فاطمه بهرامی، عضو کمیته ساماندهی مد و لباس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در واکنش به اظهار نظر برخی از بازیگران شرکتکننده در جشنوارههای فیلم خارجی که دلیل عدم پوشش مناسب در چنین جشنوارههایی را «نبود طراح لباس مخصوص این نوع مراسم در کشور» عنوان کردهاند، با تأکید بر توانمندی طراحان مد و لباس کشورمان برای طراحی لباسهایی عمومی و لباسهای ویژه مناسبتهای خاص، گفت: در حال حاضر مدلهای فوقالعاده عالی در فروشگاههای کشور وجود دارد که توسط طراحان داخلی ارائه و با قیمت مناسب به خریداران عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی از هنرمندان کشورمان برای حضور در فستیوالها و جشنوارههای هنری خارجی نیازمند لباسهای ویژه اینگونه مناسبتها هستند، گفت: طراحان زیادی در کشور وجود دارند که حتی حاضر هستند طرحشان را به رایگان در اختیار این هنرمندان قرار دهند تا پوشیده شود.
مسئول کمیته علمی پژوهشی بنیاد ملی مد و لباس در پاسخ به این سؤال که برخی از هنرمندان مسئله قیمت بالای طراحی و دوخت لباس را دلیل عدم استفاده از کار طراحان اعلام کردهاند، گفت: اکثر هنرمندان ما از فروشگاههای مشخص خرید میکنند و خیاط خاص و طراح خاص دارند، اما در خصوص قیمت تمام شده چنین لباسهای باید گفت به طور معمول قیمت لباسهای مجلسی و یا خاص بیش از سایر لباسها است، اما اصلاً نمیپذیریم که هنرمندان ما نتوانند به دلیل قیمت بالا و یا نبود طراح، لباس مناسب فستیوالهای هنری و جشنوارههای فیلم را به سبک ایرانی ـ اسلامی تهیه کنند.
فعالیت شش هزار طراح لباس در کشور
وی تعداد طراحان لباس در کشور را شش هزار نفر اعلام و اظهار کرد: یعنی از بین این شش هزار نفر کسی پیدا نمیشود که بتواند طرحی مطابق میل هنرمندان برای استفاده در برنامههای هنری ارائه دهد!
بهرامی تصریح کرد: طراحان ما این آمادگی را دارند که برای هنرمندان ما لباس اسلامی ـ ایرانی مناسب فستیوالهای هنری داخلی و خارجی ارائه کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا محلی وجود دارد که بتواند طراحان لباس را به هنرمندان معرفی و بین این دو گروه ارتباط برقرار کند، گفت: بله کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علاوه بر این کارگروه، سایتهای متعدد مد هستند که به ارائه طرحهای زیبا میپردازند، در حال حاضر حتی بسیاری از تولید کنندگان نیز به کارگروه مد لباس وزارت ارشاد مراجعه و به طراحان مد و لباس معرفی میشوند.
عضو کمیته ساماندهی مد و لباس عدم آشنایی با طراحان را یک بهانه دانست و تصریح کرد: حتی دانشجویان طراحی ما نیز توانمندیهای بسیار بالایی در طراحی دارند که میتواند مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
لازم به ذکر است، برخی از بازیگران ایرانی به فستیوالها و جشنوارههای فیلم خارج از کشور دعوت میشوند، از بین این بازیگران آنهایی که علاقهمند به بازگشت و ادامه کار در ایران هستند تلاش میکنند حداقلی از حجاب را رعایت کنند، و با توجه به اینکه معمولاً نوع پوشش در چنین جشنوارهها و فستیوالهایی خاص و هنری است، در تلاش برای حفظ حداقلی از حجاب و داشتن لباسی مناسب چنین مراسمی برای انتخاب لباس دچار مشکل میشوند.
این مسئله در حالی رخ میدهد که اکنون مسئله مد اسلامی در جهان مطرح و بازار جهانی آن توسط دو کشور ترکیه و مالزی هدایت میشود. کشور ما نیز در تلاش برای ورود به این بازار است و در مسیر حرکت به سمت ارائه مد و لباس اسلامی ـ ایرانی همکاری هنرمندان از بخشهای مختلف هنری میتواند بر روند روبهجلوی مد و لباس اسلامی ـ ایرانی تأثیر مثبت داشته باشد.