کد خبر: 1336922
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۰
جواد مزدآبادی:

سینمای شهید آوینی از جنس زندگی است

گروه هنر: کارگردان فیلم «طاووس‌های بی‌پر» گفت: سینمای شهید آوینی تنها سینمایی نظریه‌پرداز نیست، بلکه در آن جاری بودن زندگی به خوبی قابل مشاهده است.


جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سینمای شهید آوینی سینمایی پویا و زنده است، گفت: از نگاه من سینمای شهید آوینی از جنس زندگی بود؛ ویژگی که سبب شده هنوز پس از سال‌ها هنگامی که آثار وی را می‌بینیم به روز بودن آن را کاملا مشاهده کنیم. همچنین در آثار شهید آوینی به ویژه روایت فتح می‌شود واقع‌نگری را با تمام وجود حس کرد. این گفته نیز تنها ادعای من نیست، بلکه با هر کسی که مخاطب کارهای آوینی است سخن بگوییم این مسئله را تایید می‌کند.



وی افزود: در برخی مواقع این تصور نزد برخی پیش می‌آید که سینمای شهید آوینی سینمای کاملا نظری است که به صورت کاربردی نمی‌توان به آن پرداخت، در صورتی که نگاه وی کاملا در سینما قابل اجراست، همان گونه که ابراهیم حاتمی کیا در فیلم‌هایی نظیر «دیده‌بان» به این نوع نگاه نزدیک شد.



نگاه آوینی به سینما نگاهی جدی و قابل تأمل بود



این فیلمساز ادامه داد: از نگاه من نظرات آوینی در سینما بسیار جدی است چون هنر هفتم را به خوبی دریافته است. برای همین هم معتقد است که سینما در گام اول باید جذابیت داشته باشد. در کلامی دیگر وی هنری بودن سینما را بعد از جذابیت مورد توجه قرار می‌دهد. خواسته‌ای که در حقیقت با ذات سینما همخوان است و باید به آن نگاه جدی داشت.



مزدآبادی اضافه کرد: مطلب دیگر در نوع نگاه شهید آوینی توجه وی به سینمای ملی بود بدین معنا که برای رسیدن به سینمای جهانی ابتدا باید به سینمای ملی دست یافت، بنابراین تا زمانی که سینمای ملی ما به استانداردهای سینما دست پیدا نکند، نمی‌تواند ادعای جهانی شدن داشته باشد. در این میان جوایزی هم در جشنواره‌های خارجی به دست می‌آید، جوایز فردی هستند نه جوایزی که مربوط به سینمای ایران است.



آوینی سینماگری عملگرا بود



کارگردان «طاووس‌های بی‌پر» ادامه داد: این سینماگر تنها نظریه‌پرداز نبود، بلکه عملگرا نیز بود، گواه این ادعا هم کارهای بسیاری است که این شهید در سوره سینما و حوزه هنری انجام داد. در نتیجه همین اقدامات بود که ما امروزه شاهد رشد سینماگرانی از حوزه هستیم که رویکرد اصلی آنها در سینما مسائل و دغدغه‌های دینی است.



وی در پایان خاطرنشان کرد: نباید از نام شهید آوینی تنها برای شعار دادن استفاده کرد، یعنی بیاییم با برگزاری یک جشنواره یا مسابقه توقع داشته باشیم که اندیشه‌های این شهید در جامعه ترویج یابد، البته تجربه نیز ثابت کرده که چنین رفتارهایی نتیجه بخش نخواهد بود، بنابراین باید بتوانیم نظرات وی را در دانشگاه‌های هنر به ویژه دروس سینمایی تدریس کرده تا به مرور شاهد رشد اندیشه‌های این شهید در سینما باشیم.

captcha