کد خبر: 1340803
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۴
حجت‌الاسلام طائب:

مردم کم‌کاری خود در شناخت گناه را گردن نهادهای فرهنگی نیندازند

گروه اجتماعی: استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه امروز راه تشخیص گناه کاملا مشخص است، تصریح کرد: به جای بهانه‌تراشی از نوع ارائه مطالب دینی توسط نهادهای فرهنگی به دنبال افزایش آگاهی‌هایمان باشیم.


حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی طائب، استاد حوزه علمیه، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گناه را عملی دانست که خداوند نسبت به آن وعده عذاب داده است و گفت: این عذاب از دو جنبه اخروی و دنیوی به دنبال انسان است.



وی توجه به آثار سوئی که گناه بر زندگی انسان دارد را سبب بازدارندگی انسان از گناه دانست و گفت: فردی که یقین دارد آبی که پیش روی خود دارد آغشته به سم است هرگز نسبت به آشامیدن آن اقدام نمی‌کند حتی اگر در غایت عطش نیز باشد.



دور دانستن جهان آخرت بهانه‌ای برای انجام گناه



حجت‌الاسلام طائب دور دانستن آخرت از بعد زمانی را عاملی برای انجام گناه دانست و گفت: انسان با دور انگاشتن زمان آخرت به خود جرئت انجام گناه را می‌دهد اما اگر انسان آگاه باشد که هر عمل گناهی که در دنیا انجام می‌دهد علاوه بر عذاب اخروی زندگی دنیوی وی را نیز تحت تأثیر سوء قرار می‌دهد از انجام آن خودداری می‌کند.



این استاد حوزه علمیه انجام عمل گناه را مبنی بر ضعف ایمان دانست و گفت: فردی که به راهنمای خود ایمان داشته باشد به حرف او مبنی بر وجود چاه در میانه راه اعتماد می کند ولی فردی که ایمان راسخی به هدایت کننده خود نداشته باشد غافل از هشدارهای وی مسیر را می‌پیماید و دچار خطر می‌شود. انسانی که علی رغم اینکه از انجام گناه بازداشته شده است فارغ از توصیه‌های دینی نسبت به انجام عمل خود اصرار دارد از ناحیه ایمان دچار ضعف است.



مغرور شدن به اعمال نیک



وی به غرور برخی افراد نسبت به بعضی از اعمال نیکشان اشاره و عنوان کرد: برخی افراد به اعمال نیک و خیر خود مغرور می‌شوند و در مواجهه با برخی گناهان ابایی ندارند و آن را توجیه می‌کنند. چنین فردی نیز در ایمان خود دچار لغزش است چرا که ایمان تجزیه پذیر است.



حجت‌الاسلام والمسلمین طائب به ابزارهای هوشیارسازی مردم در مواجهه با گناه اشاره و عنوان کرد: امروز نمی‌توان گفت راهی برای آگاهی مردم وجود ندارد. منبرها شرح حال اقوام گناهکار گذشته را دائما یادآوری می‌کنند و بهترین سخنرانان در صدا و سیما حضور پیدا می‌کنند. تا زمانی که دل انسان در گرو کشاورز حق نباشد، بذر بارور نمی‌شود و به ثمر نمی‌رسد.



تهاجم فرهنگی و اشاعه فساد امروز در بالاترین مرتبه است



وی ابزار تهاجم فرهنگی و اشاعه فساد را در دنیای کنونی در بالاترین مرتبه ارزیابی و بیان کرد: دستگاه‌های فرهنگی وظایف خاصی برعهده دارند اما مردم نیز نباید شانه از زیر بار مسئولیت خالی کنند و به بهانه شیوا نبودن و جذاب نبودن مطلب از دریافت آن خودداری کنند و پیگیر آن نباشند.



حجت‌الاسلام والمسلمین طائب با تأکید بر اینکه جوانان متدین و مبلّغان باید با توجه به اینکه این افراد نیز با وجود زمینه‌های گناه راه راست را انتخاب کرده‌اند همواره در مد نظر سایرین باشند اظهار کرد: چنین افرادی زمینه پذیرش حق را در خود مهیا و در برابر گناه مقاومت کرده‌اند ولی برخی صرفا به دنبال بهانه تراشی هستند و عدم ارائه مناسب و جذاب آموزه‌های دینی را بهانه‌ای برای اعمال گناه و کوتاهی‌های خود قرار داده‌اند.

captcha