کد خبر: 1335826
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳

برگزاری پانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی همزمان با هفته پژوهش و فناوری

گروه اقتصاد: پانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی، 26 آذر ماه امسال و همزمان با هفته پژوهش و فناوری با طرح‌هایی در چهار محور پژوهش‌های بنیادی، پژوهش‌های کاربردی، پژوهش‌های توسعه‌ای و بخش ابتکار و نوآوری و اختراع برگزار می‌شود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، احمد اکبری، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی ایران در نشست خبری پانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی، با بیان اینکه سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی همه ساله در راستای انجام ماموریت‌ها به منظور تقدیر از مبتکران و فناوران جوان و صاحبان اندیشه کشور در زمینه‌های علمی و پژوهشی، مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره جوان خوارزمی را در هفته پژوهش برگزار می‌کند، گفت: در این مراسم از دستاوردهای ارزشمند تلاش‌گران جوان عرصه پژوهش و فناوری کشور که موجب سرافرازی ایران اسلامی هستند، تقدیر و به جامعه علمی معرفی خواهند شد.



وی افزود: تاکنون چهارده دوره از جشنواره جوان خوارزمی برگزار شده و روز سه‌شنبه 26 آذر ماه مقارن با هفته پژوهش نیز پانزدهمین دوره جشنواره جوان خوارزمی نیز برگزار خواهد شد.



طرح‌ها در چهار دسته کلی تقسیم‌بندی شده است



اکبری افزود: طرح‌هایی که به جشنواره امسال ارائه شده، در چهار محور پژوهش‌های بنیادی، پژوهش‌های کاربردی، پژوهش‌های توسعه‌ای و بخش ابتکار و نوآوری و اختراع دسته‌بندی شده است. همچنین این طرح‌ها در چهارده گروه تخصصی شامل صنایع شیمیایی، مکانیک، برق و کامپیوتر، هنر و معماری، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم پایه، مهندسی صنایع و مدیریت فناوری، مواد، متالوژی و انرژی‌های نو و زیست فناوری، محیط زیست و علوم پزشکی، فناوری نانو، مهندسی نرم‌افزار و فناوری اطلاعات و مکاترونیک مورد بررسی قرار گرفتند.



معرفی به بنیاد ملی نخبگان از جوایز جشنواره پانزدهم



اکبری در خصوص جوایز برگزیدگان جشنواره امسال نیز گفت: برگزیدگان جشنواره‌های جوان از تسهیلات ویژه‌ای همچون امکان ادامه تحصیل در دوره‌های تحصیلی بالاتر و معرفی به بنیاد ملی نخبگان برای استفاده از تسهیلات این بنیاد برخوردار می‌شوند. همچنین در سال جاری از طرح‌های برگزیده‌ای که امکان تجاری سازی داشته باشند، حمایت‌های بیشتری به عمل می‌آید و علاوه بر معرفی طرح‌های صنایع مرتبط، امکان استفاده این طرح‌ها از تسهیلات مراکز رشد و پارک‌های فناوری و حضور در موزه علوم و فناوری وزارت علوم و معرفی در سمینارها و کنفرانس‌های بین‌المللی نیز فراهم خواهد شد.



معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری در خصوص طرح‌های دانشجویی ارائه شده به جشنواره گفت:‌ بر این اساس، در بخش دانشجویی و آزاد این دوره از جشنواره، تعداد 939 طرح از طریق ثبت‌نام الکترونیکی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که پس از ارزیابی علمی در مجموع تعداد 34 طرح به هیئت داوران پیشنهاد شد و این هیئت نیز پس از دفاع گروه‌های تخصصی از طرح‌های پیشنهادی خود و بررسی‌های مجدد تعداد 21 طرح را به عنوان برگزیده نهایی انتخاب کرده‌اند.



اعتبار 500 میلیاردتومانی صندوق نوآوری و شکوفایی/ صنعتی شدن 50% نوآوری‌ها



وی در پاسخ به خبرنگار ایکنا در خصوص اینکه طرح‌های ارائه شده به جشنواره‌های خوارزمی تا چه حد ارزآوری داشته و چه تعداد از آنها به مرحله صنعتی رسیده است، گفت: همه نوآوری‌ها باید در درجه‌ای از کارایی قرار گیرد که تاثیر مستقیم در بهبود وضعیت تولید ناخلص داخلی کشور داشته باشد. مسئله توجه به اقتصاد دانش بنیان نیز که دیروز از سوی رئیس جمهور مطرح شد اشاره به همین موضوع دارد. بر اساس آمار تا کنون نزدیک به 50 درصد این طرح‌ها به مرحله صنعتی شدن رسیده است و انشاء الله با افزایش اعتبار صندوق نوآوری و شکوفایی از 25 میلیارد تومان به 500 میلیارد تومانی که دیروز رئیس‌جمهور عنوان کردند، شاهد صنعتی شدن حجم بیشتری از این نوآوری‌ها خواهیم بود.

captcha