کد خبر: 1325168
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۸
معاون بین‌الملل سازمان فرهنگ:

ایران و افغانستان دارای زمینه‌های فرهنگی واحد هستند

شعب خارجی: کریم نجفی برزگر، در دیدار با اعضای اتحادیه هنرمندان معاصر افغانستان گفت: ما فرهنگی واحد در سرزمین مادری واحد داریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، 35 تن از شعرا، هنرمندان و فرهنگیان عضو اتحادیه هنرمندان معاصر افغانستان که به دعوت مرکز فرهنگی هنری« فرزندان روح الله » به ایران آمده‌اند با معاون بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.
در این نشست که صالحی، معاون مدیرکل مهاجرین و اتباع خارجی وزارت کشور و اسماعیلی، رئیس انجمن دوستی ایران وافغانستان نیز حضور داشتند، نجفی به سابقه دوستی فرهنگ و تمدن مشترک دو ملت ایران و افغانستان اشاره کرد و حمایت از مردم افغانستان را وظیفه دینی و اخلاقی مردم ایران برشمرد.
نجفی، زبان فارسی را یکی از این شاخص‌ها دانست و با اشاره به موضوع سرایش شعر فارسی توسط اقبال لاهوری گفت: اقبال به این نتیجه رسید برای بیان عقاید درونی و باورهای آرمانی‌اش باید از زبان فارسی کمک بگیرد و ما امروز شاهد هستیم آن چه را که اقبال می‌دید و آرزو می‌کرد، امام خمینی(ره ) به منصه ظهور رساند.
وی خطاب به هنرمندان پیشنهاد کرد تا با تلاش مضاعف سعی کنند تا شهادت را که به فرمایش امام خمینی(ره) هنر مردان خداست به شیوه هنرمندانه به مردم ارائه کنند.
در ادامه حجت‌الاسلام صالحی از وزارت کشور به مواردی که منجر به پناهندگی می‌شود اشاره کرده و پناه دادن به مهاجرین افغان را وظیفه دینی و انسانی ایرانیان دانست که بدون چشم داشت به این مهم اقدام کرده‌اند.
 وی گفت: با تلاش وزارت کشور، کمیساری پناهندگان سازمان ملل موظف شده تا 300 هزار تن از مهاجرین زیر پوشش درمان قرار بگیرند.
اسماعیلی، رئیس انجمن دوستی ایران وافغانستان گفت: همه ما موظف به حمایت از مهاجرین هستیم و لذا هنرمندان، شعرا و نویسندگان وظیفه دارند تا از هزاران اتفاق و سوژه‌های خوب استفاده کرده و آن را مستند سازی کنند.
فرهاد، رئیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه کابل  از تلاش‌های رایزنی فرهنگی ایران  تشکر کرد و گفت: در سه دهه گذشته آنچه ذخیره فرهنگی و هنری داشتیم در معرض نابودی قرارگرفت و از سال‌های گذشته به همت همین جوان‌های حاضر در جلسه سعی کردیم تا سرگرم بازسازی گذشته شویم و ما این مرحله را دوره تجدید و بازسازی  نامیدیم.
وی افزود: هم اینک وارد مرحله جدید شدیم  و از تجارب دانشگاهی در ایران نیز بسیار بهره بردیم و دانشکده هنر در حال حاضر 1200 دانشجو، 80 استاد و هشت رشته آموزشی دارد. ما موفق شدیم مؤسسه هنری«مکتب سینمایی» را با سابقه‌ای هشتاد ساله مجدداً راه اندازی کنیم و تئاتر کابل را بازگشایی کردیم.

 

captcha