به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در بوشهر، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن حسینزاده، معاون آموزش عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش کشور صبح امروز، 16 آذرماه در همایش بصیرت در جزیره خارگ اظهار کرد: امروز بصیرت اصلیترین نیاز جامعه محسوب میشود و اگر نگاهی به تاریخ اسلام بیافکنیم هر گاه که آسیب مادی و معنوی دیدهایم همه از بی بصیرتی نشأت میگرفته است.
وی تصریح کرد: عصری که ما در آن قرار گرفتهایم عصر فتنه است و دشمنان با تمام ابزار و امکانات خود و تمام شیوههایی که از شیاطین آموختهاند، امروز به جنگ با دین و انسانهای مستضعف برخواستهاند.
حسینزاده با تأکید بر لزوم بصیرتافزایی در جامعه به ویژه جوانان، افزود: امروز ما نیازمند بصیرت در تمام ابعاد و زمینهها هستیم تا نسبت به دشمن شناخت کامل پیدا کنیم و بتوانیم حربههای دشمن را محار کنیم.
معاون آموزش عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش کشور تصریح کرد: همیشه و در همه حال باید به یاد داشت که ما بنده خداوند هستیم و او بهترین حامی و نگهبان ما خواهد بود اما همانطور که در قرآن امر شده است، باید همیشه و در همه جا به یاد خدا بود، چراکه هیچ موجود زندهای اسیر دشمن شیطان صفت نمیشود مگر اینکه از یاد خداوند غافل شود.
وی با بیان اینکه حرکت 9 دی، خودجوشترین و مردمیترین حرکت در سالهای پس از پیروزی انقلاب بود، گفت: بصیرت دینی مردم، عامل اصلی ایجاد حماسه مردمی نهم دیماه بود. بصیرت نوعی آگاهی عالمانه، همه جانبه و عمیق نسبت به مسائل و تصمیمگیری و عمل در راستای مصالح و منافع اسلام، ملت و کشور است.
این مقام مسئول افزود: بصیرت اساساً برخاسته از یک نوع نگاه دقیق خیرخواهانه و از روی اخلاص نسبت به مسائل جاری یک کشور است و کسی که دارای بصیرت است، از خودسریها و تعصبها به دور است و از لایههای ظاهری مسائل عبور کرده و برای رسیدن به لایههای باطن تلاش میکند.
وی با اشاره به ابعاد مختلف بصیرت، اظهار کرد: بصیرت یک مظهر دشمنشناسی دارد یعنی اطلاع دقیق از برنامهها و ترفندهای دشمن و یک مظهر شناخت جبهه خودی و شخص با بصیرت از یک سو در حوزه شناخت و ساماندهی جبهه خودی و از سوی دیگر در جهت خنثیسازی توطئههای جبهه غیر خودی تلاش میکند.
حجتالاسلام حسینزاده افزود: بصیرت یک شاخص و راهنما برای انسانها در مسیر زندگی است که هم در تشخیص معیارهای حق و باطل کمک میکند و هم مسیر را به صورت شفاف نشان میدهد.
وی راه رسیدن به بصیرت را یک معرفت عمیق دانست و گفت: جامعهای که بصیرت داشته باشد، پشت سر شاخصهای توصیف شده در نظام ولایی حرکت میکند و به هنگام بروز فتنهها، پشت سر رهبری قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: در دنیای امروز، به خاطر نزدیکی جریان حق و باطل با یکدیگر و نفاق و دورویی در جبهه مخالف، حرکت در این مسیر پویایی با دشواری فراوان روبروست و اگر بصیرت نباشد لغزش و سقوط حتمی است و انتخاب صحیح در این وانفسا، نیاز به بینش دارد و بینش صحیح همان بصیرت است.
حجتالاسلام حسینزاده در ادامه با اشاره به مصادیق بصیرت، گفت: شناخت روشن و قطعی از دین، تکلیفمداری، معرفت نسبت به پیشوا، شناخت دوست و دشمن و حق و باطل از جمله مصادیق بصیرت به شمار میرود.
وی همچنین با اشاره به وقایع صدر اسلام، افزود: تعابیر زیادی راجع به بصیرت در صدر اسلام به ویژه در دورانی که عالم اسلام گرفتار فتنهها شده بود، سراغ داریم به ویژه در دوران حکومت حضرت علی(ع) که هم جریان نفاق و اردوگاه باطل تلاش میکرد در قالب حق نمایان شود و هم دینداران بیبصیرت، جبهه حق را خوب پشتیبانی نکردند، لذا برترین تعابیر را از بیان ایشان مشاهده میکنیم که فرمودند عَلَم دین جز توسط انسانهایی که صاحب بصیرت و شکیبایی هستند، امکانپذیر نیست.
معاون آموزش عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش کشور تصریح کرد: بصیرت همیشه باید مقدم بر مبارزه باشد در حالی که برخی انسانها مبارزه را مقدم بر بصیرت میکنند که این اشتباه است. بنابراین در اسلام، مبارزه باید از روی بصیرت باشد و مبارزه منهای بصیرت در پیشبرد اهداف اسلامی تأثیری ندارد.
وی بصیرت را یکی از مهمترین ویژگیهای افراد برجسته در طول تاریخ عنوان کرد و افزود: شفافترین چهرهای که در طول تاریخ از این بزرگان بر جای مانده است، بصیرت فوقالعاده آنهاست و مبارزان نستوه تاریخ همیشه دارای بینش و بصیرت عمیق بودهاند.
حجتالاسلام حسینزاده با تأکید بر اینکه بصیرت باید در تمامی ابعاد و صحنههای زندگی انسان حضور داشته باشد، گفت: در هنگام بروز فتنهها به ویژه زمانی که فتنهها به شکل حق خودنمایی میکند، بصیرت بسیار کارساز و لازمه تشخیص حق از باطل و مانع از سقوط در وادی هلاکت است.
معاون آموزش عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش کشور در ادامه با اشاره به انتخابات سال 88، گفت: توهم تقلب در انتخابات، بهانهای شد تا کسانی که سالها در سایهسار نظام مقدس اسلامی زندگی کرده بودند و از مواهب جمهوری اسلامی بهرهمند شده بودند، حقد و کینههای دیرینه خودشان را از نظام ولایی نشان دهند و به بهانه دفاع از آرای مردم، به تسویه حساب با عمود خیمه نظام که همواره مانع رسیدن آنها به اهداف شومشان بوده است، برخیزند.
حجتالاسلام حسینزاده افزود: آنها در این راستا پروژه کلان اسلام بلامذاهب، جمهوری اسلامی منهای ولایت فقیه و به عبارتی جمهوری ایرانی را مطرح و تقویت کردند و به بهانه رأی مردم، هجمههایی علیه ولایت فقیه را آغاز کرده و در تئوری و عمل نشان دادند که حتی به قانون اساسی به عنوان میثاق ملی ایرانیان هم پایبندی ندارند.
وی، تعدی و تجاوز به حقوق مردم و کشاندن آنها به آشوبهای خیابانی و تبلیغ علیه ارکان معنوی نظام اسلامی را وجهه همت گروه فتنه عنوان کرد و افزود: بر این اساس اتاق فکر جریان فتنه از سوی دشمنان کینهتوز نظام ولایی و خودیهای بیبصیرت، مدیریت میشد.
وی بیان کرد: در این زمان مردم برای اولین بار در انقلاب از خواص جلو افتادند و نشان دادند که بصیرت مردم از جنس بصیرت خواص نیست بلکه بصیرت این مردم، بصیرت دینی است پیش از آنکه سیاسی باشد و این بصیرت منافع و مصالح نظام و مردم را در نظر میگیرد نه خواستههای گروههای سیاسی و جریانات خاص.
حجتالاسلام حسینزاده افزود: مردم در این آزمون، فهمیدند که این فتنه، فتنهای نیست که به صرف تغییر در آرا از بین برود بلکه این فتنه عمود خیمه نظام را هدف قرار داده و مردم با آگاهی و بصیرت اقدام به دفاع از دین کرده و خواص بیبصیرت را رسوا کردند.
وی، حماسه نهم دی را اوج حمایت مردمی از نظام ولایی عنوان و بیان کرد: این حرکت، خودجوشترین و مردمیترین حرکت در سالهای پس از پیروزی انقلاب بوده است.
حجتالاسلام حسینزاده بصیرت را نیاز تاریخی ملتها دانست و گفت: هنر در این میان بهترین ابزار برای بصیرتافزایی است و ملت ایران در مواردی که بصیرت سیاسی و اجتماعی پیدا کردهاند شاهد اتفاقات چشمگیری بودهایم که دوران انقلاب و دفاع مقدس دورانهای پر بصیرت این مرز و بوم محسوب میشود.
بصیرت در کشور ریشه در روحانیت دارد
این مقام مسئول ادامه داد: بصیرت در این کشور ریشه در روحانیت داشته و هر زمان که رابطه مردم با مراجع و روحانیت خوب بوده شاهد بصیرتافزایی در جامعه بودهایم و رأی آری که مردم به نظام جمهوری اسلامی و استقرار ولایت دادند نشان از بصیرت عالی مردم بود.
وی اظهار کرد: یکی از والاترین کارهای امام(ره) بصیرتشناسی و شناخت دشمن به ملت ایران بود. بصیرت یعنی مصداقشناسی و فردشناسی و همیشه عالم با بصیرت نیست و چه بسا در صدر اسلام شخصیتهای دینداری بودند که بصیرت نداشتند.
حجتالاسلام حسینزاده، فقدان بصیرت را عامل شکست جوامع از صدر اسلام تا کنون دانست و گفت: امام(ره) مردم را در اسلامشناسی مقتدر کرد و فرمود ما میخواهیم انقلاب فرهنگیمان را به دنیا صادر کنیم و این به معنای ارسال توپ و تانک نیست، بلکه صدور انقلاب از طریق فرهنگ و آگاهی و افزایش بصیرت مردم جهان است.
وی داشتن علم و بصیرت در کنار هم را وضعیت کمال و مطلوب خواند و گفت: اگر ما مصادیق را شناختیم موفق هستیم و اگر مصادیق را نشناختیم، داشتن علوم مختلف بیفایده است. دوست به عنوان یار و همراه انسان بوده و دشمنشناسی و دوستشناسی از مهارتهای زندگی است و انسان جهت تعالی یافتن به همراه و دوست نیاز دارد و چون انسان موجود اجتماعی است.
این مقام مسئول بیان کرد: به هیچ وجه در این راه به تنهایی نمیتواند پیشرفت کند و باید در این میسر برای خود دوستانی صالح انتخاب کند و چه منبعی و راهنمایی بهتر از کتاب آسمانی قرآن برای انجام این کار وجود دارد که این کتاب، کتاب الهی و سخن رب جلیل است که برای بهترین حبیب خدا خاتم رسولان محمد مصطفی(ص) نازل شده است.
وی ادامه داد: اما در میسر سعادت همیشه سختیها و خطراتی وجود دارد که دوستان ناباب به عنوان چاههای این راه به سوی سعادت است، پس بر همه ما واجب است تا در شناخت و انتخاب دوست برای خودمان نهایت وسواس و دقت را به خرج دهیم و هرگز با افراد نااهل رفاقت نکنیم چراکه به مصداق شعر آن شاعر بزرگ که میفرماید که ای انسان با افراد بد و ناشایست معاشرت نکن زیرا نفس انسان خوی پذیر است.
معاون آموزش عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش کشور گفت: یکی از آموزههای قرآنی دشمنشناسی است تا بتوان بر اساس شناخت کامل از وضعیت دشمن به مقابله با او برخاست.
وی به مهمترین راههای شناخت دشمن اشاره کرد و گفت: برخی از دشمنان را میتوان از راه رفتارها و کردارهایشان شناخت و برخی دیگر از چشم مخفی و نهان هستند که این از همه خطرناکتر است. ابلیس یکی از دشمنان مخفی از چشم انسانی است ولی غیر از ابلیس کسانی هستند که دشمن جان و دین مردم هستند، ولی از دیدهها مخفی و نهان هستند.
حجتالاسلام حسینزاده با تأکید بر لزوم شناسایی دشمن از دیدگاه قرآن افزود: قرآن بر لزوم شناسایی دشمنان و آمادهسازی برای مقابله با آن در آیه ۶ سوره فاطر دستور میدهد و در آیه ۴۴ و ۴۵ سوره نساء بیان میکند که برای تضمین مصونیت از انحراف و گمراهی به دست دشمنان بهتر و لازم است که آنان را بشناسید.
وی با بیان اینکه جریانشناسی و دشمنشناسی در این مقطع زمانی حساس امری ضروری است، تصریح کرد: چرا که دشمنان نظام جمهوری اسلامی با برنامههای ظریف فرهنگی سعی در بیهویت کردن جوانان دارند. مسلمانان واقعی امروزه کسانی هستند که با توجه به وضعیتی که جهان اسلام دارد به وظیفه بصیریتی خود عمل میکنند و نسبت به جامعه بشری احساس مسئولیت دارند.
معاون آموزش عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش کشور در همین راستا افزود: بالاترین وظیفهایی که ما امروز داریم دشمن شناسی است، اگر امروز مردم کشورهای مسلمان منطقه دشمن اصلی خود را که آمریکا و اسرائیل است بشناسند اینگونه در برابر هم نمیایستند.
وی تصریح کرد: اولین وظیفه ما این است که جوانان خود را با این واقیعت آگاه کنیم، چراکه این دشمنان اسلام همین برنامه را که در کشورهای سوریه، مصر، افغانستان و دیگر کشورهای منطقه اجرا میکنند، میخواهند در سایر کشورهای اسلامی نیز پیاده کنند.
حجتالاسلام حسینزاده بیان کرد: مردم ما باید حواسشان را خوب جمع کنند و نسبت به مردم دنیا و منطقه احساس مسئولیت داشته باشند و برای عاقبت به خیری همه مسلمین دعا کنند واجازه ندهیم شایعات در ما اثر کند و باعث تفرقه شود. نیت اصلی هر مسلمان این باشد که هر جا جهان اسلام به آنها نیاز داشته باشد با پیروی از فرمان رهبری وجود خود را وقف اسلام کند.
معاون آموزش عقیدتی ـ سیاسی نیروی دریایی ارتش کشور در پایان با اشاره به مصادیق امر به معروف و نهی از منکر، تصریح کرد: بصیرت دینی، دشمنشناسی، امر به استقامت در برابر ترفندهای استکباری و تبعیت از ولایت از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است و این فریضه الهی به منظور معرفی و شناساندن خوبیها و جلوگیری از شیوع منکرات و تسلط عناصر فاسد در جامعه است.
یادآور می شود، در پایان این همایش بصیرت، توسط جمعی از مسئولان جزیره خارگ، به بانوان خانوادههای نیروی دریایی ارتش خارگ و فعالان عرصه فرهنگ، جوایزی اعطا شد.