به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مصوبهای که بارقه امید را در دل علاقهمندان به قرآن ایجاد کرده است. اگر ساعاتی در شهر تهران گذر کنیم به تابلوهایی بر میخوریم که نوشته شده است «مدرسه قرآنی ...».
با خود میاندیشم که این مدارس قرانی دارای چه برجستگیهایی نسبت به مدارس دیگر است. در نگاه اول این تصور برای بیننده تلقی میشود که خروجی این مدارس باید یک خروجی هدفمند تربیت و آموزش قرآنی باشد؛ البته هنوز مدتی از تأسیس این مدارس نگذشته و باید توجه داشته باشیم که انجام کارهای فرهنگی و زیربنایی نیاز به گذشت زمان و زیرساختهای مرتبط با آن است.
عباس باستانی، معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش منطقه 11 تهران در خصوص اهمیت تشکیل مدارس قرآنی، عنوان کرد: با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنیبر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم و همچنین تجربیات کلاسهای قرآنی، جلسات قرآنی، طرح جوانهها، طرح رویشها، دارالقرآنها، ضرورت تشکیل مدارسی با عنوان مدارس قرآنی و مدارس تخصصی قران کریم احساس نیاز شد؛ لذا این مدارس میتواند پایگاه قرآنی محلی باشد و حتی اهالی محل و خانوادههای آنان و حتی دانشآموزان مدارس دیگر نیز میتوانند از خدمات این مدارس استفاده کنند.
وی افزود: از مجموع 140 مدرسه این منطقه، 62 مدرسه قرآنی تشکیل شده که چهار مدرسه دخترانه و پسرانه با نامهای مولوی، حضرت مهدی(عج)، بشارت و نورالهدی، جزء مدارس تخصصی قرآن کریم در این منطقه هستند و دانشآموزان علاوهبر ساعات مصوب از حداکثر شش ساعت در هفته نیز از مباحث تخصصی قرآن بهرهمند میشوند که البته شرط ورود به این مدارس، داشتن استعداد لازم و حفظ تعدادی از سورههای قرآن کریم است.
معاون پرورشی آموزش و پرورش منطقه 11 تهران، مهمترین مشکل در این بخش را مشکل نیروی انسانی متخصص دانست و افزود: با جذب پنج هزار نفر مربی قرآنی در کشور با حداقل تحصیلات لیسانس، به ازای هر دو هزار و 500 نفر یک مربی قرآن وجود دارد که از این تعداد در منطقه 11 تهران 16 نفر (12 نفر آقا و چهار نفر خانم) جذب شدهاند و توانستیم از 62 مدرسه قرآنی، 29 مدرسه قرآنی را به مربیان متخصص قرآنی تجهیز کنیم که البته این مقدار نیرو جوابگوی مدارس این منطقه نیست.
باستانی در پایان با اشاره به استقبال اولیای دانشآموزان اظهار کرد: این طرح در رفع دغدغههای خانوادهها بسیار موفق بوده است و شاهد این مطلب، نامنویسی هشت هزار نفر از دانشآموزان این منطقه در نهضت ملی حفظ قرآن کریم است که امیدواریم با تلاشهای مسئولان و همت خانوادهها بتوانیم شاهد پربار کردن این مدارس و تربیت جوانهای قرآنی باشیم.
خبرنگار: مجید دهبان