به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محمد مهدی آخوندی، رئیس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی- ابن سینا و عضو هیئت مدیره انجمن علمی باروری و ناباروری ایران پیرو توافق وزارت بهداشت با بیمهها برای تحت پوشش قرار گرفتن داروهای ناباروری، گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر در حدود نیم تا یک سوم هزینههای درمان ناباروری مربوط به داروها است بسیار ضروری است که درباره نوع داروهای تحت پوشش بیمه با مجامع علمی مشورت شود تا بیماران متضرر نشوند.
آخوندی خاطر نشان کرد : اگر داروهایی با اثر بخشی پایین تحت پوشش بیمه قرار گیرند با توجه به اینکه قشر ضعیف و کم در آمد جامعه ازآن استفاده می کنند، این امر موجب افزایش هزینهها به علت لزوم تکرار درمان و ضرر بیشتر به بیماران و شرکت های بیمه خواهد شد.
رئیس انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولید مثل ایران با تقدیر از اقدام اخیر دولت و وزیر محترم بهداشت، در حمایت از زوجهای نابارور که با طیف گستردهای از مشکلات اقتصادی ، اجتماعی و روحی دست به گریبانند خاطر نشان کرد: بر اساس بررسی پژوهشگاه ابن سینا در حال حاضر بیش از 20 درصد زوجین ایرانی نابارورند که بسیاری از آنها به دلیل هزینه های بالا، از انجام هر گونه اقدام درمانی مناسب محرومند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر حدود یک سوم تا نیمی از هزینههای درمان ناباروری مربوط به داروها است که بسته به پاسخ افراد به دارو در سنین مختلف ، این رقم متغییر است.
آخوندی همچنین به سیاستهای کشور مبنی بر افزایش جمعیت اشاره و تاکید کرد: کمک به زوجهای نابارور که علاقمند به بچهدار شدن هستند از طرفی در کاهش عوارض ناباروری در جامعه مثل فروپاشی خانوادهها و طلاق و از طرف دیگر در تحقق سیاست های افزایش جمعیت موثر است.
وی اظهار امیدواری کرد: گامی که وزارت بهداشت در جهت تحت پوشش قرار گرفتن بخشی از داروهای درمان ناباروری برداشته است مقدمه ای برای تعیین تکلیف بیمه ناباروری در آینده شود.