کد خبر: 1333899
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۷

خاتمیت پیامبر اکرم(ص)، مسیر کمال انسان را تکمیل کرد

گروه اندیشه: امام جمعه زنجان گفت: روزی مسلمانان در دوره ای قرار داشتند که اظهار دین و علم جرم بوده است اما خداوند متعال با نیروی خود خواست تا با خاتمیت پیامبر اکرم(ص) و با سندیت هدایت، بشریت به کمال برسد.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، حجت الاسلام والمسلمین علی خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان عصر دیروز، 14 آذر در آئین نکوداشت مقام استاد علی هشترودی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان برگزار شد، گفت: تکریم استادانی همچون دکتر هشترودی که دوران پرافتخار زندگی خود را در عرصه تعلیم و تعلم گذرانده اند، اقدامی بسیار ارزشمند و ستودنی است و در همه دوران ها و نسبت به تمامی خدمت گذاران و اساتید جامعه باید وجود داشته باشد.



وی عنوان کرد: در پنج آیه اولی که بر پیامبر اکرم(ص) نازل شده است، پیامبر خدا(ص) خود را معلم معرفی می کند و نتیجه معلمی را زدودن دیو جهل و نادانی و مبارزه با ظلالت و تاریکی می داند و در مقام آخرین پیامبر الهی، علم را به عنوان نور معرفی می کند.



نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که فرمود: «معلمی شغل انبیاست»، افزود: معلمی شغل نیست بلکه رسالت، فروغ، روشنایی و روشن دهی است و از همین جهت است که معلم همچون شمعی است که از سوختن خود زجر نمی کشد زیرا که جهل و نادانی را در عین وجود تاریکی کنار می زند؛ اما کلمه شغل به کار برده شده است تا انسان قابلیت درک را برای ان داشته باشد.



امام جمعه زنجان با بیان اینکه تمامی علوم در خدمت انسان است و و افق های روشن تری برابر چشمان او باز می کند؛ اظهار کرد: روزی مسلمانان در دوره ای قرار داشتند که اظهار دین و علم جرم بوده است اما خداوند متعال با نیروی خود خواست تا با خاتمیت پیامبر اکرم(ص) و با سندیت هدایت، بشریت به کمال برسد.



وی ادامه داد: راهکار اولیه هدایت تا زمانی که انسان ویژگی های انسانی خود را داراست و در زمین زندگی می کند، قرآن و سنت است و علاوه بر آن پویایی دین، یک زندگی کمال بخش را برای انسان رقم می زند.



حجت الاسلام والمسلمین خاتمی اذعان کرد: علم درجات بالایی دارد و براساس درجات علم، عالم نیز رفیع و بلند مرتبه است. همچنین امام علی(ع) می فرماید «العلم مصباح العقل» و این نشانه خوبی برای عالمان است.



نماینده ولی فقیه در استان زنجان تصریح کرد: با توجه به بیان پیامبر اکرم(ص) نزدیک ترین جایگاه به جایگاه رسولان دو گروه اهل علم و اهل جهاد هستند و جهادی که به معنای تلاش مستمر برای رسیدن به یک مطلوب است؛ مطلوبی که جامعه را قدمی جلوتر می برد و بستر کمال، آرامش، معرفت و شکوفایی را فراهم می کند.



وی تصرح کرد: واقع بینی باید یکی از ویژگی های یک عالم باشد و نکته اولیه وجودی هر عالم این است که بداند هیچ نمی داند.



امام جمعه زنجان تاکید کرد: تعظیم و تکریم دانشمند، تعظیم و تکریم دانش است و در هر دوره ای باید صورت گیرد و همچنین با توجه به روایات آمده است که هرآنکه تکریمی کند دانشمندی را، همانند این است که خدای خویش را تکریم کرده باشد.



سعدالله نصیری قیداری، معاون پارلمانی وزیر علوم در ادامه این مراسم در خصوص استاد هشترودی عنوان کرد: او استادی است که همواره عشق بالایی از سوی دوستدارانش را داراست که استاد را به عنوان الگویی دانش دوست، رازدار و متعلم دوست قبول دارند.



 وی با اشاره به اینکه مقام استاد هشترودی، مقامی است که چراغی برای هدایت راه جوانان استان و منطقه بوده است، ادامه داد:  شاگرد کلاس استاد نبوده ام اما همواره شاگرد استاد در تمامی مراحل پس از آشنایی با ایشان بوده ام.



معاون پارلمانی وزیر علوم ابراز کرد: وی دارای شخصیتی متواضع و با اخلاق در همه دوران ها بوه است و میدان اطراف او در تشعشعات عشق و صداقت موج می زند. همچنین استاد هشترودی نماد بارز یک رفتار سازمانی به تمام معناست.



در ادامه این جلسه علیرضا فیروزفر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، راهنمایی های استاد هشترودی را چراغ راه خود دانست و راهنمایی های وی را ذهنیات ماندگار خود در همه حالات عنوان کرد.



علی هشترودی، استاد علم اخلاق در ادامه این مراسم عنوان کرد: مردم ادب دوست ایران بیش از سایر ملل پذیرای اسلام شدند و فرمایش پیامبر اکرم(ص) را گسترش دادند و در این میان شعرا و فلاسفه سهم بیشتری داشته اند که افرادی همچون سعدی و شیخ شهاب الدین سهروردی از آن جمله اند.



وی تصریح کرد: اولین هدیه خداوند به انسان، رحمانیت و رحیمیت اوست و خداوند گل آدمی را در دو میلیون سال سرشته است، حال آنکه همه آسمان ورزمین را در 600 هزار سال آفریده است و این نشان از مقام بالای انسان است.



وی با اشاره به اینکه خداوند سبحان از روح خود در انسان دمیده است و از کمال وجودی خود در او نهاد است، تأکید کرد: انسان زمانی که بتواند کمالات و کرامت وجودی خود را به منصه ظهور برساند، می تواند نماینده خدا باشد.



لازم به ذکر است در پایان پس از قرائت پیام حمید میرزاده، رئیس کل دانشگاه های آزاد اسلامی کشور برای این مراسم، تجلیل رؤسای دانشگاه آزاد و دانشگاه زنجان از استاد علی هشترودی انجام شده و از کتاب «یادنامه استاد علی هشترودی» نیز رونمایی شد.  

captcha