همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تعریف و شاخصههای سبک زندگی اسلامی برای معلولان، گفت: سبک زندگی که برای معلولان تعریف میشود دارای همان شاخصهها و ویژگیهایی است که برای انسانهای عادی و به ظاهر سالم تعریف میشود زیرا معلولان نیز از جنس انسانهای عادی هستند.
تعریف سبک زندگی اسلامی برای معلولان
وی با اشاره به اهمیت رشد و حضور اجتماعی معلولان در کنار انسانهای سالم، گفت: حضور معلولان در کنار انسانهای سالم و انسانهای سالم در کنار معلولان ضرورتی است که دین اسلام به آن تاکید کرده زیرا دین مبین اسلام هیچ فرقی بین معلول و انسانهای به ظاهر سالم قائل نمیشود و آنچه مهم است مشارکت معلولان در اجتماع است که در سطح بینالمللی نیز مورد توجه قرار گرفته و دنبال میشود.
ضرورت توسعه و بروز کردن مفاهیم دینی و اسلامی
هاشمی با اشاره به اینکه به دنبال توسعه و بروز کردن این مفاهیم دینی و اسلامی هستیم، گفت: این مفاهیم باید به یک نسخه اجرایی دقیق تبدیل شوند و راهکاری که ما به این منظور دنبال میکنیم تهیه و معرفی کتبی در قالب «گزارش موردی» است زیرا اعتقاد داریم چنین روشی برای عموم ملموس و به اجرا نزدیکتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: تعریف و شاخصههای سبک زندگی اسلامی برای معلولان را از طریق ارائه نمونههای «گزارش موردی» دنبال میکنیم که چنین مدلی واقعگرایانهتر و به دور از شرایط آرمانگرایانه است که در بستر جامعه تهیه و به آن عرضه میشود.
هاشمی عنوان کرد: برای ارائه چنین سبکی باید در بستر جامعه باشیم و مردم را خوب ببینیم تا بتوانیم واقعیاتها را با امور دینی همگن کنیم و تراز عملی و عینی از زندگی دینی و اسلامی به مردم و به ویژه جامعه معلولان که هیچ فرقی با آنها ندارند ارائه دهیم.
ارائه مهارتهای زندگی بر اساس مفهوم دینی به معلولان
وی با اشاره به اینکه مهارتهای زندگی بر اساس مفهوم دینی به معلولان در قالب کتب ارائه میشود تا سبک زندگی اسلامی نمود یافته و عملی شود، افزود: در مورد معلولان که دارای ویژگیهای خاص خود هستند علاوه بر اینکه مفاهیم دینی را باید تسری دهیم باید یک سری مفاهیم به منظور افزایش اعتماد به نفس آنان نیز ارائه شود.
بروز رسانی مهارتهای زندگی معلولان در سازمان بهزیستی
هاشمی با اشاره به اینکه آموزش مهارتهای زندگی معلولان در سازمان بهزیستی نوسازی و به روز رسانی میشود، گفت: سبک زندگی اسلامی با آموزش همین مهارتهای زندگی به معلولان بر اساس مفاهیم دینی به مرحله عمل و نمود خواهد رسید تا معلولان در کنار انسانهای سالم و انسانهای سالم در کنار معلولان در امور اجتماعی مشارکت و همکاری کرده رشد و تعالی یابند.
وی در پایان با اشاره به تعریف و شاخصه سبک زندگی اسلامی برای معلولان، گفت: دین مبین اسلام هیچ فرقی بین معلول و انسانهای به ظاهر سالم قائل نمیشود و مهم حضور آنها در کنار یکدیگر است تا رشد تعالی در جامعه اسلامی محقق شود.