بشیر حاجی بیگی، مدیرکل دفتر مدیر عامل و روابط عمومی سازمان انتقال در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه میانگین زمان لازم برای پروسه اهدای خون هر فرد، 20 دقیقه به طول میانجامد، گفت: با توجه به اعتقادات مذهبی، نذورات، توسلات مردم و .. در موقعیتهای خاص مثل شبهای تاسوعا و عاشورا و قدر و مراجعات به پایگاههای انتقال خون به طور چشمگیری افزایش مییابد.
انتقال خون، توان پاسخگویی به مراجعات مردمی در ایام خاص مذهبی را ندارد
وی در پاسخ به توان پاسخگویی پایگاههای انتقال خون به مراجعات مردمی در ایام خاص، عنوان کرد: پایگاه انتقال خون مرکزی فنی است که با سلامت مردم سر و کار دارد و نمیتوان دقت را در این مراکز فدای سرعت کرد بلکه باید کارهای آن بر اساس حساب و کتاب انجام شود و به همین دلیل با افزایش مراجعات در ایام خاص مذهبی توان پاسخگویی به این مراجعات وجود ندارد.
سازمان انتقال خون، دقت را فدای سرعت نمیکند
حاجیبیگی با اشاره به اینکه هیچگاه دقت در سازمان انتقال خون، فدای سرعت نمیشود، افزود: نخستین هدف ما دقت است و به همین دلیل در منطقه جایگاه نخست را به ویژه در زمینه آموزش و سلامت دارا هستیم و به همین دلیل از همکاران نزدیک سازمان بهداشت جهانی هستیم.
میانگین زمان اهدای خون در پایگاهها و مراکز اهدای خون
وی با اشاره به میانگین زمان اهدای خون در پایگاهها و مراکز اهدای خون در روزهای معمولی، تصریح کرد: اهدای خون دارای پروسهای است که باید مراحل آن طی شود به طوری که خواندن و مطالعه بروشورها و فرمها و پرکردن آنها، مشاوره ومعاینه، اندازهگیری وزن و فشار و .. زمانی بین 20 تا 25 دقیقه طول میکشد و این مدت در روزهایی که مراجعه بالاتر است افزایش مییابد.
حاجیبیگی با اشاره به اینکه در این مدت، تعداد پرسنل انتقال خون افزایش نیافته است، گفت: فشار کمبود نیروها به طور مستقیم بر پرسنل ایثارگر این سازمان وارد میشود به طوریکه به ویژه در مقاطع خاص زمانی به صورت شبانه روزی حتی در ایام تعطیل کار میکنند تمام بضاعت سازمان انتقال خون است که برای نجات جان انسانها در طبق اخلاص قرار میدهد.