حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، مدیرگروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بخش دوم گفتوگوی خود با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: بحث نرمش قهرمانامه نه فرار، نه شکست و نه تسلیم است.
وی افزود: نرمش قهرمانامه، انعطافی در عرصه استراتژی با توجه به امکانات موجود است برای رسیدن به اهداف و غایات دینی متناسب با شرایط که یک منطق دینی، عرفی و عقلایی، مستند به کتاب، سنت و سیره اهل بیت(ع) است.
نرمش قهرمانانه دال بر فروکاستن ارزشها و آرمانها نیست
حجتالاسلام ایزدهی گفت: اگر در زمان حاضر، بحث نرمش از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی طرح میشود، نه نقطه ضعف ماست، نه دال بر نقطه قوت دشمن یا سازش ما با دشمن، همچنان که دال بر فروکاستن ارزشها و آرمانهای انقلاب و روحیه جهادی نیز نیست.
وی خاطرنشان کرد: این نرمش به معنی لحاظ کردن تناسب شرایط و امکانات با اهداف و غایات بلندمدتتر است که در آن همان روحیه انقلابیگری و همان مبانی برای رسیدن به اهداف متعالی اسلام و انقلاب وجود دارد.
مدیرگروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: در اینجا متناسب با ضرورتها یک سری تغییراتی در روشها صورت میگیرد.
مسیر را منحصر به یک گزینه نکنیم
وی اظهار کرد: مهم این است که ما اهداف و غایات را فراموش نکنیم و مسیر خود در نیل به مقصود را منحصر به یک راه نکنیم، بلکه متناسب با شرایط، خود را بهروز کنیم.
شرط موفقیت شناخت روشهای دشمن است
حجتالاسلام ایزدهی گفت: شرط موفقیت در نرمش قهرمانانه، شناخت روشهای دشمن و رفتار متناسب با آن است.
وی بیان کرد: نظام اسلامی، ممکن است بعضی اوقات، رویه دیپلماسی در پیش گیرد، گاهی جنگ، گاهی گزینه نظامی و جهاد، تا در نهایت بهترین منفعت و فایده را برای جامعه اسلامی به ارمغان بیاورد.
مدیرگروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: این تنوع در گزینهها و روشها چنانگه رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید کردند، امری معقول و مستند به سیره اهل بیت(ع) است.