کد خبر: 1339512
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱

پژوهش‎های حوزوی به‌صورت کاربردی در خدمت جامعه قرار گیرد

گروه اندیشه: معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران زنجان گفت: پژوهش‎های حوزوی باید کاربردی‎تر شده و حوزه علمیه با نهادهای مختلف تعامل گسترده برقرار کند تا بر اساس نیازسنجی‌هایی که از طریق این دستگاه صورت می‎گیرد، پژوهش‎ها در خدمت جامعه قرار گیرد.


حجت‏‌الاسلام رضاعلی خلفی، معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برادران زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآن(ایکنا) از زنجان، اظهار کرد: پژوهش‎های حوزوی باید کاربردی‌‏تر شده و حوزه علمیه بیش از گذشته با نهادهای مختلف تعامل علمی برقرار کند چراکه این امر باعث می‌شود تا ‌با مبنا قرار دادن نیازسنجی‌هایی که از طریق این دستگاه‎ها صورت می‎گیرد، پژوهش‎های حوزوی به جای خاک خوردن در گوشه کتابخانه‏‌ها، درخدمت جامعه قرار گیرند.



وی با بیان این‌که تألیف‎های به‌جای مانده از علما و فقهای دینی نشان‌دهنده فعالیت‎های گسترده پژوهشی در گذشته حوزه‎های علمیه است، گفت: علمای پیشین توجه ویژه‎ای به مقوله پژوهش داشتند.



این مقام مسئول خاطرنشان کرد: مسئله پژوهش در روایت‎ها و احادیث دینی بسیار مورد توجه قرار گرفته است که بر این اساس، تقویت مهارت پژوهشی در بین طلاب حوزه علمیه می‎تواند زمینه‎ساز شکوفایی بیش از پیش این مراکز علمی دینی در بخش‎های مختلف شود.



حجت‎الاسلام خلفی تصریح کرد: متأسفانه درحال حاضر برخی از حوزه‎های علمیه استان با مشکل سخت‎افزاری و نرم‎افزاری روبرو هستند که همین امر موجب بروز مصائب فراوانی در مسیر پژوهش شده و طلاب را با مشکل مواجه کرده است؛ برای نمونه نرم‎افزارهای اسلامی به راحتی در اختیار طلاب قرار نگرفته و در مدرسه‎ای که 80 طلبه مشغول به تحصیل هستند تنها 3 رایانه موجود است.



معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برادران زنجان در پایان با اشاره به برنامه‎های هفته پژوهش که توسط این دستگاه فرهنگی اجرا می‌شود، عنوان کرد: در این هفته از پژوهشگران برتر حوزه‎های علمیه تجلیل شده و مقالات تألیفی، در قالب نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار می‌گیرد؛ همچنین نشست هم‎اندیشی با معاونان پژوهش مدارس حوزه علمیه استان برگزار می‌شود. 

captcha