به گزارش خبرگزاری قرانی ایران (ایکنا)، رسول بخشی پنجشنبه، 21 آذرماه، در کرسی آزاد اندیشی «آسیبشناسی بهره و نظام بانکداری متعارف»، که با حضور طلاب، معاونان و مدیران حوزه علمیه اصفهان در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، گفت: در یک بررسی تاریخی میبینیم کلمه ربا در مسیحیت در قرون وسطی به واسطه نکوهش انجیل و مخالفت کلیسا بدترین تعبیر بود.
استاد دانشگاه اصفهان ادامه داد: با ظهور نهضت روشنگری و رنسانس در اروپا، ربا به عنوان آموزهای از دین یهود وارد مسیحیت شد و تعبیر بهره جایگزین آن شد تا بار منفی این تعبیر را کاهش دهد.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: برخی از طرفداران بهره برای دفاع از این نظریه به ساختن ریشههایی طبیعی و پرهیز ناپذیر برای بهره دست زدند.
وی با بیان برخی از این ریشهها، افزود: این ریشههای ساخته شده قابل رد است و علاوه بر این بهره و ربا پیامدها و نتایج ناگواری مانند رشد نرخ تورم، بیکاری، فاصله شدید طبقاتی و کاهش جمعیت بشری را به همراه دارد.
این پژوهشگر اقتصادی اظهار کرد: امروز برخی از کارشناسان اقتصادی جهان بهترین نرخ بهره را صفر دانستهاند که البته این مسئله هم شرایط و لوازم خود را دارد.
استاد دانشگاه اصفهان تاکید کرد: اسلام به صراحت در آیات و روایات متعددی سود بانکی را نادرست و حرام میداند ولی جای تاسف دارد که چرا امروز برخی از غربیها در عمل به این آیات و روایات از ما پیش افتادهاند.
بخشی در قسمت دیگری از سخنان خود سیستم بانکداری فعلی را به دلیل خلق پول نادرست دانست و تاکید کرد: این خلق پول پیامدهایی چون خلط مالکیت را به همراه دارد؛ بهره تنها مشکل بانکداری نیست بلکه در موسسه و یا دستگاهی با هر نامی اگر به خلق پول اقدام کند، از نظر شرعی مشکلاتی را به همراه خواهد آورد.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از بخشها موفقیتهایی داشته است؛ لذا باید با توجه به مبانی اسلامی در خصوص بانکداری، سیستم اقتصاد اسلامی جایگزین مدلهای غربی شود.