کد خبر: 1331378
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱
حجت‌الاسلام لطفیان تأکید کرد:

لزوم تواضع رفتار در ترویج فرهنگ نماز

گروه خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: امام‌ جمعه نیک‌‌شهر گفت: یاور نماز نسبت به ترویج فرهنگی نورانی نماز باید با مردم با تواضع رفتار کند.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و‌المسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام‌جمعه نیک‌شهر در جلسه گفتمان دینی که با عنوان «امر به معروف نشانه بهترین امت قرآنی» در نیک‌شهر برگزار شد، طی سخنانی درباره آغاز ماه صفر و یاد و خاطره قیام امام حسین (ع) با اشاره به برکات نماز در تبلیغ دین گفت: از جمله وظایف آمر به معروف و یاور نماز این است که در ترویج امر مقدس نماز با جوانان نرم‌خو باشد. خداوند در این باره به پیامبرش می‌فرماید «وَمَا أَنتَ عَلَیْهِم بِوَکِیلٍ» تو وکیل مردم نیستی(انعام/ 107)، «لَّسْتَ عَلَیْهِم بِمُصَیْطِرٍ» تو بر مردم سیطره نداری(غاشیه/ 22)، «مَا أَنتَ عَلَیْهِم بِجَبَّارٍ» تو نسبت به ایمان مردم حق اجبار نداری(ق/ 45)، «أَفَأَنتَ تُکْرِهُ النَّاسَ» حق اکراه هم نداری(یونس/ 99) و «وَیَدْرَؤُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةَ» کسی که امر به اقامه نماز می‌کند بدی‌ها را با خوبی دفع می‌کند(رعد/ 22).



وی با بیان اینکه بر اساس آیه 168 سوره شعرا باید با منکرات و کار بد مردم مخالف باشیم نه خود آنان، با جهل و خرافات مخالف باشیم نه با جاهل و نگاه ما به گناهکار مانند نگاه پزشک باشد به بیمار نه نگاه انسان به دشمن، افزود:  ممکن است انسان گناهی انجام دهد ولی خوبی‌هایی نیز داشته باشد؛ اگر در ابتدا خوبی‌های وی را بیان کنیم طوری که احساس کند ما دوست و قدردان کمالاتش هستیم و تذکر ما برای تکمیل خوبی‌های وی است به طور حتم به نتیجه خواهیم رسید.



استاد دانشگاه آزاد اسلامی نیک‌شهر با اشاره به اینکه یاور نماز نسبت به ترویج فرهنگی نورانی نماز باید با مردم با تواضع رفتار کند، اظهار کرد: خداوند در آیه 215 سوره شعرا می‌فرماید «وَاخْفِضْ جَنَاحَکَ لِمَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ» براى آن مؤمنانى که تو را پیروى کرده‏‌اند بال خود را فرو گستر.



حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: گذشتن از لغزش مردم در هنگام عذرخواهی نشانه جوانمردان تاریخ است. هنگامی که برادران یوسف در برابر خطایشان از وی عذرخواهی کردند حضرت فرمود « امروز بر شما سرزنشى نیست ‏خدا شما را می‌آمرزد و او مهربان‌ترین مهربانان است»؛ همین بزرگواری را رسول اکرم(ص) هنگام فتح مکه نسبت به همه کسانی که ایشان و یارانش را سال‌ها آزار دادند از خود نشان داد و همه را بخشید.



استاد دانشگاه پیام‌نور نیک‌شهر ادامه داد: ما باید در مواردی حتی از زیردستان خود عذرخواهی کنیم؛ در بحارالانوار جلد 16 صفحه 269 آمده است اجناسی را نزد پیامبر اکرم(ص) آوردند، حضرت به هنگام تقسیم ملاحظه فرمود که به همه نمی‌رسد پس به افرادی داد که محتاج‌تر بودند ولی برای دلنوازی سایرین از آنان عذرخواهی کرد.



وی با بیان اینکه گاهی با کلماتی لطیف یا دعایی می‌توان دل مخاطب را به دست آورد، گفت: در کتاب الغدیر جلد ششم صفحه 121 آمده است شخصی از دیوار خانه‌ای بالا رفت تا ببیند که افراد آن خانه چه می‌کنند همین که دید مشغول شراب خوردن هستند از بالای بام نهی از منکر کرد صاحبخانه به وی گفت من یک منکر انجام دادم ولی تو گرفتار چند منکر شدی 1) تجسس، 2) ورود به حریم خانه مردم و 3) ایجاد ترس و وحشت در اهل منزل از ورود سرزده به خانه.



امام‌جمعه نیک‌شهر با اشاره به لزوم آشنایی به تمام جوانب شیوه‌های کار در انجام هر عملی، بیان کرد: حجت‌الاسلام قرائتی در خاطره‌ای فرمودند «منزل پیرمردی که سه فرزندش در جبهه شهید شده بودند مهمان بودم به زیرزمین رفتم و وضو گرفتم این پدر پیر حوله‌ای برایم به زیرزمین آورد گفتم حدیث داریم که اگر آب وضو را خشک نکنید ثواب وضو 30 برابر است پیرمرد گفت آیا حدیث نداریم که اگر پیرمردی پدر سه شهید از این همه پله برای کسی حوله آورد دل او را نشکنید»؛ استاد قرائتی می‌گوید من تکانی خوردم و دیدم که حق با اوست و من در عمل به این حدیث باید شرایط دیگری را هم مراعات کنم. بنابراین توجه کنیم که گاهی یک بعدی فکر کردن و تمام جوانب و ابعاد را در نظر نگرفتن آفاتی را در پی خواهد داشت.

captcha