کد خبر: 1340792
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۱۷
امیدوار رضایی عنوان کرد:

اختصاص 600 میلیارد برای سیاست‌های جمعیتی

گروه سلامت: معاون قوانین مجلس گفت: پس از منویات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه هر چه بیشتر به سیاست‌های جمعیتی، برای نخستین بار در بودجه سال 93 ردیف اعتباری 600 میلیارد تومانی برای این حوزه در نظر گرفته شده است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته، 22 آذرماه با حضور امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، انوشیروان محسنی بندپی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران و رسول خضری، دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به بررسی بودجه سلامت لایحه سال 93 پرداخت.



امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در ابتدای این برنامه با تأکید بر اینکه بودجه یاد شده براساس قانون نوشته نشده و ما نیز از چنین وضعیتی ناراضی هستیم، عنوان کرد: منابع لایحه بودجه مبلغی بالغ بر هفت میلیون و 832 هزار میلیارد ریال است که از بین 238 هزار درآمد اختصاصی وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی رقمی در حدود 115 هزار میلیارد مربوط به بخش بهداشت و درمان است.



وی در ادامه سخنان خود افزود: البته در این بین نکات مثبتی همچون افزایش اعتبارات وزارت بهداشت، اجازه اخذ وام توسط دانشگاه‌ها از بانک‌های دولتی، اجازه تغییر کاربری و نیز افزایش درآمد بیمه سلامت ایرانیان به پنج هزار 794 میلیارد تومان در بودجه دیده شده است.



اختصاص اعتبار 600 میلیارد تومانی برای سیاست‌های جمعیتی



معاون قوانین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پس از منویات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه هر چه بیشتر به سیاست‌های جمعیتی، برای نخستین‌‌بار ردیف اعتباری 600 میلیارد تومانی برای این حوزه در بودجه 93 در نظر گرفته شده است.



سهم پرداختی از جیب مردم در هزینه‌های بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد



وی با تأکید بر اینکه سهم بهداشت و درمان از منابع بودجه عمومی کشور 11 درصد خواهد شد، اضافه کرد: بیش از 48 درصد درآمد اختصاصی دولت نیز مربوط به درآمد بهداشت و درمان است و به طور مثال از 11 هزار و 201 میلیارد ریال اعتبار بهداشت و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران 9 هزار و 140 میلیارد آن درآمد اختصاصی و از 6 هزار میلیارد اعتبار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رقمی در حدود 4 هزار میلیارد درآمد اختصاصی است؛ ولی به طور کلی با اعداد و ارقام کنونی سهم پرداختی از جیب مردم در هزینه‌های بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد شد.



براساس گزارش ایکنا، انوشیروان محسنی بندپی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران نیز در بخش دیگری از این برنامه در پاسخ به این سؤال که آیا با چنین بودجه‌ای می‌توانید تمامی ایرانیان را بیمه کنید یا خیر، عنوان کرد: در حال حاضر بحث بیمه‌ها به صورت رایگان از روستاها آغاز شده و اخیر نیز طی تفاهم نامه‌ای مقرر شده تا دانشجویانی که بیمه نیستند با پرداخت حق بیمه‌ای 15 درصدی بیمه شوند، ولی امروزه ما با 10 تا 13 میلیون ایرانی فاقد هرگونه پوشش بیمه‌ای مواجه هستیم که اگر سرانه 16 هزار و 400 را برای این افراد در نظر بگیریم به اعتباری دو هزار و 900 میلیاردی نیاز داریم.



برای کاهش یک درصد از سهم پرداختی از جیب مردم 400 میلیارد تومان هزینه نیاز است



محسنی بندپی با تأکید بر اینکه ردیف اعتباری مناسبی برای تحقق بند «الف» ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر پوشش بیمه همگانی برای آحاد جامعه دیده نشده است، بیان کرد: کارشناسان اقتصاد در سلامت معتقدند که برای کاهش یک درصد از سهم پرداختی از جیب مردم در هزینه‌های بهداشتی و درمانی باید 400 میلیارد تومان هزینه شود.



مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در ادامه سخنان خود تأکید کرد: در کارگروه سلامت دولت چندین موضوع از قبیل اجرایی کردن بند«ج» ماده 32 قانون برنامه توسعه مبنی بر ارتقای خدمات به مناطق حاشیه‌ای شهرها، پوشش بیمه همگانی و ارتقای کیفیت خدمات بیمارستان‌های دولتی مصوب شده که تحقق این موارد نیز نیازمند بودجه‌ای 15 هزار میلیارد تومانی است.



سهم سرانه درمان در کشور ما از درآمد ناخالص ملی چهار درصد است



براساس گزارش ایکنا، در بخش دیگری از برنامه نبض، رسول خضری، دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه سهم سرانه درمان در کشور ما از درآمد ناخالص ملی چهار درصد است، اظهار کرد: هم اکنون سرانه درمان در کشورهای پیشرفته بیش از هفت درصد است و در تلاش برای کاهش پرداختی از جیب مردم هستند، مطمئنا اگر ما نیز این موضوع را به درستی در نظر نگیریم بیمه مناسبی نخواهیم داشت؛ از سوی دیگر با وجود اینکه قانون بیمه همگانی از سال 73 مصوب شده ولی باز هم بیش از 10 میلیون ایرانی بیمه ندارند.



در سنوات گذشته مدیریت قوی در مدیریت منابع نداشته‌ایم



دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه براساس قانون باید بیمه‌ها یکپارچه و تعرفه‌ها به درستی دیده شود، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مدیریت منابع نیز در این حوزه بسیار جدی است که در سنوات گذشته مدیریت قوی در این حوزه نداشته‌ایم.



خضری با بیان اینکه اعداد و ارقام در مقایسه با سال گذشته بیشتر شده ولی در مقابل میزان پرداختی از جیب مردم در هزینه‌های بهداشتی و درمانی نیز افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: حوزه سلامت به حدی برای جامعه مهم است که این میزان بودجه را برای حوزه سلامت کافی نمی‌دانیم.



در بودجه برای بسیاری از طرح‌های ملی حتی ریالی اختصاص نیافته است



 وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه در بودجه یاد شده برای بسیاری از طرح‌های ملی حتی ریالی اختصاص نیافته است، عنوان کرد: طبق ماده 180 قانون برنامه توسعه باید دو درصد از بودحه عمومی کشور صرف افزایش و ارتقای سهم برخورداری مناطق محروم شود ولی این مورد در بودجه لحاظ نشده است.

captcha