کد خبر: 1336867
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸

مسابقه پیامکی «روز دانشجو» در دانشگاه آزاد آشتیان برگزار می‌شود

گروه خبرنگاران افتخاری / امید طاهرنژاد: کارشناس فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان از برگزاری مسابقه پیامکی «روز دانشجو» در این واحد دانشگاهی خبر داد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، امید طاهرنژاد، مسئول کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، گفت: به‌ مناسبت ایام 16 آذر و هفته گرامیداشت روز دانشجو، مسابقه پیامکی «روز دانشجو» ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان این واحد دانشگاهی برگزار می‌شود.



وی ادامه داد: این مسابقه از ویژه‌نامه‌ای که با همین نام تهیه و منتشر شده است اجرا می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند پاسخ‌های صحیح خود را حداکثر تا روز 22 آذرماه جاری به سامانه پیامکی واحد آشتیان به شماره 30009900092880 ارسال کنند.



طاهرنژاد یادآور شد: در قسمتی از این ویژه‌نامه در مورد علت نام‌گذاری 16 آذرماه به نام روز دانشجو، می‌خوانیم «بعد از کودتای 28 مرداد 1332، رژیم وابسته پهلوی که توانسته بود با کمک اربابان امریکایی بر اریکه قدرت بازگردد، درصدد برآمد تا پایه‌های حکومت خود را تثبیت کند، اما غافل از اینکه مقاومت مردم بطور کامل از بین نرفته و ایران در اولین فرصت خشم و انزجار خویش را نشان خواهد داد.



نیکسون، معاون رئیس جمهور آمریکا در سال 1332، راهی ایران شد. در حقیقت او می‌آمد تا نتیجه سرمایه‌گذاری بیست و یک میلیون دلاری را که سازمان جاسوسی امریکا، سیا، در راه کودتا و سرنگونی دولت مصدق هزینه کرده بود، از نزدیک مشاهده کند. ملت در حال افسردگی و از نفاق و تفرقه‌ای که استبداد توانسته بود در میان او ایجاد کند، ناراحت بود.



رهبری نهضت مقاومت، قصد رساندن صدای اعتراض مردم را به گوش جهانیان داشت و تلاش لندن و واشنگتن را که می‌خواست با مشروع جلوه دادن رژیم کودتا، امتیازات مورد نظر خود را در محیط آرام به دست آورد، خنثی کند. اجرای این برنامه به عهده کمیته هماهنگی دانشگاه تهران واگذار شده بود.



تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به ورود دنیس رایت، کاردار جدید سفارت انگلیس در ایران، از روز 14 آذر 1332، آغاز شد. دانشجویان دانشکده‌های حقوق و علوم سیاسی، دندانپزشکی، فنی، پزشکی، داروسازی در دانشکده‌های خود تظاهرات پرشوری علیه رژیم کودتا برپا کردند. رژیم پهلوی که به خوبی از خشم ملت و خصوصا دانشجویان نسبت به خود و اربابان آمریکا از پیش آگاه بود، با تمام قوا متوجه دانشگاه شد.



روز 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و مأموران انتظامی، در زد و خورد با دانشجویان، شماری را مجروح و گروهی را دستگیر و زندانی کردند. صبح روز 16 آذر 1332، گارد تا دندان مسلح رژیم پهلوی برای اولین بار وارد صحن دانشگاه شد تا فریاد مخالفان را در گلو خفه کند.



در یکی از کلاس‌های درس دانشکده فنی، چند تن از دانشجویان در اعتراض به حضور ماموران گارد رژیم شاه در صحن دانشگاه، آن‌ها را به مسخره می‌گیرند و همین بهانه کافی بود تا وارد کلاس درس شوند و با ایجاد جو رعب و وحشت، محیط را برای بهره‌برداری و گرفتن زهر چشم دانشجویان آماده کنند. مأموران گارد با حمله به دانشجویان بی‌پناه سه تن از آنان را به شهادت می‌رسانند.



حادثه 16 آذر 1332، به عنوان یک روز (مقاومت تاریخی) در تاریخ دانشگاه تهران ثبت شد. از آن پس، همه ساله به رغم کوشش رژیم و ساواک، دانشجویان دانشگاه تهران و دیگر دانشگاههای سراسر ایران مراسم و تظاهراتی به یاد شهیدان آن روز برپا می کردند».

captcha