کد خبر: 1325175
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۵
فریدون عزیزی:

جزئیات تاثیرگذاری ادعیه بر سلامت در قالب تحقیقات علمی ارائه می‌شود

گروه سلامت: رئیس گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: جزئیات مربوط به تاثیرگذاری ادعیه مختلف کتب مشهوره‌ اسلامی بر سلامت انسان بر اساس تحقیقات علمی به زودی در کشور انجام و ارائه می‌شود.

فریدون عزیزی، رئیس گروه سلامت معنوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برخی از تحقیقاتی که گروه سلامت معنوی در سال‌های گذشته در مورد سلامت معنوی انجام داده است، بیان کرد: این تحقیقات بیانگر آن است که در تمام جوامع و حتی جوامعی که ممکن است حکومت آنها سکولار باشد افرادی که معتقد به معنویت بر اساس معانی مختلف آن هستند به طور حتم از سلامت بیشتری برخوردار هستند به این معنی که عوامل خطر بیماری‌های جسمی کمتر در آنها بروز یافته و در صورت بیماری نیز در مقایسه با افراد دیگر زودتر بهبود می‌یابند.

افزایش تحمل‌پذیری و طول عمر در نتیجه سلامت معنوی

وی ادامه داد: البته این به معنی آن نیست که آنها که از سلامت معنوی برخوردارند بیمار نمی‌شوند بلکه این افراد در مقایسه با افراد دیگر کمتر بیمار می‌شوند و وقتی که بیمار می‌شوند آن را بهتر تحمل می‌کنند در نتیجه طول عمر آنها بیشتر و انطباق آنها با بیماری به مراتب بهتر است.

تایید تاثیرگذاری سلامت معنوی بر سلامت بر اساس صدها مقاله

عزیزی با اشاره به اینکه صدها مقاله بین‌المللی تاثیرات مثبت سلامت معنوی را تایید کرده‌اند، تصریح کرد: اگر چه در تاثیر مثبت اعتقادات معنوی در پیشگیری و یا بهبود بیماری‌های جسمی و روانی شکی وجود ندارد اما تحقیقاتی در مورد جزئیات آن انجام نشده است.

عزیزی در پاسخ به ضرورت تبیین و تعیین چارچوب سلامت معنوی و اینکه آیا افراط و تفریط در سلامت معنوی ‌سلامت انسان را دچار آسیب می‌کند یا خیر، گفت: در این مورد هنوز در ابتدای راه هستیم و اگر بخواهیم به صورت علمی صحبت کنیم باید با اطلاعات بیشتری پیش رویم و ادله لازم در این زمینه وجود داشته باشد که حد و مرز افراط و تفریط و آفت‌های آن را نشان دهد.

وی افزود: جزئیات مربوط به تاثیرات ادعیه مختلف که در کتب مشهوره‌ اسلامی وجود دارد بر سلامت معنوی انسان بر اساس تحقیقاتی که به زودی در کشور در ابعاد مختلف آن ایجاد و انجام می‌شود و فرهنگستان هم به شدت به دنبال حمایت از این پژوهش‌ها است ارئه می‌شود و ما در سال‌های آینده به این جزئیات پاسخ می‌دهیم.

نهادهای مسئول در تدوین جزئیات مربوط به سلامت معنوی

وی با اشاره به نهادهای مسئول، در بحث تعریف، تعیین و تدوین جزئیات مربوط به سلامت معنوی در کشور، گفت: روحانیون و مراکزی که در امر مسایل دینی فعالیت و پژوهش می‌کنند از جمله حوزه‌های علمیه باید نقش بسیار فعالی را در این زمینه داشته باشند به ویژه مسئله حضور روحانیون در کنار بیمارن که در کشورهای پیشرفته نیز اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: حضور روحانی در کنار بالین بیمارانی که در بیمارستان‌ها بستری هستند به تقویت روحی و معنوی آنان کمک می‌کند همان‌طور که در کشورهای دیگر فردی از کلیسا به طرف بیمار گسیل می‌شود و با او سخن می‌گوید البته این اختیاری است در حالی‌که ما همچین چیزی را در سیستم‌های خود نداریم.

انتقاد از کم توجهی به سلامت اجتماعی و معنوی

عزیزی با اشاره به ضرورت حضور فعال حوزه‌ها و روحانیون در ارائه تعاریف، مبانی و ابزارها و .. ، افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز لازم است به بعد سلامت معنوی مثل دیگر ابعاد جسمی، روحی، روانی و ....اهمیت دهد اگر چه بعد اجتماعی نیز همچون بعد معنوی کمتر مورد توجه قرار گرفته و با خلاهایی مواجه است.

captcha