حجتالاسلام محمدتقی غضنفری، امام جمعه بن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، به تشریح وقایع بعد از واقعه عاشورا و حرکت اسرا به سمت شام پرداخت.
وی با بیان اینکه ورود اسرا به شام همراه با بی احترامی و جسارت بود، تصریح کرد: قبل از ورود اسرا به شام فضای ناسالمی علیه واقعه کربلا و خاندان رسول خدا(ص) بهوجود آمده بود به نحوی که فضای شهر آذینبندی شده بود.
حجتالاسلام غضنفری به غفلت و جهالت شامیان اشاره و خاطرنشان کرد: یزید به شکلی بر اذهان و افکار مردم تسلط پیدا کرده بود که آنان کشتن حضرت اباعبداللهالحسین(ع) را یک افتخار بزرگ میدانستند؛ چراکه یزیدیان امام حسین(ع) را خطری بزرگ برای اسلام به مردم غافل معرفی کرده بودند.
مردم شام جسارتهای فراوانی به اسرا روا داشتند
وی با بیان اینکه مردم شام جسارتهای فراوانی به اسرا روا داشتند، افزود: مردم شام با هل هله و شادی و پرتاب سنگ، خاکستر و آتش بر سر اسرا از خاندان رسول خدا(ع) استقبال کردند و این بزرگترین مصیبت برای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بود.
به گفته وی، امام سجاد(ع) در زمان ورود به شهر کوفه بر اثر پرتاب سنگ و آتش دچار ضربات و سوختگیهای فراوان شدند که این جراحتها تا پایان عمر مبارک ایشان بهعنوان یک یادگار از کربلا بر بدن ایشان ماند.
حجتالاسلام غضنفری روشنگری امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در مجلس شام را شکست نهایی یزیدیان دانست و گفت: یزید بهمنظور ضربه زدن به اسلام و با هدف حقیر کردن و کوچک شمردن قیام امام حسین(ع) اقدام به برپایی مجلس شادی و سرور کرد که روشنگری حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مردم جاهل را بیدار و پایان حکومت یزیدی را رقم زد.
وی افزود: دفاع جانانه حضرت زینب(س) از اسلام و امام حسین(ع) و بیان ظلمها و جنایتهای صورت گرفته در کربلا موجب برهم ریختگی و تبدیل شدن مجلس شادی یزیدیان به عزا بود.
حجتالاسلام غضنفری با بیان اینکه اسلام در شام مظلوم و گمنام بود، بیان حقایقی از اسلام و اهل بیت(ع) توسط امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) را موجب احیا و زنده شدن اسلام در شام دانست.
خطبه روشنگرانه خاندان اهل بیت(ع)، اسلام را زنده کرد
به گفته وی، خطبه مقتدرانه و روشنگرانه خاندان اهل بیت(ع) اسلام را در شام زنده و بالنده کرد و بسیاری بهواسطه این سخنان به اسلام روی آوردند.
وی با بیان اینکه پیام عاشورا سرتاسر جهان را فراگرفته است، تصریح کرد: پس از روشنگری و تبیین حقایق قیام عاشورا توسط حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مردم جاهل و خفته در کوفه و شام بیدار شدند و به انتقامگیری از قاتلان امام حسین(ع) برخاستند.
حجتالاسلام غضنفری به راه افتادن قیامهای بسیاری بعد از واقعه شام همچون قیام توابین، مختار و قیام مردم مدینه را نتیجه دریافت و ابلاغ پیام عاشورا در جامعه دانست.
وی با تأکید بر پویایی و بالندگی واقعه عاشورا در همه زمانها، این استمرار و بالندگی را نتیجه از خودگذشتگی و خطبههای جانانه حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) دانست.