کد خبر: 1326444
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۰
رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد:

ایجاد روابط اقتصادی با کشورهای اسلامی؛ اولویت‌ اتاق بازرگانی

گروه اقتصاد: رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران در اولین نشست خبری خود عنوان کرد: در روابط اقتصادی، کشورهای اسلامی و همسایه جزء اولویت‌های اتاق بازرگانی هستند و باید حجم مبادلات خود را در این حوزه افزایش دهیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، غلام‌حسین شافعی، رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران، در نشست خبری امروز خود به بیان نکاتی درباره جلسه امروز شورای گفت‌وگو اتاق بازرگانی ایران پرداخت. وی نحوه اجرای مصوبه 34 ماده‌ای در مورد اقتصاد را یکی از دستور جلسه‌های این نشست شورا دانست و گفت: قرار بود دبیرخانه شورای گفت‌و‌گو با مشارکت اتاق‌های سراسر کشور، مشکلات و موانع موجود بر سر راه اجرای این مصوبه 34 ماده‌ای را مورد بررسی قرار داده و گزارش آن را در اختیار شورا قرار دهد. در این جلسه، گزارش مذکور در اختیار اعضاء قرار گرفت.



استفاده از فضای مناسب دیپلماسی برای ارتقای تعاملات اقتصادی



وی ادامه داد: موضوع گشایش اعتبار با 30 درصد مبلغ لازم، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که هنوز اجرایی نشده است. بنابراین در این جلسه تصویب شد که بر اساس ماده 9 دستورالعمل شورا، کمیته‌ای با عضویت اتاق ایران، اتاق تعاون و اصناف برای پیگیری مواد بانکی در تصویب‌نامه شماره 11820 و 11832 تشکیل شده و گزارش آن به رئیس بانک مرکزی تقدیم شود.

شافعی استفاده از فضای مناسب دیپلماسی در بالا بردن سطح تعاملات اقتصادی با سایر کشورهای دنیا از طریق بخش خصوصی را مورد تأکید قرار داد و گفت: در جلسه شورای گفت‌و‌گو، ایجاد فضای مناسب دیپلماسی برای ارتقای سطح تعاملات اقتصادی از سوی اعضای شورا مورد توجه قرار گرفت. انجام این عمل هم به افزایش مبادلات کشور و هم به دیپلماسی سیاسی دولت کمک می‌کند.



روابط اقتصادی با کشورهای اسلامی؛ از اولویت‌های اتاق بازرگانی

رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری ایکنا مبنی بر برنامه‌های اتاق بازرگانی برای نزدیکی اتاق‌های بازرگانی کشورهای اسلامی در دوران مدیریتی جدید، تصریح کرد: البته در روابط اقتصادی، کشورهای اسلامی و همسایه جزء اولویت‌های اتاق بازرگانی  هستند و باید حجم مبادلات خود را در این حوزه افزایش دهیم. اعزام هیئت‌های تجاری به کشورهای اسلامی و توسعه یافته و برگزاری کنفرانس‌های اقتصادی، هم در داخل و هم در خارج از کشور از دیگر برنامه‌های اتاق بازرگانی در شرایط جدید است.



تصمیم‌گیری بر اساس منافع ملی در زمینه تأسیس اتاق مشترک ایران و آمریکا

رئیس اتاق ایران، در پاسخ به سؤالی در مورد تأسیس اتاق مشترک ایران و آمریکا توضیح داد: بخش خصوصی به جز مواردی که خط قرمز نظام است، برقراری تعاملات اقتصادی با همه کشورها را مورد توجه قرار می‌دهد. تصمیم‌گیری در این موضوع باید بر اساس مصلحت کشور صورت گیرد.



وی افزود: تصمیم‌گیری در باره چنین موضوعی باید در هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی انجام شود و نظرات قوای حاکمیتی باید مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه براساس منافع ملی، اقدامات لازم به عمل خواهد آمد. اما تاکنون مذاکرات رسمی صورت نگرفته است.



تلاش برای بهبود فضای کسب‌وکار



وی در پاسخ به سؤالی درباره قانون بهبود فضای کسب‌وکار گفت: یکی از اقدامات مؤثر مجلس شورای اسلامی، تصویب قانون بهبود فضای کسب‌وکار بود. اجرای درست این قانون با مشکلاتی مواجه است و تصور ما این است که در دولت جدید، اجرای صحیح این قانون، حتماً می‌تواند محیط بهتری برای کسب‌وکار را فراهم کند و درجه استاندارد فضای کسب‌و کار ما در سطح جهانی را بالا ببرد.

captcha