به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی qassimedu، مراسم اختتامیه سیوپنجمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم عربستان شب گذشته، 10 آذرماه، با نظارت شیخ صالح بنعبدالعزیز آل شیخ، وزیر امور اسلامی، اوقاف، تبلیغ و ارشاد عربستان در مسجدالحرام برگزار و طی آن اسامی 5 نفر برتر پنج رشته این رقابت اعلام شد.
نمایندگان کشورهای آفریقایی 14 جایزه از 25 جایزه این مسابقات را از آن خود کردند و متسابقین سعودی نیز 4 جایزه این رقابت را دریافت کردند.
پس از عربستان نیز نمایندگان کشورهای مصر، نیجریه و بنگلادش 3 جایزه، یمن، سودان و آفریقای جنوبی دو جایزه و نمایندگان تانزانیا، کامرون، موریشیوس، ریونیون، لبنان و عراق نیز یک جایزه این رقابت را دریافت کردند.
نفرات اول هر پنج رشته این رقابت کبیر ابوبکر موسی از نیجریه، کبیر ابوبکر ابوکلام از بنگلادش، عبدالکریم ابوها از کامرون، امین محمد عالم از عربستان و خالد محمد هارون از موریشیوس بودند که به ترتیب 100 هزار ریال سعودی، 80 هزار ریال، 60 هزار ریال، 30 هزار ریال و 25 هزار ریال سعودی دریافت کردند.
رتبه دوم این پنج رشته را نیز عادل علام از عربستان، عبدالله جار الله از عربستان، سعید شریفالله از بنگلادش، اکرم الملیکی از یمن و سوید اسحاق از ریونیون از آن خود کردند.
نعیم بلوط از لبنان، راکان خضر از عراق، ابوبکر بوجی از نیجریه، حبیب سراج از بنگلادش و شام سعید از تانزانیا نیز مقام سوم مسابقات قرآن عربستان در رشتههای مختلف را کسب کردند.
در مقام چهارم پنج رشته این رقابتها نیز احمد ندوه از مصر، محمد عبدالغفار از مصر، عبدالرحمن حمزه از عربستان، محمد شریف از سودان و عبدالحکیم احمد از آفریقای جنوبی جای گرفتند و محمد الشیخ از سودان، ابوبکر سلیمان از نیجریه، میثاق انصاف از یمن، احمد محمد عبدالغنی از مصر و حمزه راشد از آفریقای جنوبی نیز به جایگاه پنجم رشتههای مختلف این رقابت دست یافتند.
یادآوری میشود، سیوپنجمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم عربستان سوم آذرماه، به همت وزارت امور اسلامی، اوقاف، تبلیغ و ارشاد این کشور در مسجدالحرام آغاز شد.
این دوره از رقابتها با نظارت پادشاه عربستان و با حضور 150 متسابق از61 کشور جهان در 5 رشته برگزار شد.
کمیته داوری سی و پنجمین دوره این رقابتها متشکل از احمد بن علی السدیس، رئیس بخش قرائات قرآن دانشگاه اسلامی مدینه منوره؛ سعود بن عبدالعزیز الغنیم، استاد قرآن کریم دانشکده اصول دین دانشگاه اسلامی محمد بن سعود و عبدالعزیز بن فاضل بن مطر العنزی، ناظر مرکز مطالعات قرآنی کویت بود.
همچنین، بدالباسط سالم علی بریک، مدرس اداره آموزش لیبی؛ علی محمد الاخیضر، رئیس کمیته داوری مسابقات سراسری قرآن چاد و یوسف عبدالمجید المجیدی، امام جماعت و خطیب مسجد «داکا»ی بنگلادش نیز از دیگر اعضای کمیته داوری این رقابتها بودند.