نصرتالله محمودزاده، نویسنده و پژوهشگر ادبیات پایداری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه در راستای جهانیسازی دفاع مقدس باید تأکید بر روی فرهنگ و محتوای آن باشد، گفت: اگر بخواهیم جهانیسازی را اجرائی کنیم، باید ابتدا خود ماهیت جنگیدن را درست برداشت کرده تا بتوانیم آن را به دیگران نیز منتقل کنیم.
وی ادامه داد: در بحث ادبیات، فرهنگ و حماسه دفاع مقدس چگونه دفاع کردن، عدم استقبال از جنگ و قبول نکردن خشونت، تنها بخشی از دستاوردهای 8 سال جنگ است که اگر به آن سوی مرزها صادر شوند، مخاطبان خاص خود را کسب میکند.
محمودزاده با بیان اینکه نباید تصور کرد کسی که به دنبال جنگ است، به سراغ ما بیاید، تصریح کرد: ذات دفاع مقدس به گونهای است که کسانی را به خود جذب میکند که میخواهند زیبا زندگی و زیبا ایستادگی کنند.
طی 8 سال جنگ تحمیلی بیشتر شاهد درس اخلاق بودیم
وی افزود: در 8 سال جنگ بیشتر از اینکه روش جنگیدن را یاد گرفته باشیم، روش بهتر زندگی کردن را آموختیم و شهدا به ما چگونگی ادب انسانی در بحران را آموختند؛ بنابراین ما نیز اکنون رسالت انتقال این آموخته به جهانیان را برعهده داریم.
این محقق و پژوهشگر عرصه ادبیات پایداری با تأکید بر اینکه طی 8 سال جنگ تحمیلی بیشتر شاهد درس اخلاق بودیم تا جنگ، اظهار کرد: امام (ره) فرمودند:«جنگ، دانشگاه انسانسازی است»، انسانسازی به معنای جنگیدن و آرپیجی زدن، تانک را منهدم کردن، دشمن را از پای درآوردن و یا کشتار به راه انداختن نبود، بلکه راه و روش درست زندگی کردن، درست انتخاب کردن و درست از جهان رفتن بود که باید به سایر ملل نیز این ارزشها را انتقال داد.
وی اظهار کرد: این ظرافت برای آینده ما بسیار تعیین کننده است و با توجه به هجمهای که دشمن در ابعاد بینالمللی علیه تفکر امام(ره) و انقلاب راه انداخته، در صورتی که بتوانیم آن را درست به کار ببریم، میتوانیم در جهان تاثیرگذار باشیم.
محمودزاده در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه شهدا بیشتر به دنبال انسانسازی بودند، تصریح کرد: طی سال 68 در لبنان و در جلسهای که با رهبر سابق حزب شهید حسینی داشتیم، ایشان تأکید کردند که همان گونه که در ایران، خاطرات رزمندگان در جبههها ثبت و ضبط میشود، در لبنان نیز این رسالت اجرائی شود تا دیگران نیز نسبت به این دیدگاه متوجه شوند.
جنگیدن برای نجنگیدن
وی افزود: در بحث با ناشران لبنانی متوجه شدیم که دنیای عرب در ادبیات، دیدگاه خاص خود را دارد و هر کشوری نقش ویژهای در بخشی از ادبیات برعهده گرفته است؛ به طور مثال در لبنان تأکید بر انتشارات بود و در مصر، جایگاه شعر و ادب رفیع است.
این نویسنده و محقق ادبیات پایداری با بیان اینکه نکته جالب این است که دنیای عرب دروازه ورود به اروپا به شمار میرود، تصریح کرد: اگر تصمیم به ورود به دنیای اروپا را داشته باشیم، مصر و دنیای عرب بهترین مجرا برای این کار به شمار میآیند.
وی یادآور شد: آنچه که مهم است، اینکه نگاه شهدا و ایثارگران به جنگ را توسعه دهیم و در این راستا حرف بزنیم؛ چراکه فرهنگ آن سالها، گمگشته امروز بشریت است؛ پس گمگشته امروز جهان، جنگیدن برای نجنگیدن است.