهر و جایگاه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به‌خوبی حفظ شده تا جایی که در ماه محرم همه عزادار حسین(ع) می‌شوند اما معرفت، شناخت و عمل به دستورات آن‌ها در جامعه هیچ جایگاهی ندارد.



وی به علل مهجوریت قرآن در جامعه اشاره و تصریح کرد: تغییر دیدگاه و اذهان آحاد مختلف جامعه نسبت به قرآن نقش بسزایی در مهجور ماندن قرآن در جامعه اسلامی داشته است.



عزیزی خاطرنشان کرد: متأسفانه جامعه ما از قرآن تنها به‌عنوان یک ابزار برای تبرک جستن و برپایی مراسم و جشن‌ها استفاده می‌کند که این خود موجب تغییر دیدگاه‌ها و فرهنگ‌ها نسبت به قرآن، این کتاب انسان‌ساز شده است.



وی با بیان اینکه نحوه سبک زندگی صحیح اسلامی در آیات قرآن نهفته است، به عوامل نزول عذاب الهی بر جامعه اشاره و تصریح کرد: فاصله گرفتن از  نماز و راز و نیاز با خدا و دوری جستن و مأنوس نشدن با قرآن کریم بی‌برکتی در زندگی فردی و اجتماعی را به‌دنبال دارد.



عزیزی خاطرنشان کرد: در احادیث و روایات شیعه سفارش شده که اگر زن و شوهر در شب عروسی نماز خود را به جماعت یکدیگر بخوانند خدای متعال نیز پر فضیلت‌ترین و باعظمت‌ترین ثواب‌ها را برای آن‌ها قرار خواهد داد اما متأسفانه عروسی‌ها در جامعه کنونی به سمت گناه رفته و از دستورات دینی بسیار فاصله گرفته است.



اخلاق نیکو؛ گام اول اصلاح سبک زندگی اسلامی



وی اخلاق نیکو و درست صحبت کردن با دیگران را گام اول در اصلاح سبک زندگی دانست و افزود: زیبا سخن گفتن و بیان الفاظ صحیح و دلنشین در سخن گفتن با یکدیگر زمینه  ایجاد مهربانی و محبت در جامعه خواهد شد و قرآن نیز در بخشی از آیات 83 سوره بقره که می‌فرماید: «وَقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْناً؛ و با مردمان سخن نیک گویید» بر این امر مهم تأکید داشته است.



این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه بیان کلمات ناپسند بار منفی دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: افرادی که تکیه کلام  و سخن گفتن آن‌ها با کلمات ناپسند شروع می‌شود به‌طور قطع به مرور زمان دچار نا امیدی و پرخشگری خواهند شد و این نحوه گفتار بر جامعه نیز اثر خواهد گذاشت.



وی با تأکید بر لزوم تغییر گویش در خانواده‌های ایرانی به برخی از تکیه کلام‌های رایج در خانواده‌ها اشاره و تصریح کرد: کلماتی همچون شرمنده‌ام، ببخشید، دست شما درد نکند، بلا به دور باشد، غم آخرتان باشد، بدنبینی، خدا بدندهد و کلماتی همانند این تکیه کلام‌ها با القائات منفی همراه هستند که موجب ناامیدی و دل‌زدگی در جامعه خواهد شد.



عزیزی کلمه سلام را سرشار از القائات مثبت دانست و افزود: 95 درصد از القای انرژی مثبت به انسان با کلمه سلام محقق خواهد شد و در اسلام نیز برای آغازکننده سخن با سلام ثواب و خیر فراوانی قرار داده شده است.



وی سلام کردن زن به شوهر در افزایش محبت بین همدیگر را بسیار مهم دانست و افزود: زمانی که مرد از کار و فعالیت سخت و طاقت فرسای به منزل باز می‌گردد باز کردن درب خانه و سلام کردن همسر به او 70 درصد از خستگی او را کاهش و انرژی مثبت به او می‌دهد.



عزیزی کنترل ذهن را گام دوم اصلاح سبک زندگی برشمرد و گفت: سبک زندگی قرآنی نحوه کنترل و تأمین غذای روح و ذهن را به انسان‌ها راهنمایی و آموزش داده است که  لازمه تحقق آن تدبر و تأمل در آیات الهی است.



وی با بیان اینکه دشمنان در عرصه جنگ نرم اذهان و افکار مردم را هدف گرفته است به عوامل تخریب ذهن اشاره و تصریح کرد: گوش دادن به آهنگ‌ها و موسیقی‌های نامتوازن همچون رپ، تماشای فیلم‌های احساساتی و مستهجن و در رأس همه آن‌ها تماشای ماهواره‌ها ذهن و فکر انسان را به سمت غربی‌نگری سوق می‌دهد.



به گفته وی، ماهواره‌ها و رسانه‌های بیگانه تلاش می‌کنند سبک زندگی غربی که شامل تجمل‌گرایی، شهوت‌پرستی، دوری جستن از کسب علم و پرخوری و شکم‌پرستی است را در جامعه ترویج دهند.



این مدرس دانشگاه با بیان اینکه جنگ هشت ساله دشمن را از خاک میهن بیرون کرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز ماهواره و رسانه‌های بیگانه دشمنان وارد شده به کشور و جامعه اسلامی هستند که باید در راستای رفع این معضل نیز با فرهنگ‌سازی اقدامات مؤثری صورت گیرد.

captcha