کد خبر: 1331621
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰
آیت‌الله اراکی خبر داد:

برگزاری کنفرانس وحدت با حضور 400 نخبه جهان اسلام

گروه سیاسی: دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از برگزاری کنفرانس «وحدت» در روزهای 26 و 27 دی‌ماه خبر داد و گفت: این کنفرانس با حضور حدود 400 تن از نخبگان و علمای مسلمان از سراسر جهان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، امروز، چهارشنبه، 13 آذرماه در مصاحبه مطبوعاتی در مورد برگزاری دومین نشست کمیته میانجیگری اسلامی که در ترکیه برگزار شد، از خبر‌رسانی به‌عنوان یکی از مصادیق جهاد یاد کرد و گفت: پیشتاز این راه، انبیای الهی بودند که پیام‌رسانان عالم بالا به عالم پایین هستند.

وی در مورد نشست کمیته میانجیگری اسلامی گفت: ما امروز هم به‌عنوان مجمع تقریب و هم به‌عنوان نظام جمهوری اسلامی معتقدیم ترویج گفتمان دوستی و آشتی میان جامعه مسلمین، فریضه ملی و شرعی ماست و همه ما از جمله رسانه‌ها، سیاسیون و نخبگان موظفیم گفتمان دوستی و آشتی را در جهان اسلام ترویج کنیم.

آیت‌الله اراکی افزود: امروز، از یک سو دشمنان جامعه اسلامی و از سوی دیگر، قشر جاهل و عقب‌مانده جوامع مسلمان، گفتمان جنگ را در جامعه ما ترویج می‌کنند و هر جا بلندگو و تریبونی به دستشان بیاید تلاش می‌کنند با ترویج فرهنگ خصومت، دشمنی و نفی دیگری، فضای جامعه اسلامی را تلخ و تیره و تار کنند.

وی با اشاره به اینکه در فضای دشمنی و فتنه، همه چیز، مختل خواهد شد، گفت: در این فضا حرکت به جلو، ترقی و پیشرفت متوقف می‌شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: هیچ ویروسی، آسیب‌رساننده‌تر از ویروس فتنه نیست و از همین جا متواضعانه از همه رسانه‌ها، صاحبان تریبون‌ها می‌خواهیم که گفتمان آشتی را در جامعه اسلامی دنبال کنند و از گسترش این بیماری که کشنده‌تر از سرطان و ایدز است، جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: این بیماری، فتنه است که بذل دشمنی میان طوائف، قومیت‌ها و مذاهب را می‌کارد و وظیفه ما و همه دلسوختگان است که گفتمان آشتی را ترویج کنند؛ ما از مؤسسات دینی داخلی و خارجی همچون جامعة الازهر مصر، نهادهای دینی عربستان، پاکستان، اندونزی، مالزی و ... انتظار داریم که در نشر گفتمان دوستی و برادری میان مسلمانان تلاش کنند.

آیت‌الله اراکی با یادآوری جمله پیامبر اسلام(ص) ـ من اصبح و لم یهتم بامور المسلمین فلیس بمسلم ـ گفت: مهمترین مصلحت مسلمین در جهان حاضر، خطر تفرقه و خصومت است، لذا کمیته «صلح» مجمع تقریب، بنیان‌گذاری شد.

وی با اشاره به عضویت علمایی از مصر، ایران، ترکیه، مالزی، اندونزی، سوریه، عراق، لبنان، سودان، الجزایر و سایر نقاط در این کمیته، اظهار کرد: در کمیته «صلح» 200 تن از شخصیت‌ها حضور دارند و اولین اجلاس مربوط به آن در بیروت تشکیل شد و در اجلاس دوم که در استانبول برگزار شد، چهار کمیته تشکیل شد که هر یک مأموریتی را بر عهده دارند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: از تعدادی از شخصیت‌های اثرگذار مصری دعوت کرده‌ایم که در نشست کمیته میانجیگری حضور یافته تا با دعوت گروه‌های مصری به ترک تخاصم، روش «حوار» را برای حل مشکلات برگزینند و از روش‌های کینه‌توزانه بپرهیزند.

وی از راه‌اندازی کمیته دیگری در مورد مسائل سوریه خبر داد و گفت: این کمیته علمای دینی موافق و مخالف سوری را به پیگیری گفت‌و‌گوها دعوت کرده و به زمینه‌سازی ایجاد التیام در جامعه سوریه فرا می‌خواند.

آیت‌الله اراکی کمیته سوم را ویژه عراق خواند و گفت: این کمیته تلاش دارد با تماس با گروه‌های مختلف در عراق، زمینه نزدیک‌تر شدن آ‌ن‌ها را با هم فراهم کند.

وی در مورد کمیته چهارم گفت: این کمیته، مربوط به جنوب شرق آسیا می‌شود یعنی کشورهای میانمار، مالزی، اندونزی و ... که در آنجا مشکلاتی میان مسلمین و غیر مسلمین شکل گرفته است و در این راستا کمیته‌ای متشکل از علمای بزرگ مالزیایی و اندونزیایی تشکیل شده است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از برگزاری کنفرانس «وحدت» در روزهای 26 و 27 دی‌ماه خبر داد و خاطرنشان کرد: این کنفرانس با حضور حدود 400 تن از نخبگان و علمای مسلمان از سراسر جهان برگزار خواهد شد که امیدواریم تصمیمات خوبی در آن اتخاذ شود.

وی گفت: مجمع عمومی متشکل از اعضایی است که به‌عنوان عضو مجمع فعالند و در مجامع محلی تقریب، عضویت دارند که متشکل از علمای شیعه و سنی در کشورهاست و تلاش دارد فعالیت‌های تقریبی را گسترش دهند.

آیت‌الله اراکی در پایان ابراز امیدواری کرد در نتیجه گسترش فعالیت‌های تقریبی، شاهد از بین رفتن موج فتنه‌ای که از سوی صهیونیست‌ها علیه جهان اسلام به‌راه افتاده است، باشیم.

 

 


 

captcha